Anda Nak Jadi Jutawan Hartanah ?

(Mulakan Langkah Anda Di Sini)

Auction – 28.12.09

Location : Wisma Central (TanCorp) & Jalan Ampang (Property Auction House) & Pejabat Tanah Paka, Terengganu
Date/Time : 28.12.09 / 10.00am & 3.00pm

Satu Solution’s clients were bidding for 3 units today. 3 different places. One as far as Terengganu. For the time being MachaFaris is on leave, finishing his balance of leave for the year.

In Dungun, Terengganu, En. Fariz won a 2 stry unit at Reserve Price. The problem is he wrongly named his bank draft. Instead of CIMB, he named it “Pentadbir Tanah Dungun”. This happened because an officer from Pejabat Tanah advised him so….So now he has to go back to Pahang where bank draft was prepared and change the name. mmmm..pity him. His joy was “potong” by this incident. Not my fault i guess.

I went to TanCorp while Bling went to PAH. Not many people were there, could be due to the properties being auction not so hot…or it is an auction under MBSB…i have no idea. There i met a silent reader, Awie who won Kondo Rakyat at RM58k wow! i am really jealous of him…i thought it is difficult to get Kondo Rakyat below 65k and yet he managed to take another step towards Real Estate mogul with a good deal….congrats!

I also want to congrat my client, Izuan for getting RP on his 1st time entering an auction. A unit at Bayu Apartment, Ground Floor at RM7x,xxx…
banyak syok aa ini olang…he is actually staying/renting at another unit…so now why rent when you can buy your own house ?

For Mr. Khalil, lost at 98k is not that bad. Keep trying….that area is good to invest…in Puchong.

Awie, Bila nak belanja William ? Ada ulat nak cuba buat deal dengan Awie tapi….

  • waaaaa….nak ikut jejak langkah gak…tapi macam agak cuak dikacau ulat durjana…RP adalah idaman hati…huwaaaa ;p

  • Pertanyaan . saya macam berminat je dengan pembelian rumah lelong ni lebih lebih lagi kalau dapat harga RP.
    soalan apakan perkhidmatan yang di jalankan oleh satu Solution

  • adakah market lelong dah cool down? aku hanya melihat dari luar. Takleh nak beli rumah buat sementara waktu. Teruskan usaha rakan2!

  • market lelong berdasarkan survey kasar aku makin gile…terutama kat kawasan hot, org bid sampai nak dekat MV…perghh….cuak2…hehe

  • azman, sila email saya di bri(at)satusolution.com
    senang kita nak deal..

    mv atau tidak, kita kena tgk strategy kita..

    apa yg kita nak dgn prop tu….

  • tahniah.. tumpang syiokk… jauh bid kat ‘ganu tu.. mana dapat info eh?? jarang tgk trg ade umah lelong..

  • salam tuanbri..
    berita gembir autk saya hari ni..loan saya dah lulus..
    so niat utk beli rumah lelong akhirnya dapat la..

    so..minta tolong kat tuanbri ni..
    saya sedang cari rumah lelong..
    flat/kos rendah..
    area tak hot pun tak pe..asal janji tempat ada org nak menyewa..kawasan student ke etc ..
    kalau boleh nak harga RP la..jgn la ada ulat2 ke apa yg kacau…

  • >