Anda Nak Jadi Jutawan Hartanah ?

(Mulakan Langkah Anda Di Sini)

Puteri Tuanbri

Alhamdulillah.

Kehadiran seorang puteri ke dalam keluarga Tuanbri pada hari Khamis malam Jumaat (27 Jan 2011) menyerikan lagi suasana Pelaburan Hartanah Malaysia. Kami Hartawan Hartanah!

5 hari telahpun berlalu dan kami masih lagi belum mendapat nama yang sesuai untuk puteri kami.

Amat bertuah melihat muka seorang bayi yang lahir ke muka bumi ni . Muka bersih. tanpa sebarang dosa. tanpa sebarang tekanan. Ibu bapa lah yang mencorakkan kehidupan bayi ini.

Adakah ini satu pelaburan atau satu liabiliti ? (sila ikut definisi aset/liabiliti anda)

tuanbri

(Yang ini semasa kehadiran Pendekar Tanpa Nama pada tahun 2009)
Yang akan menjaga Si Puteri nanti


boleh rujuk kepada Posting Pendekar Tanpa Nama

Semua maklum akan kehadiran putera sulung dalam family aku. So keadaan aku sekarang agak kelam kabut. Kerja kat pejabat sampai pukul 11. Kadang2x Faris datang opis aku, sambung lagi kerja Satu Solution. Sambil kerja, ramai jugak yg bertanya pasal rumah untuk dilelong dan rumah untuk disewa.

so nak dipendekkan cerita, sejak baby aku dilahirkan pada 24.03.09, aku dan wife still xde nama yg ngam untuk baby….semua yg datang tgk bg idea. Aku panggil dia “Pendekar Tanpa Nama”. Bila aku balik drpd kerja, bapak mertua aku tanya Irfan x menangis ke? Ibu mertua aku pulak ckp Haikal dah tidur la..adik ipar aku cakap Abu baru je tidur. Rupanya semua org dah pandai2x bagi nama kat baby aku.

Pagi tadi aku gerak awal ke JPN Shah Alam. Sebabnya, JPN KL(Maju Junction) tutup hari ini dan esok. 1st test. Pastu bila dah sampai JPN, dia kata semua dokumen dah cukup kecuali Buku Merah je xde…haah? xkan kena balik KL ambik buku? 2nd test. Aku suruh adik ipar aku hantar….

Settle lah registration nama dia.Sebulan nanti ambik MyKid. Kesian kat dia.Aku rasa bersalah sebab dia hidup 10 hari tanpa nama.

  • As Salam…
    Tahniah….
    Anak…pelaburan atau liabiliti??kita yg tentukan..
    Amanah yg perlu di jaga..

    Pelaburan untuk mendoakan kita-anak yg soleh/solehah..InsyaAllah.
    Liabiliti-yg x jadi soleh/solehah..moga di jauhkan..

    Tahniah sekali lagi…

    …bila nak buat kambing golek??heheh..

  • Tahniah tuan bri!!!! semoga dgn bertambahnya anak maka bertambah pintu rezeki utk anda sekeluarga… 🙂

  • >