Anda Nak Jadi Jutawan Hartanah ?

(Mulakan Langkah Anda Di Sini)

Amanah Hartanah Bumiputera – PHB

Berikutan bajet 2011 yang dibentangkan oleh PM kita
http://tuanbri.com/blog/2010/10/bajet-2011-pelaburan-hartanah/

satu dana KHAS untuk Bumi, sama seperti ASB.

Bagi aku, masih ada lagi beberapa isu yang akan diperdebatkan :

-Kali ini patuh syariah, siapa yang akan monitor ?
-Kenapa Mayban Investment Management Sdn Bhd jadi pengurus Dana ?
-Kenapa nak melabur dalam AHB kalau masih boleh labur dalam ASB ?
-AHB boleh di OD kan ke? seperti ASB ? kan orang melayu gila gilakan OD asb.
-Kenapa nak duit ni? (aku rasa kerajaan nak gunapakai duit, Kerajaan Najib tak ada bajet)

Ciri-ciri AHB
* Patuh Shariah (SAMA MACAM ASB ?????)
* Melabur dalam sektor hartanah.
* Melabur dalam pasaran wang Islam untuk tujuan kecairan.
* Jumlah pelaburan maksimum, RM 200,000 (SAMA MACAM ASB)
* Kekerapan pengeluaran, sebulan sekali (bukan 30 hari sekali)
* Harga unit tetap, RM 1 (SAMA MACAM ASB)
* Sasaran pulangan kepada pelabur, minima 6% (SAMA MACAM ASB ??????)
* Pengurus dana, Mayban Investment Management Sdn Bhd

p/s:
aku masih lagi menjual buku Ho Chin Soon Klik Sini

dan masih lagi mempunyai tempat kosong untuk seminar Langkah 1 Hartawan Hartanah Klik Sini

  • since AHB ini ialah syariah compliance why not kita dump our money here .. pilihan di tangan anda

    ps : Najib can make more money if the scheme open to all the races. Tak sampai 20 mins dah fully subsribed. (this is not a racist statement 🙂

  • dividen bahagi 2 la kalau 2 kali setahun…

    bagi non Bumi, anything better than FD rate, diaorg akan dump duit…

    ASB pun dijanjikan syariah compliance….camne? apa beza?

  • asb bukan syariah compliance..hukum menerima divend adalah harus .. (thru my reading)

    pilihan di tangan anda samada hendak memilih dana yang berlandaskan islam atau tidak. Samething goes to housing loan, how many of us opt to islamic financing ? The simplest questions is ” who is sign the letter, who is go to bank open ASB acct ? the answer is OURSELF

  • Kali ini patuh syariah, siapa yang akan monitor ?
    = tengokle propestus dia
    -Kenapa Mayban Investment Management Sdn Bhd jadi pengurus Dana ?= stardard bisnes,PNB xsanggup kot??
    -Kenapa nak melabur dalam AHB kalau masih boleh labur dalam ASB ?= choice kpd yg xambik asb dan yg nk jaga muamalat diaorang
    -AHB boleh di OD kan ke? seperti ASB ? kan orang melayu gila gilakan OD asb= setakat nie belum lg bila di tanya pd maybank
    -Kenapa nak duit ni? (aku rasa kerajaan nak gunapakai duit, Kerajaan Najib tak ada bajet)= Mrs big mama nk urus permata kot

  • pelaburan dalam hartanah mempunya prospek yg cerah… tmbahan pula di segitiga emas…. kena kalau ada peluang yg baik utk bumi masih ada lg bumi sendiri yg pertikai..????

  • bukan pertikai.

    berbincang, diskusi, bukan terima bulat bulat.

    wwwjuey – Better than nothing ? wow! ada bnyk lagi pelaburan lain….bukak mata besar besar

    mwadym- ASB x patuh syariah kenapa ?

  • asb hanya ada “penasihat syariah=syariah advisor” , memang bukan syariah compliance. harap dapat bezakan.

    ahb slightly better than asb mungkin kerana pelaburan kita di jamin/backup dengan hartanah. setakat ni dia ade 5 commercial properties. maybe akan bertambah lg bila dana makin besar. bila ada hartanah ada evidence pelaburan yg kita buat tu. bnyk lg kelebihan hartanah.

    sekadar berkongsi

  • >