Anda Nak Jadi Jutawan Hartanah ?

(Mulakan Langkah Anda Di Sini)

Rumah Lelong Bank Islam

Location :  Balai Berita NSTP, Jalan Riong, Bangsar
Date/Time : 11 March 2010 / 3:00 pm

This time around, Lelongan Bank Islam lebih kurang macam Mega Auction bank yang lain. Dengan menghimpunkan beberapa pelelong, unit-unit yang ditawarkan agak menarik.   Antaranya ialah Pangsapuri Putra Ria, Bangsar  dan D’shire , Kota Damansara.

Kali terakhir Apt Putra Ria dilelong, ianya mencecah RM120,000. Lelongan tersebut adalah di Property Auction House, Jalan Ampang dimenangi oleh seorang India setelah dia berjaya menewaskan 4 orang pembida yang lain. Salah seorang adalah aku..hehehe…konon nak dapat harga murah..

Kali ini lelongan menawarkan 2 unit Putra Ria Blok 95 ini. Apabila lawatan tapak dilakukan, kedua-dua unit itu diduduki oleh Tuan Rumah. Fyi, kebanyakan penduduk di sini adalah daripada program pemindahan setinggan. Tuan rumah pun ada bagi tau mereka telahpun menyelesaikan hutang yang tertunggak dengan Bank Islam.

(Padat tak dengan kereta ? macam kat Sri Penara la pulak)

Selain daripada kemungkinan called off (pembatalan lelongan), bagaimana untuk memohon tuan rumah untuk keluar rumah?
Apakah kesDesa Mentari akan berulang kembali ?….kalau menang.

Solahuddin (ada kat pelantar minyak) dan Saifudin (nun jauh di Terengganu) menaruh harapan yang tinggi memandangkan kedua-duanya first time masuk auction. Setelah bank draf siap dan dibawa ke lelongan, kedua dua unit didapati telah di called off kan….pedih la camni….

Yang tinggal,  En. HZ dr Keramat dan Samsul Brunsfield (ada sebab gelaran dia tu).  Rumah yang diaorg rebut ialah Condo di Seksyen 4, Kota Damansara. Harga pasaran dalam 220,000. Harga buka ialah RM145,000. Sudah tentu berebut. Bila diumumkan, terdapat 9 penawar untuk unit ini.

Inilah bidding pad untuk unit Mr. HZ. 101. Ditulis atas kertas A4. aduh, apa dah jadi ?

“Saaayyyyaaa naaakk rruuummaaaaahh  niiiiii !!! ” Slow motion Ngauman Singa Faris yang masih lagi tiada tandingannya. Teknik Mentadak Mentadu masih lagi menjadi pujaan peminat-peminatnya.

Rumah cantik….

tapi sekali maintenance office dia…masya allah. Dlm Kontena je..

Tak percaya ?

Lepas tu Satu Solution pergi survey rumah double storey intermediate di Jalan Cecawi Seksyen 6, Kota Damansara. Rumah memang cantik. Dekat dgn taman permainan.  Bila ditanya, tuan tanah menjawab dengan suara yang bengang. “Dah bayar bank!”.

Minta maaf bang. Saya cuma menjalankan tugas sahaja. Semasa di lelongan Bank Islam, pelelong Ehsan Auctioneer memberitahu kami bahawa rumah tersebut telah dilelong sebanyak 3 kali dan setiap kali itu, lelongan dibatalkan.

Selamat bertarung di RHB Mega Auction!

Ining membeli rumah lelong ? dapatkan nasihat daripada tuanbri, Perunding Hartanah Lelong yang belum menjadi jutawan hartanah.

  • saya pernah duk kat dshire villa dulu … tahun 2007/2008… rumah memang ok… duk plak umah bawah.. ada laman belakang… now kakak dah jual rumah tu…. tapi dia punye security.. kerek gila.. kalau orang datang melawat.. memang nasib tak baik la… nak parking takde… kena duk bagi ic kuar masuk… bergaduh ngan security guard.. line maxis lak takde kat situ…kureng sket…

  • ahahha..ngauman singa faris n teknik mentadak mentadu ke yg selama ni digunakan utk menang bidding? wow..mmg hebat.

  • slm.sy berminat nak membeli sebuah condo lelong disekitar cheras. apakah nasihat tuan sblm sy membeli condo tersbut?? btlkah pembeli tidak dibenarkan melihat keadaan didlm unit tersbut sblm mmebeli?
    terima kasih

  • Putra Ria x ada blok 95. No blok genap2. 90, 92 & 94.

    Sy pun salah seorang yg berkobar2 nk bida!

    Tp mmg slalu called off pun area sini.. isk isk isk

  • >