Anda Nak Jadi Jutawan Hartanah ?

(Mulakan Langkah Anda Di Sini)

Seorang Jutawan Hartanah bolot rumah lelong

Jutawan Hartanah bolot semua rumah lelong. Apa yang sudah berlaku sebenarnya ?

 

Anda pernah dengar nama  Bill McMachen, seorang usahawan yang berjaya?

Mungkin tidak, kerana beliau menetap di Michigan, Amerika Syarikat.

Secara jujurnya, saya pun tidak mengenali beliau. (GGG – gelak guling-guling)

 

 

Seorang ahli perniagaan yang kaya Michigan telah membeli setiap rumah yang akan dilelong di Macomb County.

Bill McMachen, pernah memiliki perniagaan kapal laayr, berjaya melaksanakan pilihan untuk membuat perjanjian dengan Majlis Daerah (Pihak Berkuasa Tempatan – PBT) untuk membeli kesemua 645 rumah dengan harga HANYA USD 4.9juta. Ini bersamaa USD7,500 untuk setiap unit rumah. Dah macam rumah kat Bukit beruntung, Rawang pula rasanya. Itu pun tak pasti lagi boleh dapat atau tidak harga ini lagi menerusi lelong.

Walaupun Majlis Daerah gembira dengan keputusan itu yang mana PBT dapat mengaut semula cukai yang telah lama tertunggak ke atas rumah-rumah tersebut, beratus-ratus orang pula yang berharap untuk membeli salah satu rumah-rumah yang akan dilelong tersebut bengang dan kecewa.

 

Kira-kira 300 orang yang menghadiri acara lelongan tersebut mengamuk dan marah apabila mengetahui lelongan tersebut dibatalkan pada saat saat akhir.

 

Bill McMachen berkata sesiapa yang masih lagi berminat untuk membeli salahs atu rumah tersebut, bolehlah menghubungi beliau. Beliau dijangka untuk membuat kira-kira USD $ 2juta keuntungan sekiranya rancangan beliau berjaya.

jutawan hartanah Michigan

 

 

Masih ramai lagi orang di Malaysia yang minat dengan pelaburan hartanah lelong.
Kenapa ?

Salah satu sebab ialah pulangan yang TINGGI.

 

*************

rumah lelong shah alam, kuala lumpur, malaysia, auction, PBB, UOB, HSBC, AmBank, MBSB, Auction, sale, bank, finance, bungalow, land, house, apartment, penang, kl, kuala lumpur, johor, rawang, selangor, bidding, bid, pda, propert listing, carnival, low cost, flat, semi, detached, terrace, shop, lot, lots, office, block, landed, tanah, rumah, sewa, jual, beli, harta, pangsar, lelong, lelongan.

  • Setuju sangat dan saya pun amat berminat dengan hartanah lelong…pernah juga masuk lelongan awam so far dapat la duit sikit.

  • >