Berita Terkini -->

7 Langkah menjadi Agen Hartanah Power!

16
SHARES

Ramai yang bertanya kepada saya bagaimana untuk menjadi seorang agen hartanah yang berjaya. Saya jawab Anda hanya perlu 7 langkah sahaja! Terkejut tak…

 

Mungkin sebab ramai yang ingat sangat mudah untuk membuat duit dengan menjadi agen hartanah. Tetapi sedar tak sedar, tak ramai orang Melayu dalam bidang ini. Agak-agak kenapa ya ?

 

7 Langkah menjadi Agen Hartanah Power!

1) Kenalpasti Apa Erti Hartanah kepada anda

Tulis atas sekeping kertas apa yang anda faham mengenai hartanah. Apa maksud hartanah, apa pengalaman anda, apa pengetahuan anda dalam hartanah. Sila tulis “Kenapa hartanah itu penting, pada pendapat saya ?” Ini akan menjadi motivasi harian anda apabila anda bermula menjadi seorang agen hartanah

 

2) Tulis Senarai perkara yang anda tidak suka mengenai Hartanah

Tulis perkara yang anda tidak suka supaya anda ingat akan perkara yang anda tidak suka. Cth : telefon orang tengah tengah malam. Perkara yang anda ingin ubah sekiranya anda terlibat dalam hartanah.

 

3) Tetapkan Sempadan Anda

setelah anda tulis erti hartanah kepada anda dan Perkara yang anda tidak mahu buat, TETAPkan sempadan anda. Contoh, anda akan memberi servis yang terbaik kepada pemilik rumah. (Dalam masa 5 minit sahaja)

Tulis atas kertas. Bahagikan 2 kolum. Satu kolum anda tulis APA yang anda akan lakukan untuk Klien anda, dan satu kolum lagi ialah perkara yang kllien anda buat tetapi anda tidak akan terima.

 

4) Faham konsep Rujukan dan menerima seadanya

Konsep Rujukan adalah satu konsep yang begitu POWER dalam menjadi agen hartanah. Apabila anda memberikan khidmat yang terbaik kepada klien anda, klien anda tadi akan mengesyorkan anda kepada saudara-mara dan rakan taulan. Anda harus terima sahaja Rujukan tersebut. :-) dengan hati yang terbuka.

 

5) Reka strategi Ciptaan

Mencipta strategi bagi perkara yang mungkin berlaku merupakan satu teknik yang POWER juga dalam menjadi agen hartanah. Bukan semestinya kita tunggu perkara tersebut berlaku, kita sepatutnya telah mempunyai jalan dan cara-cara untuk mengatasi masalah yang berlaku kerana kita telah mereka strategi tersebut terdahulu!

 

6) Plan Pemasaran terbuka dengan sendirinya

Hahahaha…apabila keazaman anda dan kejituan anda dan ikut hati, bukan kepala dipaktikkan secara konsisten….lama kelamaan akan terbuka sendiri plan pemasaran yang POWER untuk agen hartanah. Anda akan sentiasa dirujukkan, anda akan sentiasa menjadi perbualan orang disebabkan perkara yang anda telah tulis di peringkat awal langkah ini…

 

7) Elak ambil SHORT Cut

Ketahuilah dalam hidup ini, tiada jalan pintas….ada saya pernah terbaca, Jalan Pintas Ke Arah Hartawan Hartanah….. sedangkan yang TERKENAL di seantero industri pelaburan hartanah ialah 4 Langkah Ke Arah Hartawan Hartanah oleh Tuanbri.Com dan Satu Solution Corp. KUNCI kepada kejayaan ialah mewakilkan tugas kepada pekerja anda.(delegation) sedangkan anda BUAT apa yang anda betul betul minat iaitu menjadi seorang agen hartanah yang POWER!

 

 

Selamat Berjuang Agen Hartanah Power – Ikhlas daripada Tuanbri, Jurulatih Hartanah Muslim #1 di Malaysia

Agen Hartanah Power

 

Ini pula pertandingan RM10,000 TUNAI untuk dimenangi!

PKNS Di Sisimu

16
SHARES

About tuanbri

Tuanbri, Pengasas Kelab Hartawan Hartanah dan Pengarah Akademi Hartawan Hartanah telah lama berkecimpungan dalam industri pelaburan hartanah terutamanya dalam sektor rumah lelong. Beliau telah berkongsi ilmu pelaburan hartanah dengan beribu peserta seminar. Beliau Juga pernah muncul di kaca tv (TV3 dan Astro Awani), radio (IKIM dan BERNAMA) dan suratkhabar (Harian Metro).

9 comments

  1. 7 Langkah menjadi Agen Hartanah Power!
    memang power, terima kasih untuk info ni tuan…

  2. Kalau kerja fulltime nak jadi agent hartanah part time, boleh ke bro?

  3. berminat menjadi agen hartanah, mcm mane nak blajar.

  4. Saya nak tanya yang no 3. Kenapa ada ruang perkara yang klien anda akan buat tetapi anda takkan terima, boleh sikit pasal ni. Terima kasih Tuanbri.

    Ok tuan, saya dah letak blog link saudara di segmen blogosphere saya. Tlg respon. Thanks.

    URL Blog: http://malaysiaaffsuzukicup.blogspot.com
    Title : Harimau Malaya

  5. mohd yusof mahidin

    saya berminat untuk menjadi agen hartanah..sebelum tu saya nak tahu apa input yang perlu saya ada untuk menjadi seorang agen hartanah yang berjaya…saya tinggal di kuala lumpur…bila ada seminar hartanah di kuala lumpur..

  6. Macam mana nak jadi agen hartanah.berminat lah

  7. Kalau nk terlibat dlm hartanah perlu alakukan sepenuh msa ke? Ase mcm nk wat part tiime la mcm best jee

  8. saya nk jual tanah siap dgn rumah dan sawit..nk cari buyer atau broker yg boleh tlg..anyone?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Subscribe without commenting

Scroll To Top