Anda Nak Jadi Jutawan Hartanah ?

(Mulakan Langkah Anda Di Sini)

Faizul Ridzuan Penulis Buku WTF? 23 Properties By 30 (pelaburan hartanah)

Beliau lebih dikenali sebagai Faizul Ridzuan WTF? angkara buku Pertama beliau yang bertajuk WTF23 Properties by 30 telah menjadi BEST Seller kat Kedai BUKU MPH.

 

Masihkah anda belum membeli buku ini ?

Boleh dapatkan buku ini di kedai kedai buku yang berhampiran ataupun anda boleh beli di MPH ONLINE BOOKSTORE.

Buat masa ini, buku beliau telah mengalahkan buku Dr. Mahathir di Top Ten. Sungguh menakjubkan!

Review yang ditulis oleh pakar-pakar :
Pakdi -wtf-23-properties-by-30-buku-pelaburan-hartanah- Faizul Ridzuan

Abang Ensem – Faizul Ridzuan WTF? 23 Properties by 30

Ariff Shah – Faizul Ridzuan WTF?

Eriqazz – Jumpa Faizul Ridzuan wtf?

 

 

Forum yang beliau asaskan bersama rakan rakan beliau ialah di :
Forum WTF?

 

Kelebihan Buku WTF? 23 Properties by 30 :

1) menggalakkan lagi ramai orang terlibat dengan hartanah

2) menjadi sumber inspirasi bagi mereka yang telah berkecimpungan dalam pelaburan hartanah

3) membuktikan bahawa kalau kita MAHU, ada JALANnya

4) Usaha adalah TANGGA kejayaan

5) Pentingnya berkawan atau networking dalam usaha kita untuk berjaya

 

Kekurangan :

1) Ramai yang boleh tersilap taksir maksud buku ini. Sama seperti kes pemuda samurai yang mengamuk di Putrajaya baru-baru ini. Bila belajar, kena berguru. Baca buku BAGUS, tapi perlukan guru untuk mentafsirkan dengan lebih jelas maksud buku itu sendiri. Dalam kes ini, Faizul Ridzuan adalah guru yang terbaik!

2) Faizul Ridzuan TIDAK menganjurkan sebarang seminar hartanah yang komprehensif seperti Seminar Hartawan Hartanah atau Seminar Hartanah Utara.

3) Penggunaan kad kredit dalam membayar Deposit rumah. Dibolehkan sebenarnya tetapi TIDAK digalakkan. Kenapa ?

Perlu saya ingatkan PUNCA ramai orang bankrup : – salah satu ialah Hutang Kad Kredit. Tak percaya ? Sila rujuk blog Kad Kredit

 

 

 

OPIN akan wujud dengan satu Forum Seminar Hartanah OPIN pada hujung bulan Julai ini dengan Faizul Ridzuan sebagai speaker utama.

Beliau pernah menjadi Speaker Jemputan di Pelabur Underground yang dikendalikan bersama oleh Tuanbri.

  • baru dpt buku nie last week, beli via online..

    MEnarik gak buku nie…gaya bahasa yg disampaikan sugguh mudah untuk difahami walaupon dlm bahasa omputih..baru baca smp bab ke 3…apa yg boleh dirumuskan dr bab2 yg di baca…penulis memberi pro and contra sebelom membuat keputusan untuk membeli hertanah dari segi lokasi,fasiliti and sbgnya…
    pembelian pertama penulis hanya melibatkan cash flow positif dan tidak melibatkan price appreciation terhadap unit yg dibeli..
    pembelian kedua penulis, telah melibatkan cash flow and price appreciation terhadap unit yg dibeli..
    saper yg tak beli and baca buku nie…mmg rugi woooo…

  • Sejak akhir ini saya cukup teruja dengan perkembangan kenaikan nilai hartanah semasa.. kini baru saya tahu bahawa melayu begitu ketinggalan dalam pemilikan hartanah.. mereka kaum lain berebut-rebut untuk membeli mana-mana tanah bumiputra yang akan ditukar kepada lot international kerana tiada pembeli bumiputra.. kita sepatutnya menyedari hakikat ini sejak 10 tahun dahulu..’Aku berazam untuk menjadi Jutawan Hartanah demi keluarga, bangsa dan agama yang tercinta’ doakan kejayaan saya ye tuan Sabri.. terima kasih

  • Tuan betul x cara saya ni..?
    langkah 1:
    Sekarang saya ingin refinance rumah untuk pelaburan..
    langkah 2:
    gunakan duit modal yang diterima untuk membeli rumah yang lain (harga rumah masih dibawah aras harga pasaran semasa).. mesti cepat.. depa nak convert tanah tu x bagi kpd melayu..
    Langkah 3:
    Jadikan salah satu rumah sebagai HomeStay..

    www. ebays. my

  • baru dpt buku nie last week, beli via online..

    MEnarik gak buku nie…gaya bahasa yg disampaikan sugguh mudah untuk difahami walaupon dlm bahasa omputih..baru baca smp bab ke 3…apa yg boleh dirumuskan dr bab2 yg di baca…penulis memberi pro and contra sebelom membuat keputusan untuk membeli hertanah dari segi lokasi,fasiliti and sbgnya…
    pembelian pertama penulis hanya melibatkan cash flow positif dan tidak melibatkan price appreciation terhadap unit yg dibeli..
    pembelian kedua penulis, telah melibatkan cash flow and price appreciation terhadap unit yg dibeli..
    saper yg tak beli and baca buku nie…mmg rugi woooo…

    tapi sebenarnya ada bahaya juga buku ini

  • Tuan betul x cara saya ni..?
    langkah 1:
    Sekarang saya ingin refinance rumah untuk pelaburan..
    langkah 2:
    gunakan duit modal yang diterima untuk membeli rumah yang lain (harga rumah masih dibawah aras harga pasaran semasa).. mesti cepat.. depa nak convert tanah tu x bagi kpd melayu..
    Langkah 3:
    Jadikan salah satu rumah sebagai HomeStay..

    www. ebays. my

    langkah 1 dan 2 tu dah betul…
    Langkah 3 tu bergantung kepada orang.
    saya takbuat..sebab kena tgk lokasi.
    dan pening sikit laa

  • >