Anda Nak Jadi Jutawan Hartanah ?

(Mulakan Langkah Anda Di Sini)

Satu Solution Resort

Date/Time : 02.11.09 (The whole day!)
Location : KL – PD – Bangi – Cyberjaya – Shah Alam -KL

In the morning, as usual MachaFaris will be late and i am the one who will be waiting for him at the Office.

1st Destination – Tiara Beach Resort
-Went there to collect keys for 2 units. My father-in-law’s and JV (Matt & Nasir & Oja).
-Met Puan Zila, Chief Housekeeping…sempat lagi dia sound…2 bilik ni dah prepare untuk handover minggu lepas lagi..apsal hari tu kata nak datang, tak datang ?
(ada sebab kenapa aku tak dapat datang, disebabkan experimen budak2x nakal).
– So we went to each unit to check if there is any defect. So far so good.

So anybody want to go for Holiday ? Both units are up for rent. Unit Tiara Beach Resort untuk disewa. Cuti sekolah dah makin hampir. Pastikan anda buat tempahan awal untuk mengelakkan kekecewaan.

Unit untuk disewa ialah :
1) Unit 2 bilik Blok C – Pool View RM260 Weekend Rate
2) Unit Studio Blok D – Country View RM180 Weekend Rate

2nd Destination – Bangi
-Survey was done on one unit up for auction, for our client, Pn N.
-Bila sampai di lokasi, keadaan pintu depan umah ni agak pelik sikit. Pintu di luar, Grill di dalam.
Jagi agak sukar untuk kami mengenalpasti samaada ada org atau tidak dlm rumah tersebut.
Setelah salam diberi, pintu diketuk beberapa kali, masih lagi tiada jawapan. Jiran sebelah pun mula sampai. Aku tanya dia siapa yang tinggal kat unit ni.
Dia jawab, Pekerja Kilang. Bila tgk meter eletrik, tak jalan. Tapi lampu dalam rumah terpasang. Aku tinggalkan notis. Tinggal nombor telepon. On the way to Cyberjaya, a girl sms me. scolded me on why i knocked her housedoor without giving salam first. I called her up. saying that im sorry, i just want to have a simple chat. She is a factory worker, renting the unit Rm300 and she was all alone at that time. Sorry again!

3rd Destination – Cyberjaya
-Went to pass contract to Mr. Ismail (CyberMillionaire)
-Eat at Algeria’s Restaurant (Macha eat MIX Grill, not the same with William’s)

4th Destination – Shah Alam
-Collected bank draft for tuesday’s auction (Rajan’s) from En. Nija.

5th Destionation – Office
-My bike parked there.

6th Destination – Home Sweet Home!
– wow wee

  • aslmkm… tuan bri
    boleh kasi no contact lawyer & personal banker utk beli rumah subsale?
    kalau boleh kasi yg paling boleh dipercayai..
    saya mesti pilih..

    good job bro…

    regards
    ~yassin~

  • Assalamualaikum..

    Di mulakan dgn Bismillah..Di sudahi dgn Alhamdulillah..

    Ketok umah org beri lah salam..Kalau anda org Islam..

    Dh sah Macha Bri…

    EGM satu !!!

  • Bro Tuan Director, thanks for updating TBR kes. Alhamdulillah…all intact la yea..leh start sewa..yahoo..!!..:)

    p/s: awek tue tgh mandi kott…cam kess Man, aku ngan Pie ketuk rumah awek USJ dulu…basah2 lagi..hehe

  • tak lah…
    sebab pintu dia kat luar, so aku bagi salam pun, dia tak dengar….

    mesti menggigil dia bila aku ketuk umah tu…

    tadi owner dia call aku..kata umah tu bukan kena lelong, member dia yang saja letak iklan dalam lelong….????

  • >