Anda Nak Jadi Jutawan Hartanah ?

(Mulakan Langkah Anda Di Sini)

5 Langkah untuk Melabur Dalam Hartanah di Malaysia

Ramai yang berminat untuk melabur dalam hartanah di Malaysia sejak kebelakangan ini tetapi apa yang saya nampak, mereka tiada arah dalam pelaburan hartanah. Apa langkah yang perlu diambil dalam membeli hartanah yang ingin dilabur. Oleh itu saya sediakan 5 Langkah untuk Melabur Dalam Hartanah di Malaysia.

Antara soalan yang pernah ditujukan kepada saya ialah :

melabur dalam hartanah

“assalamualaikum tn bri

boleh share tips care jual tanah n rumah

ape 1st step yg perlu ┬ádibuat”

 

JAWAPAN :

– bagi saya, jawapan kepada soalan yang mudah ini ialah……..

ikut kata nabi kita iaitu

“timbalah ilmu sehingga ke Negara China”

 

Apa yang saya maksudkan dengan jawapan ini ?

Langkah PERTAMA untuk memulakan pelaburan hartanah ialah timba ilmu pelaburan hartanah.

Atau saya suka tegaskan timba ilmu asas pelaburan. Tak semestinya ilmu tu mesti ada kena mengena hartanah. Ramai yang tertinggal asas apabila memulakan langkah dalam pelaburan hartanah.

 

Macammana Nak Timba Ilmu Hartanah ?
1. Baca Buku Pelaburan Hartanah

2. Baca Blog mereka yang berkecimpung dalam hartanah

3. Berkawan dengan orang yang selalu atau dalam circle hartanah

4. Baca artikel surat khabar, majalah mengenai pelaburan

5. Bertanya kepada mereka yang mempunyai pengalaman dalam pelaburan hartanah

6. Gunakan Uncle Google, Makcik Yahoo dan Anak Sedara Bing.

7. Pergi seminar hartanah seperti yang www.SeminarHartanah.net yang dikendalikan oleh Tuanbri sendiri.

8. Buat kajian sendiri.

9. Cari ejen hartanah dan belanja makan.

10. Jangan Kedekut.

 

9 tips pun dah cukup kot ??

ada lagi ? Tolong lah kasi SHARE kat bawah ni.

Remember! , “Jangan Kedekut”

 

Nak melabur dalam hartanah bukanlah satu perkara yang boleh dibawa main. Benda serius ni kot. Semua orang tahu, Semua orang aware. Semua orang sedar. Tapi bila saya buat seminar hartanah, mesti ramai yang beli rumah TANPA buat 1st step dulu. Main sssiiiigggnnnn aje. Lantak korang la. Dah besar panjang kot.

 

Nak join Seminar Melabur Dalma Hartanah yang saya akan anjurkan untuk tahun 2015 ?

Kalau anda berminat, komen di bawah dan team saya akan contact tuan/puan secara email.

Kita nak cari orang yang nak belajar sahaja. Dah malas nak promote sangat sebab ramai yang datang kata seminar hartanah ni bagus, tapi lepas tu tak ada movement pun, tak ada action pun, tak ada tindakan pun. Buat masa ni, seminar hartanah akan dianjurkan di sekitar kuala lumpur, bangi, shah alam dan johor bahru. Saya juga berhajat untuk ke utara juga dalam masa terdekat ini. Kalau ada orang nak la..

 

Langkah PERTAMA adalah langkah yang PALING penting sekali.

Kalau salah, salahlah langkah langkah yang seterusnya…..

 

melabur dalam hartanah

Ni yang saya nak kongsikan “5 Langkah Untuk Melabur Dalam Hartanah di Malaysia”.

 

  1. Pilih Strategi Pelaburan Yang Sesuai
  2. Pilih Strategi Pembiayaan dan Bank Yang Sesuai
  3. Pilih Jenis Hartanah dan Lokasi Yang Dikenalpasti
  4. Pilih Corong Jualan Yang Sesuai dengan Hartanah
  5. Pilih Penyewa Yang Setuju dengan Terma Anda

Mudah kan ?

  • Assalamualaikum.. Nak kata minta, dh tanam awal 2014 lg… tp, sempat pegi kursus skali di shah alam… Belum tau cara melabur. boleh tau bila seminar akan diadakan dlm masa terdekat?

  • Assalamualaikum tuanbri.
    Saya berminat untuk hadiri seminar tuan. Saya telah terlepas tarikh yang sebelum ni. Boleh saya tau tarikh seminar tuan pada tarikh akan datang. Sebagai guru, tiada cuti tahunan. Jika ada hari diadakan pada Sabtu atau Ahad sangat menghargai.

  • As salam, saya Mohd Shahril dari kelantan. Dengan rendah dirinya saya nyatakan saya nak belajar tentang ilmu hartanah ni. Mohon contact/wassap saya 011-25464xxx. Terima kasih.

  • Assalamualaikum Tn Bri. Saya terlepas info mengenai seminar 2015 yg lepas. Boleh sy dapatkan makluman bagi program2 & seminar Tn Bri yg seterusnya?

    Terima kasih.

  • Assalamualaikum w.b.t
    sy berminat untuk mempelajari pelaburan hartanah daripada tuan,, harap dapat membantu.

    jazakallah.

  • Berminat dalam pelaburan hartanah, dengan rendah diri ingin belajar dan berjaya spt tuanbri, mnta info jika ada event di kawasan kota kinabalu, sabah. Terimakasih..watsap.0109483686

  • Salam.. Saya ada dua rumah yg masih ada loan.. Apt disewakan dan rumah teres diduduki.. Soalan saya.. Sesuai dan berbaloi tak dlm masa sekarang utk jual apt bagi melunaskan hutang rumah teres?

    • bukan semudah itu sahaja puan…
      kena tgk angle lain juga..

      Berminat ke nak tahu ?

  • >