Anda Nak Jadi Jutawan Hartanah ?

(Mulakan Langkah Anda Di Sini)

Lelong Rumah Negro Putra Perdana

Salam. Kini tinggal 3 lagi kelas Seminar “Langkah 1-Hartawan Hartanah”.

tuanbri

Seminar Hartawan Hartanah

Sila daftarkan diri anda di :

http://tuanbri.com/blog/2011/03/seminar-hartanah-langkah-1-hh/

kita beralih kepada

LAPORAN RUMAH LELONG :

Minggu lepas pihak Satu Solution Corp berjaya mendapatkan satu unit hartanah lelong untuk klien kita.

Lokasi : Putra Perdana, Puchong (dekat dengan putrajaya)
Jenis Rumah : Semi -Detached
Harga : RM200,000

Hari lelongan Maybank adalah pada hari bekerja, petang. Dijangkakan tidak ramai yang menyertai lelongan kali ini tetapi jangkaan tersebut salah. Dewan Lelong Ng Chan Mau padat dengan manusia. Kesemua berminat untuk membeli hartanah idaman mereka. Kenapa ramai lagi? Adakah mereka tidak terjejas dengan LTV 70% yang diperkenalkan oleh Bank Negara tahun lepas ?

Unit Rumah lelong di Putra Perdana ini adalah unit pertama yang dilelong. terdapat seramai……10 orang pembida…wow! semua orang tergamam…. Hot Property di Putra Perdana ?

Satu ketika dahulu, tiada orang yang ingin membeli di sana. Sebab ? Laluan masuk hanyalah satu sahaja. (dulu)


Harga Buka = RM131,000
Harga Jual = RM200,000

Sebelum Lelongan :

Lawatan tapak telah dilakukan oleh tuanbri.com untuk mengenalpasti akan keadaan rumah dan penghuni rumah lelong itu. Kalau nak beli rumah lelong, saya nasihatkan kenalpasti penghuni tersebut. Baru senangnak buat keputusan.

Bila dapat berjumpa dengan penghuni, (cara untuk berjumpa – hehehe..rahsia tuanbri)
badan dia…wow!

Dia kata dia dah bayar sewa selama setahun kepada Pemilik. Kontrak setahun. Deposit pun dah bayar. Dia pun tahu owner tinggal di mana….tetapi hatinya mulia. Masih terngiang ngiang lagi kata kata nya kat telinga aku..

“the man is dying, why should i kill him ?”

ok. Aku terkedu. Aku bagitau dia, kalau aku beli rumah ni dia terpaksa keluar. “ok”, itu je jawapan dia. AS simple as that. Dia tahu dia tak ada hak ke atas rumah lelong tersebut.

  • salam,

    uish? semudah itu sahaja berbicara dengan beliau? takkan tiada apa-apa lain yang berlaku? apapun beliau sungguh ‘cool’ lagi bergaya. hehehe.

    apapun tahniah!

    *cadang nak turun kelas Seminar “Langkah 1-Hartawan Hartanah” lagi boleh?

  • tumpang iklan…

    aku pon ada nak jual rumah putra perdana mcm dalam gambau nie rm200k…

    bleh roger aku mtx_matrix1 [at]yahoo.com

    • No problem….dah slow talk ke ?
      Insya Allah settle dan lancar perjalanan hendaknya.
      Amin

    • Alhamdulillah..dah slow talk..dia mmg ok..dah carik rumah pun area aman putra (Sebelah putra perdana tu)..next ke mcm tu, dia kuar la katenye…

      Tp sekarang tgh risau pasal loan pulak.. Al-rajhi pun tolak sbb area..public lak kate suh wat dgn bank lelong sndiri sbb nnt lambat (ape2 tah), tgh tggu rhb dgn hlbb je ni…

      tu la..harap dipermudahkan..doakan saye ye tn bri..hehe…
      Smoge murah rezeki juge la ye tolong sy hari tu.. tq..tq.. =)

      No problem….dah slow talk ke?
      Insya Allah settle dan lancar perjalanan hendaknya.
      Amin

  • >