7 Langkah menjadi Agen Hartanah Power!

Ramai yang bertanya kepada saya bagaimana untuk menjadi seorang agen hartanah yang berjaya. Saya jawab Anda hanya perlu 7 langkah sahaja! Terkejut tak…

 

Mungkin sebab ramai yang ingat sangat mudah untuk membuat duit dengan menjadi agen hartanah. Tetapi sedar tak sedar, tak ramai orang Melayu dalam bidang ini. Agak-agak kenapa ya ?

 

7 Langkah menjadi Agen Hartanah Power!

1) Kenalpasti Apa Erti Hartanah kepada anda

Tulis atas sekeping kertas apa yang anda faham mengenai hartanah. Apa maksud hartanah, apa pengalaman anda, apa pengetahuan anda dalam hartanah. Sila tulis “Kenapa hartanah itu penting, pada pendapat saya ?” Ini akan menjadi motivasi harian anda apabila anda bermula menjadi seorang agen hartanah

 

2) Tulis Senarai perkara yang anda tidak suka mengenai Hartanah

Tulis perkara yang anda tidak suka supaya anda ingat akan perkara yang anda tidak suka. Cth : telefon orang tengah tengah malam. Perkara yang anda ingin ubah sekiranya anda terlibat dalam hartanah.

 

3) Tetapkan Sempadan Anda

setelah anda tulis erti hartanah kepada anda dan Perkara yang anda tidak mahu buat, TETAPkan sempadan anda. Contoh, anda akan memberi servis yang terbaik kepada pemilik rumah. (Dalam masa 5 minit sahaja)

Tulis atas kertas. Bahagikan 2 kolum. Satu kolum anda tulis APA yang anda akan lakukan untuk Klien anda, dan satu kolum lagi ialah perkara yang kllien anda buat tetapi anda tidak akan terima.

 

4) Faham konsep Rujukan dan menerima seadanya

Konsep Rujukan adalah satu konsep yang begitu POWER dalam menjadi agen hartanah. Apabila anda memberikan khidmat yang terbaik kepada klien anda, klien anda tadi akan mengesyorkan anda kepada saudara-mara dan rakan taulan. Anda harus terima sahaja Rujukan tersebut. 🙂 dengan hati yang terbuka.

 

5) Reka strategi Ciptaan

Mencipta strategi bagi perkara yang mungkin berlaku merupakan satu teknik yang POWER juga dalam menjadi agen hartanah. Bukan semestinya kita tunggu perkara tersebut berlaku, kita sepatutnya telah mempunyai jalan dan cara-cara untuk mengatasi masalah yang berlaku kerana kita telah mereka strategi tersebut terdahulu!

 

6) Plan Pemasaran terbuka dengan sendirinya

Hahahaha…apabila keazaman anda dan kejituan anda dan ikut hati, bukan kepala dipaktikkan secara konsisten….lama kelamaan akan terbuka sendiri plan pemasaran yang POWER untuk agen hartanah. Anda akan sentiasa dirujukkan, anda akan sentiasa menjadi perbualan orang disebabkan perkara yang anda telah tulis di peringkat awal langkah ini…

 

7) Elak ambil SHORT Cut

Ketahuilah dalam hidup ini, tiada jalan pintas….ada saya pernah terbaca, Jalan Pintas Ke Arah Hartawan Hartanah….. sedangkan yang TERKENAL di seantero industri pelaburan hartanah ialah 4 Langkah Ke Arah Hartawan Hartanah oleh Tuanbri.Com dan Satu Solution Corp. KUNCI kepada kejayaan ialah mewakilkan tugas kepada pekerja anda.(delegation) sedangkan anda BUAT apa yang anda betul betul minat iaitu menjadi seorang agen hartanah yang POWER!

 

 

Selamat Berjuang Agen Hartanah Power – Ikhlas daripada Tuanbri, Jurulatih Hartanah Muslim #1 di Malaysia

Agen Hartanah Power

 

Ini pula pertandingan RM10,000 TUNAI untuk dimenangi!

PKNS Di Sisimu

23 thoughts on “7 Langkah menjadi Agen Hartanah Power!

  1. Saya nak tanya yang no 3. Kenapa ada ruang perkara yang klien anda akan buat tetapi anda takkan terima, boleh sikit pasal ni. Terima kasih Tuanbri.

