Anda Nak Jadi Jutawan Hartanah ?

(Mulakan Langkah Anda Di Sini)

Bagaimana nak selesaikan hutang kad kredit dengan pantas ?

Dalam bulan Ramadhan ini, sudah tentu ramai yang ingin selesaikan hutang kad kredit mereka, sebelum mereka kembali gunapakai kad kredit tersebut untuk membeli belah bagi tujuan menyambut Hari Raya Aidilfitri. Eh, dah terbalik lak. Ingatkan masa bulan Ramadhan timbul rasa insaf dalam diri kita untuk menjadi seorang yang lebih baik daripada yang sebelum bulan Ramadhan tiba. Lain pula ceritanya apabila bulan Syawal menjelang tiba. Ramai yang bertungkus lumus untuk berbelanja dan menyambut Hari Raya Aidilfitri dengan meriah.

 

Sebenarnya tak salah jika kita mahu menyambut Hari Raya Aidilfitri 2013 ini dengan meriahnya. Cuma kita kena sentiasa ukur baju di badan sendiri. Pernah saya terbaca di Facebook, “Anda tidak digalakkan memberi Angpow Raya jika anda berhutang. Baik selesaikan hutang tersebut kerana hutang akan membebankan diri anda dan keluarga pada masa akan datang”.

 

Memang pada dasarnya, kita akan nampak kegembiraan yang jelas terpancar di muka budak-budak yang mendapat Angpow Raya ni, malahan mereka kini singgah di mana mana rumah yang mereka rasa boleh dapat Wang Besar… Mereka sudah ada target mana nak pergi beraya dari Hari Raya Pertama lagi (ceh…cakap macam pengalaman sendiri je…hehehe) Saya masa kecik memang cukup seronok kalau dapat Angpow Raya. Dah ada target nak beli apa dah menggunakan duit yang saya dapat kumpulkan.

 

Tetapi kita kena faham situasi diri kita sendiri. Sekiranya kedudukan hutang kita tidak stabil dan AGAK membebankan…tidaklah perlu untuk kita memberi Angpow pada musim Hari Raya 2013 ini. Kita buat perancangan untuk menguruskan hutang kita terlebih dahulu. (ala….Raya setahun je…bisikan yang kedengaran di telinga kiri kita) Memang Raya setahun sekali tetapi hutang yang kita tanggung untuk setahun sekali tu…tanggung selama 12 bulan berikutnya.

 

Ini boleh berlaku apabila kita beli barang barang baru menggunakan kemudahan kad kredit yang memberikan Pelan Kad Kredit Mudah Kadar Faedah 0% 12 bulan. Pada mulanya kita hanya NAMPAK 0% faedah, tetapi apa yang kita tidak sedar adalah kos SEBENAR di sebalik pembelian yang menggunakan kad kredit tersebut. Apakah yang saya maksudkan dengan KOS SEBENAR ? Saya ingin kongsikan kepada pembaca tuanbri.com bahawasanya setiap pembelian menggunakan Kad Kredit, peniaga tersebut akan menanggung kos bank. Jadi mana logik si peniaga akan membayar kos tersebut bagi pihak si pembeli ? Si Peniaga sudah tentu akan “memindahkan” kos caj bank kepada Si Pembeli. Tak Percaya ? Cuba pergi ke kedai-kedai Komputer di Plaza Low Yat, kata kepada mereka yang anda nak beli guna kad kredit. Boleh tak ? Pasti mereka akan kata anda akan dicaj 2%-3% tambahan untuk menggunakan kad kredit anda dalam pembayaran transaksi tersebut.

 

Hutang Kad Kredit

 

Hutang Kad Kredit adalah salah satu punca UTAMA kebanyakan Rakyat Malaysia jatuh Bankrap!

Anda tak percaya ? Anda boleh baca komen-komen mengenai Orang Jatuh Bankrap di sini –>>  KLIK SINI

atau mereka yang HAMPIR bankrap –>> KLIK SINI

 

Jadi bagaimana kita boleh selesaikan hutang kad kredit ini dengan mudah ?

Apa kaitan hutang kad kredit dengan angpow raya ?

 

1) untuk teknik Selesaikan Hutang Kad Kredit, anda perlu ada “Rancangan 12 Bulan”. Ini salah satu teknik yang kita gunapakai dalam menyelesaikan hutang kad kredit dengan pantas. Jika anda berminat nak tahu mengenai Rancangan 12 Bulan”, sila isi borang di bawah dan pegawai kami akan menghubungi anda untuk tindakan seterusnya.

 

2) Duit Angpow Raya tersebut boleh digunapakai untuk membuat pembayaran hutang anda, hutang kad kredit dengan pihak bank.

 

[contact-form-7 404 "Not Found"]

 

Kami boleh bantu anda untuk menguruskan hutang kad kredit anda dengan “Teknik Zip-Zap Kad Kredit”. Kita akan menyusun hutang kad kredit anda supaya mengurangkan kadar keuntungan pihak Bank.

 

  • >