Anda Nak Jadi Jutawan Hartanah ?

(Mulakan Langkah Anda Di Sini)

RHB Mega Lelong 13.03.10

Place : Hotel Renaisannce

Time : 10.00 am

As expected, almost half of the properties being auctioneed were called off. Ramai yang kecewa. Client satu solution telah kami maklumkan awal-awal lagi bagi unit-unit yang telah di called off kan. Sebab tak nak mereka kecewa. Datang jauh-jauh , penat tapi unit kena called off. Ini yang dikatakan “Kecundang Sebelum Bertarung”. Lelongan kali ini juga tidak mendapat sambutan seperti lelongan mega yang sebelum ini padat dengan manusia yang ingin menjadi Jutawan Hartanah seperti Pie2020 dan FaridzAswadi.

Ringkasan :

Tiara Beach Resort studio unit ada member menang tanpa bertanding = Reserve Price. Tahniah Hisham!

Carjunk VP kalah kepada Pembida lain untuk apt di PJ.

Haslina Indah Water menang tanpa bertanding untuk apt jalan warisan , Hulu Langat Batu 18 setelah unit yang ingin dibida telahpun called off. So ajen dia suruh masuk unit lain yang tiada pembida dengan menggunakan bank draf yang sama. Selagi peguam masih berada di situ, kita masih lagi boleh membeli unit unit lelong yang tiada pembida selepas lelongan berakhir.

Farisal UIA menang untuk unit Apt Lily, tanpa bertanding.

Ikhwan GH kecewa pada percubaan kali pertama untuk Vista Millenium yang Hot!

Lelongan akan datang ialah pada :

hari isnin ni 15 Mac 2010 hari isnin

sabtu 20 Mac 2010, Lelongan Resolution Alliance dan CIMB Bank Berhad.

isnin 23 Mac 2010

rabu 25 Mac 2010

Pastikan anda tidak ketinggalan!

  • benci!tension!! baru nak sampai Renaisannce dah dapat tau apartment ria kena called off. dgr kata owner dah nego dgn bank untuk payment. rasa frust sgt.. penat buat bank draft..inspection jer… 🙁
    Dgr kata…60% were called off…Rsa nak boikot je mega auction RHB ni..!!

  • ye la.
    kalu idak makan angin jer aku datang kl.
    bank draft pun dah siap.
    nasib baik semalam faris bagi tau unit yg dihajat tu semua called off.

  • Salam Tuan Bri, memang betul cakap U. Masa RHB auction ari ni 13Mar ada satu rumah dah start auction halfway, lepas tu Tancorp bleh berhentikan & lepas tu called off. Ni dah start bidding, sure siapa yg bid tu naik hanggin & Gerammmm.
    By the way Tuan Bri. nice meeting U for the 1st time. Slalu baca blog ajer. En Farid, nice meeting U as well.  

  • Laju betul kau update Bri. Aku tak sempat sampai rumah lagi dari tempat lelong. Anyway, thanks for all the advices. Kau congratulate aku lepas abis tadi sebab ape? Sebab aku tak teruskan bidding tadi ke?

  • liza – camne nak boikot kalau dia bg rumah lelong area hot je.

    semang – tahniah ! 50% successful rate

    trojak – sorry tak dapat nak borak dengan details..takpe,next time ada…

    ikhwan – tahniah tu untuk 1st step taken ke arah jutawan hartanah, macam bird(khairul)

    kimi-client aku pun dah aku bgtau awal-awal….kang lagi menyesal, pastu taknak beli rumah lelong

  • tu la cabaran dalam lelongan. Memang sakit hati bila tau unit kena call off last minit. Kalau kalau time bidding pun tape la juga.

  • kwn2 seperjuangan….nak tanya la…. kalau tanah ada nak dilelong…kalau belum lelong…bleh kaw tim tak dgn pelelong agar dijual kat kita?

    kisahnya tanah pakcik sedara dia buat collateral…pastu tak leh bayar so bank nak lelong… jadi sy rasa nak masuk beli tanah tu sebelum jatuh kat tgn org luar….

    boleh ke?

  • apa yg kau boleh buat,
    suruh pakcik kau pergi jumpa bank officer dan discuss dengan recovery officer. Ckp dia dah ada ready buyer and willing to settle the outstanding amount.

    tak semua bank officer nak dengar cakap kita…
    ikut budi bicara dia.

  • ya betui.. cam kes tanah mak ngan pakcik saya… dicagarkan kat org lain wat overdraft… sy tanya cimb loan recovery officer bagitau ade kena mengena .. dia mmg tolong.. siap bagi diskaun lagi.. 30K plak tu…

    yg silapnya… pakcik plak main tarik tali huhuhuhu.. ;P

  • wow!! Gud experience for RHB Mega auction.
    Kalah tuh adat ler. Rezeki ada di mana-mana. cuba lagi.
    carjunk baru sambar satu apartment. ada hikmah xdpt masa mega auction. hehe

  • tuan bri- tqvm 4 info

    ojah – aah…itu yg takut tu…bila dah byr kang dia taknak bg tanah tu sajer jer aku…huhu…

  • salam.tuanbri,saya baru nak cari rumah sebijik..murah2 jela.yg kata auction2 akn dtg 2,mane website dia?so,blhla saya surver2..tq bos..

  • >