Berita Terkini -->

Seminar Hartanah Penutup 2014

Special-offer

Tahun 2014 semakin hampir ke penamat! Seminar Hartanah yang sering dikendalikan oleh Tuanbri alhamdulillah sentiasa mendapat sambutan. Mungkin sebab ramai dah celik hartanah, dan salah satu cara untuk menimba ilmu ialah menghadiri seminar hartanah. Antara seminar hartanah yang dikendalikan oleh Tuanbri ialah : 1. Rumahku Lubuk Duit Satu seminar hartanah asas bagi mereka yang baru ingin bermula atau bagi mereka ... Read More »

Projek Akhir Tahun 2014 – “3 In 1″

Tuanbri Pelabur Hartanah

Projek Akhir Tahun 2014 oleh Akademi Hartawan Hartanah akan diadakan buat julung kalinya. Ini bersempana penutup tahun 2014 yang penuh dengan pancaroba dan berita dan peristiwa yang melanda Dunia yang secara lansung melibatkan Malaysia. Apa itu Projek Akhir Tahun 2014 ? Gabungan 3-in-1 program yang dianjurkan oleh Akademi Hartawan Hartanah. Gabungan apa ? Sila Baca Seterusnya….   Saya percaya apa ... Read More »

Aliran Tunai 101 – Cashflow 101

Cashflow 101 Deepavali 1

Cashflow Deepavali 2014 (Aliran Tunai) adalah nama yang diberi untuk satu aktiviti yang dianjurkan di bawah Akademi Hartawan Hartanah di Dewan Satu Solution. Apa benda cashflow 101 board game ni ? Bagus ke main game ni? Game kan ? Apa kaitan dengan realiti hidup kita sehari-harian ?   Lokasi : Dewan Jihad Ilmu, SatuSolution Tarikh : 22 Oktober 2014 (Rabu) ... Read More »

Ikon Hartanah – Mohd Ali Pelelong Hartanah

Ikon Hartanah Mohd Ali

Buku pertama yang ditulis oleh Mohd Ali yang bertajuk “Ikon Hartanah – One More Round” telah diterbitkan oleh Aliy Net Sdn Bhd, syarikat penerbitan milik Mohd Ali sendiri. Buku ini lebih berbentuk motivasi kerana secara keseluruhan buku ini menceritakan mengenai perjalanan Mohd Ali dalam pelaburan hartanah sehinggalah beliau menjadi seorang ikon hartanah.   Ikon Hartanah – One More Round Apa ... Read More »

Teknik Pemaju Cina Manipulasi Harga ?

Harga Rumah Naik

Teknik Pemaju Cina Manipulasi Harga Rumah yang kini menjadi VIRAL di media sosial termasuk kawan kawan saya. Adakah ini satu berita yang betul ? Adakah Pemaju Cina boleh memanipulasi harga Rumah sesuka hati ? Ini adalah petikan artikel tersebut yang kian tersebar di Facebook dan Whatsapp. Teknik syarikat developer cina manipulasi harga rumah diskaun unit Melayu Bumiputera.  1. Went to ... Read More »

Asas Aliran Tunai (Cashflow 101)

Cashflow Merdeka

Ramai yang terlepas pandang akan kepentingan asas aliran tunai dalam kehidupan kita seharian. Ramai yang menyangka aliran tunai hanya untuk mereka yang terlibat dalam pelaburan atau perniagaan sahaja. Bahkan ramai yang lansung tidak ambik peduli dan tiada penyata aliran tunai peribadi.   Apa itu aliran tunai (Cashflow) ? Dalam permainan Cashflow 101 yang dicipta oleh Robert Kiyosaki, beliau menerangkan akan ... Read More »

RumahKu Lubuk Duit Siri 3

Rumahku Lubuk Duit

RumahKu Lubuk Duit adalah satu program anjuran bersama Tuanbri Dot Com dan Karangkraf di mana telah berlansung 2 siri sebelum ini.   Apa yang dimaksudkan dengan “Rumahku Lubuk Duit” ? Ramai yang mempunyai rumah sendiri tetapi tidak ada idea atau pandangan bagaimana hendak menjana pendapatan dengan rumah sendiri.   Bagaimana nak buat duit dengan rumah ? Ini adalah antara perkara ... Read More »

Selamat Hari Raya Aidilfitri 2014

aidilfitri3

Selamat Hari Raya Aidilfitri 2014 kepada semua pembaca blog hartanah tuanbri Dot Com. Semoga anda semua selamat tiba di destinasi. Balik kampung nanti jangan terburu buru. Takut nanti tak dapat pula nak beraya.   Saya Tuanbri, pengasas Kelab Hartawan Hartanah dan juga penulis blog Tuanbri.Com ingin mengucapkan ” Selamat Hari Raya Aidilfitri” dan ” Maaf Zahir dan Batin” . Saya ... Read More »

BLR Naik 2014

BLR Bank Negara

Tak ramai yang terkejut apabila OPR naik tahun 2014 ni sebab dah 2 tahun lebih BLR tak naik. Hari ini 10 Julai 2014 keluar berita mengatakan BNM telah menaikkan OPR (Overnight Policy Rate) sebanyak 25 mata. Bila OPR naik, BLR naik juga ke untuk 2014 ? Esok kita tengok bank mana yang akan keluarkan kenyataan dulu mengenai sebarang kenaikan BLR ... Read More »

Kembara Sydney Hartawan Hartanah Part 2

Majlis Iftar Sydney Malaysian Hall

Kembara Sydney Hartawan Hartanah bersambung kembali… di mana Tuanbri meneruskan pengembaraan di bumi Aussie (o-zie) dan melengkapkan misi Codename “Sydney”. Hari Pertama penuh dengan aktiviti. Macam rugi lah kalau datang jauh jauh tapi tidur je atau terperap dalam bilik disebabkan cuaca sejuk. Rujuk Artikel #1 Kami sempat melawat University Of New South Wales di mana salah seorang pemandu pelancong kami, ... Read More »

Scroll To Top