Anda Nak Jadi Jutawan Hartanah ?

(Mulakan Langkah Anda Di Sini)

Nasihat Pakar Hartanah bagi 2011

Selalunya aku akan cuba keep in touch dengan orang orang yang membuat aduan rakyat kepada tuanbri.com.

Isu yang terbaru ialah :

“Kalau Bayar RM1,000, berapa peratus deposit yang dia bayar ?
Rm1,000/Rm300,000 = 0.33% (wow! not even 1%) Tak Percaya ?
Bayar 0.33% dapat rumah sebijik? Rumah 2 tingkat ? Freehold ?”

Boleh baca di sini

Deposit = 0.33% .

Setelah mendapat nasihat daripada pakar hartanah iaitu ibubapa, abang kakak dan keluarga, Si Rosli (bukan nama sebenar) akan meneruskan juga pembelian Rumah teres 2 tingkat di Kajang yang bernilai RM300,000.

  • Akan Dibina
    Rumah Teres 1 Tingkat – 3 Bilik 2 Tandas
    Status Tanah Freehold
    Gombak
    Keluasan Tanah = 920sf
    Keluasan Rumah = 780sf
    Harga = RM 105k
    Deposit = RM 2k
    Sign S&P = 50% Payment Dari Harga Rumah

    Boleh caya ke nie Tuan Bri …

    • Akan Dibina
      Rumah Teres 1 Tingkat – 3 Bilik 2 Tandas
      Status Tanah Freehold
      Gombak
      Keluasan Tanah = 920sf
      Keluasan Rumah = 780sf
      Harga = RM 105k
      Deposit = RM 2k
      Sign S&P = 50% Payment Dari Harga Rumah

      Boleh caya ke nie Tuan Bri …

      sign S&P bayar 50% ?
      ini kontraktor kecil kecilan….nak percaya pun susah, tak percaya pun susah.
      ada je ustaz ustaz kat kg yg buat camni.

  • >