Anda Nak Jadi Jutawan Hartanah ?

(Mulakan Langkah Anda Di Sini)

Ukay Perdana 15.04.10-Gombak

Lokasi : Pejabat tanah Gombak

Masa : 10.00am

Aku sampai awal ke tempat lelongan tetapi Suami klien aku tidak kelihatan kelibatnya. Aku mundar mandir mencari si pelelelong , juga tidak kelihatan di mana-mana.

Aduh, apakah aku telah ditipu ? Mengapa mereka memperlakukan aku sedemikian rupa ? …..

Apa da..bila aku call pelelong, dia still on da way…macam Machafaris je…call je mesti jawab ” on da way”. So aku pun tunggu je. Dah la tak breakfast lagi. Aku takut terlepas registration. nak tak nak, kena tahan je la lapar aku tu. Demi klien.

Padat beb dengan orang….semua nak beli rumah zaman ni…dulu sibuk beli kereta…bagus la kalau macam ni…

Lelongan Pertama

Ukay Perdana Semi Detached – Reserve Price RM570k.

Sekali angkat, RM50k…peerrghh..SOLD at RM770k

Lelongan Kedua

Keramat AU 2 – ditunda kepada xxx mei 2010 atas kesilapan teknikal

Lelongan Ketiga

Ukay Perdana – End Lot

Reserve Price – RM380,000

Sekali kenaikan ialah RM20k. wow!

SOLD AT RM460,000

(Ada cerita di sebalik kekalahan klien aku yang memasuki lawan 3 penjuru)

Si suami menunggu dengan sabar sambil merenung..”adakah hari ini aku berjaya membeli rumah idaman kami?”

Tadi baru balik daripada Mesyuarat Syarikat di Bandar Sri Permaisuri jam 11pm. Machafaris ada interview 2 orang staf. Aku suruh dia hire staff paling lambat this 1st May.

Ramai dah complain pasal servis dan layanan yang tidak memuaskan. Aku dan Machafaris tak boleh nak tanggung beban banyak.

Palie Cendana ada, Shamsul Bewok pun ada.

Lepas mesyuarat pergi jumpa klien pulak. Banyak masuk lelong dan banyak kalah jugak. Macam ini lah mencari rezeki sendiri. Kais pagi makan pagi.

  • kais pagi makan pagi…
    kais petang makan 2bulan…hahahhaa
    tuan-(Ada cerita di sebalik kekalahan klien aku yang memasuki lawan 3 penjuru)
    apa ceritanya…adakah akan masuk segmen aduan rakyat…

  • betul2…dah lama aku tunggu korang ada staf…tersusun skit aturan kerja..tade la terover look mana2 benda…

    pasal seminar, aku boleh offer bantuan sedikit sebanyak…aku pon nak timba pengalaman juga

  • tuan bri..nanti cari pembantu yang bek punyaa…
    leh sy lepak sana selalu..hehehe..
    gurau jeee…apa2 hal slmt maju jaya satu solution…

  • >