    Ok tuan, saya dah letak blog link saudara di segmen blogosphere saya. Tlg respon. Thanks.

    URL Blog: http://malaysiaaffsuzukicup.blogspot.com
    Title : Harimau Malaya

  2. saya berminat untuk menjadi agen hartanah..sebelum tu saya nak tahu apa input yang perlu saya ada untuk menjadi seorang agen hartanah yang berjaya…saya tinggal di kuala lumpur…bila ada seminar hartanah di kuala lumpur..

  3. Kalau nk terlibat dlm hartanah perlu alakukan sepenuh msa ke? Ase mcm nk wat part tiime la mcm best jee

  4. saya nk jual tanah siap dgn rumah dan sawit..nk cari buyer atau broker yg boleh tlg..anyone?

  5. salam Tuan, kalau nak jadi part time agen hartanah boleh ke? sebab saya suka dengan kerjaya full time sekarang, cuma nak ceburi bidang baru utk part time. Boleh bantu tunjuk ajar?

  6. Tuan. saya nak belajar tentang ejen hartanah..saya nak buat secara part time.perlukan tunjuk ajar tuan.

  7. assalam tuan… mcm mana nak jd ejen hartanah y berdaftar? sy amat berminat nak menjadi ejen. adakah boleh jika jadi ejen berdaftar di kl dan buat sale di utara?

  8. Assalamua’laikum Tn. Bri,

    Saya adalah salah seorang yang pernah mengikuti seminar hartanah Tn. Bri.

    Terima Kasih di atas ilmu hartanah yang telah saya pelajari dari Tn. Bri.

    Sekian.

  9. As salam.Saya Khairol dari penang.Berminat nak buat kerja property agent secara sambilan memandangkan gaji tak mencukupi hanya RM1150 sahaja.Saya di Penang.Boleh whatsapp saya 011-2427 8830.

  10. assalamualaikum.. Say sangat berminat untuk menjadi agen terutamanya dalam proses jual beli rumah.. Dan saya pernah terlibat dalam satu penjualan hartanah sebelum ini.. sekiranya sudi minta khidmat nasihat serta menjadi salah seorang pasukan tuan.. Boleh whatsapps saya di 0162096657

  11. Salam,

    Perkongsian yang sangat baik. Terima Kasih.

    Note : sekiranya sesiapa yang berminat untuk jadi agent hartanah boleh hubungi saya. Agensi hartanah yang saya bekerja sekarang sedang mencari agen hartanah.

    sila email kepada saya : azri_activezone@yahoo.com

    • ni Agensi mana ?

      Boleh bagi nama Agensi terus ?

  12. Assalamualaikun, Tuan bri.

    Saya secara tak rasminya broker tanah. Pernah berjaya sekali menjadi broker kawasan balak di pahang. Sekarang ada banyak list tanah untul dijual tapu macam susah nak menjadi. Owner genuine..ada tip tak untuk panduan menjadi broker hartanah berjaya. Terima kasih.

    • kenapa nak jadi ejen hartanah pula ?

      Sekarang ni Mohkiar kerja apa ?

  13. Assalamualaikum Tuanbri.

    Saya Kay. Agen Hartanah juga.. tp ilmu, strategi dan perlaksanaan saya terasa kureng sangat. Mohon dapat beri tunjuk ajar macam mana nak jadi Agen Hartanah Muslim yang Power.. Mohon tunjuk ajar tuan..Ada juga listing,,,tp mcm payah sangat buyer nak lekat.

  14. salam kalau nak jadi part time agen hartanah boleh ke?, cuma nak ceburi bidang baru utk part time. Boleh bantu tunjuk ajar pada sy..

