Anda Nak Jadi Jutawan Hartanah ?

(Mulakan Langkah Anda Di Sini)

Work @ Kota Kemuning

Just came back from Shah Alam. Did an OPS Masuk to a house won by Mr. Nija few weeks ago. Not much work to be done on the house for it to be ready for tenant. The question is who will be renting ? From my observation, a lot of people staying in that area. Section 31, Shah Alam. Quite far from Shah Alam town i would say.
IMAGE_270IMAGE_271Rumah Lelong Kota Kemuning.

This OPs has been delayed few times due to unforeseen circumstances. Contoh terkini. Aku sakit mata.Eyes infection. The whole family was infected, except my babyBoy (Pendekar!).

Good Luck to all bidders this morning!

Sakit-sakit mata ni pun terpaksa ke SOGO untuk beli bedsheet dan bantal. utk Satu Solution Resort. Focusing on Tiara Beach Resort only at the moment, sambutan agak menggalakkan walapun kami masih lagi baru. Sebulan Anak Jagung.

So sambil jln bawak pendekar, sambil beli barang. Duit guna duit aku dulu, ni belum lagi claim daripada owner-owner TBR.
IMAGE_265IMAGE_266IMAGE_267
Pandang meter, pandang atas, baru boleh bawak kereta….
(Dalam perjalanan balik drpd TBR, aku terlelap dan terlanggar tiang lampu di tepi highway.Terus teringat kepada kes INI. Alhamdulillah, aku survived bersama isteri, anak dan family kakak ipar. Thank You ALLAH.)

Live goes on. From Sogo we went to TESCO, with the same intention, motive and desire.
Pity this young man. So called Peniaga Kecil.
IMAGE_264

  • bahaya beb.. hati2.aku penah gak ni….masa tu aku travel sengsorang jerk..niat asal..jupe masjid nk tido kejap..tak tahan sangat.. masa bawak kete..lelap 5saat jerk terus terbabas langgar batang kayu tepi jalan.. naseb baik kete pegi ketepi lorong kiri.. kalo masuk kekanan dah tentu bertembung ngan kete dr arah depan..nasib baik jgk tak langgar tiang api..

    moral die..kalo ngantok.. mmg kene tido.. tuh jerk ubat die.. lain2 ubat..tipu aa..

  • hati2 bro..rehat mau jaga…aku 2002 dh penah kene..balik pagi dr keje shif mlm..naik moto tertido time tgu traffic light..skali lori kt belakang hon psl lmpu dh hijau…terkejut n kelam kabut dibuatnya..tau2 terbaring aku kt tepi jln…nasib bahu x patah…

    • thanks la everybody…aku memang dah plan nak tido jap..nak berhenti di nilai…aku dah nampak Signboard Nilai 5km…so aku pun slow down ..dr lane 3 turun ke kiri lane 1…
      pastu aku dah tak ingat apa…ingatkan nak mkn dan tukar driver kat RnR Nilai…rupanya Allah maha berkuasa..

      Rupa2x bukan aku sorang je yg pernah kena…ni 1st time aku kena..sebelum ni dapat la jugak kontrol ngantuk aku…thanks everyone!

  • waduss..sorry to hear that…keje2 gak bro..kesihatan mau dijaga..take care and may Allah bless you guys always…

  • penah jugak pglaman camtu..plan nak benti rehat..nampak da nak benti kat rnr..tp xdan sampai..tapi xpenah lagik sampai terbabas..
    thanks God nothing bad happened!

  • aduss…
    sungguh berbisa 1st para mu itu..hehehe
    mana laa tau nih kes2 permata yg hilang…kui kui kui
    gambate nija gambate!!

  • >