Anda Nak Jadi Jutawan Hartanah ?

(Mulakan Langkah Anda Di Sini)

Auction – Mentari Court

Location : Berjaya Times Square
Date/Time : 02.01.10 / 10.30am

First auction of the year !

You think people still in the mood of Holiday ?
9 bidders for Mentari Court tells you something. From Reserve Prive RM90k, increased up to RM113k…
There are some properties worth buying and people dont wait no more. Maybe its one of their new year resolutions. Nak jadi Jutawan Hartanah.

Mentari Court still on of the hot properties in auction. Rental rate is around RM650 for a basic unit. How about fully furnished ?
Taylor’s College is moving out from next door. Moving into their newly completed building.

On Sunday, Flora Damansara unit owned by En Azhar has been rented out by Satu Solution. Tenant is a husband and wife couple, pregnant, working as a teacher in Penchala SRK. This unit was actually booked by another couple from Putrajaya, but at last minute they cancelled after they have spoken to En Azhar, knowing that the unit was sold through auction, I dont think there will be any problem but they are not willing to take any risk at all. They ask me whether the ownership has been completely transferred ? wow!

Rezeki di tangan tuhan. The next day, ada orang nak tengok rumah sewa and terus berkenan apabila melihat rumah itu.

This is the area where a Gold Entrepreneur with his own domain has declared
“kalau hartanah ada problem mcm Flora damansara….penyewa lari sbb rumah dijangka nak runtuh…….kena jual cepat2…”

Penyewa lari datang nak sewa ?

You go figure it out.

Selamat Tahun 2010. What are you new year Resolutions ?

Post navigation

  • Tuan,

    Apa agaknya akan berlaku pada rental rates bila Taylors College dah pindah sepenuhnya? Oversupply ke?Adakah rental boleh jatuh below RM650? Tapi kalau foundation programme Taylors masih di LCS, secure lah sikit rental rate at least RM650/month. Tapi mungkin masih ada student yang akan stay dekat Mentari Court sebab shuttle service Taylors masih sediakan. Itu yang saya baca dalam facebook Taylors la.

  • Didie,
    Mentari Court tak bergantung kpd penyewa Taylors.

    Penyewa saya bukan student drpd Taylors.

    Saya tak rasa demand akan berkurangan.
    My personal opinion.
    Bulan ni ada 2 unit untuk dilelong. Mentari Court

  • just nk bg info… skang UNITAR dah ganti taylor kat bangunan kurnia nih.. student diorg start mendaftar bulan puasa hari tu dan skang diorg dah start belajar kat sini…. opis aku kat sini… tu pasal aku tau… :D…

    sharing is caring…

  • bomoh..good info, ini bermaksud kadar sewa akan kekal ataupun naik lagi kat MC nih sbb pertambahan student UNITAR+Taylors.

  • Hi all, disini i baru beli satu unit rumah kat Mentari Court bersama gan perabot sekali. Semua bilik sudah ada tenant.

    Tapi boleh tumpang tanye, kalau alat elektronik rumah i dah rosak, kos pembaikian atas caj ke atas penyewa ke atau tuan rumah?

  • hi anthony!

    tengok pada rental agreement you. ada mention pasal kalau eletronics rosak tak ?

    usually kalau kecik, tenant akan tanggung
    kalau mahal, owner.

  • >