  15. Assalamualaikum wr wb.
    salam persahabatan
    Perkenalkan, nama saya Andrean Baskoro, saya tinggal di jawa tengah, Indonesia. Sedikit berkongsi kisah hidup saya, semoga dapat menjadi inspirasi bagi rakan-rakan yang sedang terjerat masalah hutang terutama riba.
    3 tahun yang lalu saya pernah rugi dalam perniagaan hartanah dan kotraktor hingga akhirnya terjerat hutang sampai dengan hampir Milyaran. Dari mula kereta operasi s / d kereta peribadi ghaib. Dari merumahkan pekerja sehingga akhirnya saya yang merumahkan diri ..
    Ada banyak ikhtiar yang sempat saya lakukan hanya demi kembali bangkit. Dengan baki modal yang tidak seberapa, iseng ikut MMM. terdampar. Cuba peruntungan melalui paranormal, malah tambah susah … ya pernah. Cuba beli nombor togel (modal nanya-nanya ke dukun), alih-alih nombor yang dijangka keluar, malah-malah nombor dukunnya yang tidak dapat dihubungi lagi (judulnya kena tipu lagi). Cuba mencari pinjaman online, malah disuruh pemindahan kos pentadbiran.
    Pada diri saya terpatri: Lebih baik berusaha dan gagal daripada mengumbar aib diri dengan cara meminta orang untuk memahami kesulitan yang sedang saya hadapi. Apapun peluang yang datang, saya follow up. Tidak masuk akal? Mungkin. Hanya saja, saya berkeyakinan bahawa orang baik pasti akan diketemukan dengan orang baik. Seiring berjalannya waktu, Allah bukakan jalannya juga. Di suatu petang saya dipertemukan dengan sebuah dompet. Melalui dompet itulah Allah turunkan cobaan sekaligus jalan yang merubah nasib saya. Saya katakan cobaan, kerana pada masa itu saya tidak pegang wang sama sekali. Sedangkan dalam dompet tersebut selain identiti dan sim pemiliknya, ia juga mengandungi 4 Atm dari Bank yg berbeza sekaligus ada sehelai kertas kecil yang diselitkan mengandungi 6 digit angka.
    Saya hanya menduga-duga saja bahawa angka tersebut adalah pin dari salah 1 Atm di dompet. Belum lagi ada wang 2.4 jt rupiah dalam lembaran 100ribuan. Kan wow banget godaannya? Sejujurnya dalam lapar dan dalam desakan bil, ada godaan untuk mempunyai isi dompet tersebut. Hingga akhirnya saya putuskan utk mendatangi alamat yang tertera di dalam kad pengenalan. Sempat tanya sana-sini. Ketika tiba di alamat yg tertera, saya tidak menyangka bahawa menurut warga sekitar, si pemilik dompet tersebut adalah pejabat disalah satu pejabat daerah. Dan kebetulan lagi, beliau tergolong sebagai dermawan di kotanya. Malah katanya, dia tidak segan utk membantu orang yg benar-benar sedang kesulitan. Apakah dengan memberikan pinjaman, atau memberikan modal usaha. Setelah berbual panjang lebar dan akan meminta diri, saya tidak menyangka sama sekali bahawa saya diajak untuk bergabung dalam perniagaan yg dia uruskan.
    Pendek cerita, melalui peluang dari beliaulah saya dapat memperbaiki keadaan ekonomi keluarga. Mengenai hutang saya? Ketika saya menulis kisah hidup saya ini, hutang saya telah mendekati lunas hanya kurang kira-kira dari 20jt saja. Jika saudara ingin turut bersilaturahmi dengan beliau, dgn tujuan untuk menyediakan pelaburan modal pada usaha yang saudara urus, atau ingin cuba peruntungan agar masalah hutang anda diberikan penyelesaian, saya bersedia utk mengantarkan saudara pada beliau.
    Tenang saja, tanpa bayaran apa-apa kok. Atau sekadar bermaksud utk berkongsi tips tentang bagaimana cara penyelesaian hutang pada kad kredit, KTA atau penyelesaian hutang pada rentenir, saudara boleh menghubungi saya via e-mail di:. Utk nombor telfon / bbm by request yaa.
    . Semoga saudara sekalian diberikan kemudahan dan kesabaran. Tetap semangat untuk berikhtiar. Kerana Allah tidak akan mengubah nasib suatu kaum sehingga kaum tersebut merubahnya. salam. Andreanbaskoro31@gmail.com oh iya, maklum saja sih .. Kalau ada yg mengaku boleh tidak meminta pemindahan sejumlah wang, sebaiknya tidak perlu ditanggapi. Tentunya anda tidak ingin bagai membeli kucing dalam karung kan? Kerana kalau pengakuannya memang benar, seharusnya orang tersebut berani untuk bertemu secara langsung.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud