Anda Nak Jadi Jutawan Hartanah ?

(Mulakan Langkah Anda Di Sini)

Pelaburan hartanah di Malaysia adalah satu pelaburan yang menguntungkan

Ramai lagi yang tidak sedar akan keindahan pelaburan hartanah di Malaysia. Walaupun pendedahan diberikan melalui buku-buku dan ebook hartanah, kewujudan seminar pelaburan hartanah, kelab hartawan hartanah, otai otai rumah lelong dan ebook yang menerangkan pelaburan hartanah sehinggakan diketahui ramai akan pelaburan hartanah tanpa modal.

 

Kenapa ? itu yang masih lagi menjadi persoalan saya.

 

Kenapa saya ingin menggalakkan pelaburan hartanah?  Pelaburan hartanah boleh menjamin masa depan seseorang sekiranya kena pada strategi yang dirancang pada permulaan pelaburan. Sebelum memulakan langkah dalam pelaburan hartanah, kita kena tetapkan matlamat dan strategi yang akan dgunapakai. Ini boleh dirangka dengan bantuan mereka yang telah lama berkecimpung dalam hartanah itu sendiri.

 

Saya agak terkejut kerana ramai yang secara tidak lansung mengetahui kewujudan otai otai hartanah ini tetapi mereka tidak mengambil kesempatan atau peluang yang ada untuk menimba ilmu. Mungkin keegoan atau segan malu ingin bertanya masih lagi menjadi budaya kita. Saya rasa kita sepatutnya beralih daripada sikap sebegitu untuk memajukan umat secara amnya dan diri sendiri secara khususnya.

 

Pelaburan hartanah juga sepatutnya didedahkan awal awal lagi kepada belia belia yang sedang menimba ilmu samaada di peringkat sekolah mahupun di peringkat universiti. Mereka sudah sepatutnya sedar akan potensi pelaburan hartanah ini walaupun mereka masih belum terlibat secara lansung dengan proses pembelian hartanah. Ini kerana jika mereka ingin menggunakan pembiayaan bank, pihak bank memerlukan bukti pendapatan yang kukuh daripada pihak yang dibiayai.

 

Kajian mendapati hampir 80% orang paling kaya dalam dunia terlibat secara lansung atau tidak dengan pelaburan hartanah. Mereka ini tahu akan kepentingan melabur dalam hartanah. Ada seorang sifu saya pernah berkata “barangsiapa yang mengawal hartanah sesebuah negara, mereka sebenarnya mengawal ekonomi negara tersebut”. Seorang jutawan hartanah.

 

 

Oleh itu saya ingin mengajak pembaca-pembaca supaya melibatkan diri dengan pelaburan hartanah sekarang! kerana masih belum terlambat lagi untuk anda memulakan langkah yang pertama. Anda masih lagi boleh menjadi seorang jutawan hartanah dengan menggunakan teknik pelaburan hartanah tanpa modal.

 

Ramai sifu-sifu hartanah di luar sana yang sanggup berkongsi ilmu, tips hartanah, lokasi hot hartanah, teknik beli rumah tanpa modal, sewa atas sewa dan pengalaman mengenai pelaburan hartanah kepada mereka yang betul-betul menunjukkan minat ingin menceburi bidang ini.

 

Anda tunggu apa lagi ?

Bertindaklah Sekarang! Klik Sini —>> –>>Teknik Pelaburan Hartanah

 • Yup,memang menguntungkan..Plan nak join juga seminar tuan bri ni,cuma masa masih belum mengizinkan..tunggu anak2 besar skit…

  P.s : SIla update blog selalu sebelum saya report ke SKMM…

 • Kami melibatkan diri utk mencari pdpt. saya tidak dpt buat sale lagi utkhmpir 5bln gigit jari sbb takde rezeki..rumah asyik tak jadi..Yang tbaru taqnah yg ditawarkan kawan utk dijual dan kebetulan ada yg berminat..org sabahan..nak kena proses tu..tak tau berape lama..??
  Masih baru..
  n

 • salam tuan..saya minta pandangan tuan tentang pelaburan hartanah..saya telah membeli ruamh di kwasan penduduk yg padat..tetapi saya tidak dpt duduk disitu kerana tempat kerja saya yg jauh perjalanan 1jam..dan sbelum tu saya menyewa rmh dkt dgn tempat kerja..saya fikirkan mcmn nak buat samaada berulang bersama isteri atau menyewakan rmh tersebut..tq

 • salam BOB ,

  Soalan ialah :

  1) beli RUMAH tapi jauh dari tempat kerja.
  Nak sewakan atau berulang ?

  Jawapan :

  Sewakan rumah tu RM1,000
  Sewa rumah lain dkt office RM800

  1) anda dekat dengan Pjbt
  2) anda UNTUNG Rm200 🙂

 • blh tak tuan msg no sy 013-7319773. Sy minat pasal pelaburan hartanah ni..tp mcm biasa la, sy bkn ada modal..yg penting skrg ni sy nk ilmu tu..sy suka blaja

 • >