Anda Nak Jadi Jutawan Hartanah ?

(Mulakan Langkah Anda Di Sini)

Nak aku tikam perut kau ?

Aku selalu berdoa agar aku, keluarga aku di kurniakan kekuatan mental dan fizikal.

 

Takut benda benda seperti ini berlaku dalam keluarga sendiri. Kita tak dapat nak jangka perkara ini.

 

Pernah tak kita terdetik “Dia selalu pergi Masjid, takkan tergamak dia nak buat benda macam tu ?”

atau ” dia tu orang-orang alim. bodohlah dia kalau dia buat benda yang tak elok”

 

Pengalaman aku, lagi alim orang itu lagi kuat dugaannya. Berapa ramai ustaz atau ustazah yang anak mereka kita gelar “lagi jahat dr setan”. Nama pun dah Ali. Ali Setan.

Wallahualam.

 

p/s: apa apa pun, aku still dalam business Perunding Hartanah Lelong, so kalau nak beli rumah lelong, sila contact aku (telefon/sms) untuk further discussion.

Pelaburan Hartanah Lelong sama ke macam beli rumah Subsale ?

 

 

Dipetik daripada The Star :

 

Kuala Lumpur (The Star/ANN) – An angry husband, who was awakened from his morning slumber, beat up and stabbed his wife, Malaysian newspaper Harian Metro reported.

The woman is now in coma and fighting for her life at the Ampang Hospital in Malaysia, the paper said.

A police source told the daily that the couple in their 30s had quarrelled at their Pandan Indah Commercial Park home after the wife woke him up at about 6am on Sunday and asked him to perform his subuh (dawn) prayer.

After repeatedly telling his wife not to bother him, the man lost his patience and started to beat her up.

Despite the assaults, the woman continued to nag him to pray which further infuriated the man.

He took out a knife and stabbed her in the abdomen.

The victim’s screams alerted a neighbour who rushed to the house.

“On seeing the neighbour, the husband fled,” the source said.

Ampang Jaya police chief Asst Comm Amiruddin Jamaluddin said police had mounted a manhunt for the suspect.

 

 

  • The wife did the right thing, but maybe not the right way… wallahua’lam. Dakwah kena lakukan secara berhemah bukan secara membabi buta.

  • Nampaknya Syaitan betul dah berjaya takluk mamat nih…. pasal tikam bini satu hal.. punca plak sebab solat.. lainla klu bini duk leter nak sofa baru ke.. nak rantai emas 50gram ke..

  • ada hikmah bagi kedua-dua pihak…dan kita tak tahu apa yang terjadi antara mereka..tapi sebagai suami atau bakal suami(dan wanita) sebelum kahwin tu isilah hati dan jiwa dulu dengan agama jangan harap org lain lak nak mengisi jiwa kalian ,,last2 gini la jadiknya..kalau kawin semata kehendak nafsu dan hati penuh dengan hiburan lagha..camana kita nak melahirkan dan mendidik generasi berilmu beriman dan bertaqwa kelak…setakat berjaya didunia tak memadai…

  • apa hikmah utk pihak yg menikam ?

    kadang kadang nak kata tak cukup pendidikan agama, ada yang grad sekolah agama, grad tahfiz, grad al azhar…

    tak tentu benda ni.

  • >