Anda Nak Jadi Jutawan Hartanah ?

(Mulakan Langkah Anda Di Sini)

Desa Mentari Part 2

Desa Mentari Rumah Lelong

Sambungan…..

“Kau ingat Akak nak pindah mana?”

“Kami mana ada tempat lain nak tinggal.”

“Yang kau beli rumah ni kenapa ? ada banyak lagi rumah lelong lain yang kosong.”

-siap bagi tingkat dan no unit, kononnya rumah tu takde org.

“Lain kali tengoklah dulu rumah ada orang ke tak. Kalau ada orang, jangan beli!” – sampuk suaminya.

Itulah kali pertama dan terakhir aku dengar dan bersua dengan suaminya. Rumah tersebut atas nama suami tu. Jumpa pun masa datang rumah kali pertama dengan abang aku.

Since then aku deal dengan akak tu. Apa yang aku takpuashati ialah Si suami yang langsung tidak pedulikan hal ini. Nak je aku halau tapi memandangkan anak-anak mereka yang ada 9 org tu….jgn pasal mak bapak, anak-anak merana. Lansung SiSuami tak pernah call atau sms aku. Sepatutnya sebagai ketua keluarga, dia yang kena negotiate atau deal dengan aku. Surprisingly, Si Akak ni yang bersungguh-sungguh berurusan dengan aku.

“Buat masa ni akak sewa lah dulu rumah ni drpd kau”

“berapa sewa ni kau nak bagi akak ?”

“Sampai akak dapat cari rumah lain, akak bayar lah sewa kat kau”

mmmm…aku setkan sewa just to cover my monthly installment…..

1st month-byr lambat..

2nd month- byr akhir bulan..

3rd month-aku dah malas nak cerita…

4th month-zzzzz…..

Ikuti :

Part 1 – klik sini

Part 5 – klik sini

Mukaddimah – klik sini

  • kann…hang bg opening ngan ending jaa…tengah xdak…
    bosss..part 3 & 4….
    boleh aku buat cerpen nih…hantaq p utusan…

  • >