Sesi CASHFLOW di Ambang 2017

Kami menjemput anda untuk turut serta dalam sesi CASHFLOW 101 di ambang 2017. Jom, tunggu apa lagi….mari kita mulakan langkah kanan dalam tahun 2017 ini. Marilah kita sama sama belajar sesuatu yang bakal berguna dalam hidup kita.   Apa itu Cashflow 101 ? _ satu permainan papan yang diilhamkan oleh Robert Kiyosaki, penulis buku “Rich […]

Teknik Beli Rumah Lelong 2017

Anda nak beli rumah tapi….semua rumah harganya mahal kat Malaysia ni ? Tapi…bukankah orang kata rumah lelong ni murah ? Ada tak peluang saya nak beli rumah lelong yang murah kat bandar ni ? Macammana saya nak tahu teknik yang “TERBUKTI” dan “BERHASIL” untuk beli rumah lelong ni ?   Tentu anda tertanya tanya adakah […]

Property Investment Talk For MSU Students 2016

Wau! What a day! Penat tak terkira hari ini…selepas semalam berkongsi dengan student Management & Science University di MSU Shah Alam. Saya berharap sangat apa yang saya kongsikan dengan mereka boleh menjadi pedoman untuk hidup mereka sekarang dan masa depan. Ada lebih kurang hampir 20 tips yang saya kongsikan untuk mereka gunapakai dalam hidup mereka […]

Temui Tuanbri di MSU untuk Property Talk KHAS buat students

Hi There! Its about time saya kembali menulis di blog ini. Kebetulan petang ini saya akan ke MSU (Managament and Science University –> The Global University of Choice) di Shah Alam. Pihak universiti telah menjemput saya untuk berkongsi dengan para pelajar dan pensyarah mengenai hartanah la…apa lagi… Nak tahu tajuk apa yang mereka bagi untuk […]

Seminar Hartanah Bangi Cheras 2016

Bagi mereka yang tinggal di Bangi atau kerja di kawasan sekitar Bangi, Kajang, Putrajaya mahupun Seremban, anda boleh hadir ke Seminar Hartanah “4 Langkah Ke Arah Hartawan Hartanah” yang dianjurkan oleh Satu Solution dan dikendalikan oleh Tuanbri sendiri… Seminar Hartanah ini merupakan sebahagian daripada program 4 Langkah ke arah Hartawan Hartanah, yang difokuskan khas untuk […]

Salahkah Menyewa Rumah Seumur Hidup ?

Ramai yang tidak bersetuju sekiranya saya mencadangkan korang sewa je rumah seumur hidup. Pasti setiap daripada kita mahu memiliki rumah sendiri pada satu ketika, tak kira lah rumah apa pun sebenarnya. Kita ingin memiliki. Rumah yang dimaksudkan adalah tempat berteduh untuk kita dan keluarga kita. Betul kan ? Yelah, ini dah dikira sebagai keperluan asas. […]

7 perkara WAJIB kena tahu sebelum buat pelaburan hartanah

7 PERKARA WAJIB TAHU SEBELUM BUAT PELABURAN HARTANAH. Sebut saja pasal pelaburan hartanah, mesti kita akan terbayang tanah, rumah, bangunan dan duit yang banyak. Ye la, kalau tak ada duit macam mana nak melabur kan? Mesti orang yang melabur dalam hartanah ni orang yang duit berkepuk-kepuk. Tak pun memang dah ada harta yang diwarisi dan […]

Program TUBE SME CORP 2016 utk Usahawan Belia

Pernah dengar program TUBE SME Corp ni yang dianjurkan oleh SME Corp? Program TUBE SME Corp ini ialah satu program KHUSUS utk belia berumur 18 sehingga 30 tahun yang mempunyai MINAT untuk buat bisnes. Siap di hujung program nanti, ada geran sebanyak RM15,000 menanti untuk mereka yang berjaya. Ini satu perkongsian pengalaman salah seorang bekas […]

STRATEGI MEMBELI RUMAH PERTAMA UNTUK GOLONGAN MUDA

Rumah Pertama untuk Golongan Muda. Golongan muda pada masa kini pastinya mempunyai impian untuk memiliki rumah idaman sendiri. Sudah berkerjaya pastinya ingin hidup berdikari dan tidak mahu terlalu membebankan ibubapa dan keluarga yang lain. Mungkin inilah masanya untuk kita membuktikan bahawa golongan muda seperti kita juga layak untuk memiliki rumah pertama sendiri.             Untuk membeli […]

6 Tips Membeli Rumah Lelong

  Harga rumah baru yang terlalu mahal membuatkan ramai orang lebih memilih membeli rumah lelong. Untuk membeli sebuah rumah lelong bukan perkara yang mudah, banyak aliran proses yang perlu dititikberatkan dan difahami. Takde jalan shortcut dalam pelaburan rumah lelong. Memang terdapat banyak risiko tapi tak perlu risau kalau kita faham setiap langkah-langkah aliran proses rumah […]