Sediakan Payung Sebelum Rumah

Tajuk “Sediakan Payung Sebelum Rumah” adalah satu tajuk yang padat bagi mereka yang berminat untuk menambah ilmu dalam pelaburan hartanah.

Rancangan ini akan ditayangkan di Astro Oasis (106) dan Astro Maya HD (135) setiap hari Isnin jam 7.30 malam sehingga 8.00 malam.

Apa itu Sediakan Payung Sebelum Rumah ?

Pernah dengar sediakan payung sebelum hujan?
Peribahasa orang-orang tua kita sebelum ini yang bermaksud kita kena sediakan persiapan sebelum terlambat…takkan dah hujang baru nak cari payung.
ke nak haru camtu ?

Maka dalam program Sediakan Payung Sebelum Rumah ini, anda akan disajikan dengan pelbagai info dan tips kewangan untuk mereka yang baru sahaja mengenal dunia hartanah.

Untuk tidak membosankan penonton, program ini bukanlah seperti program-program hartanah di luar sana. Kita buat secara santai, konsep yang saya bawa sekian dalam dalam mana mana program yang saya anjurkan.

Berikut adalah sipnosis program Sediakan Payung Sebelum Rumah :
1. Ada 4 watak dalam program ini.

2. Watak lelaki : 2 orang

3. Watak perempuan : 2 orang

4. Setiap episod ada tajuk tersendiri

5. Setiap episod ada ilmu dan info kewangan dan hartanah yang berbeza beza

6. Tuanbri akan muncul sekurang kurangnya 5 kali dalam setiap episod

7. Ada slot panel jemputan, di mana kita telah menjemput UZAR (Dr. Zaharuddin Abd Rahman), Suzardi Maulan (Pakdi), Mohd Ali Majis, Zaidi Ismail dan Ustaz Syed Abdul Kadir.

8. Ada juga kemunculan khas daripada beberapa selebriti lain juga…

 

Jika anda berminat untuk dapatkan info terkini mengenai program Sediakan Payung Sebelum Rumah, ikut langkah-langkah ini:
1. Hantarkan Whatsapp “tuanbri” ke 010.250.9115
2. Kongsikan posting ini di Facebook anda
3. Hashtag kan #sediakanpayung

Kita jumpa malam nanti!

Sediakan Payung Sebelum Rumah ?

Sediakanpayungsebelumrumah

Sediakan Rumah Sebelum Hujan :
Kalau dalam english, ungkapan terdekat ialah

  1. Thatch your roof before the rain begins.
  2. Dig the well before you are thirsty.

Anda bagaimana ?

6 thoughts on “Sediakan Payung Sebelum Rumah

  1. Salam tuan, jika tiada astro ada alternatif lain tak nak tgok rncgan ni?

    • maaflah..tak ada lagi setakat ini..
      sebab pihak astro yang pegang video Sediakan Payung Sebelum Rumah tu

  2. itulah cari video Sediakan Payung Sebelum Rumah tu x jumpa kalau ada link atau video masuk youtube atau memana kan best banayk info2 menarik..
    MUSIM KE 2 PLZZ ..
    paling best musim last !!!
    kreadit buat semua warga kerja

  3. Assalamualaikum. Sy rancang utk buat program kewangan di kolej sy. Boleh tak kalau sy nak jemput tuanbri utk jadi speaker? Kalau boleh, mcm mana sy nak contact tuanbri? Terima kasih.

  4. TAKDE ORG KE YG ADA ASTRO PVR RECORD PASTU UPLOUD.. ATAU ADA BUKU KE ? BOLEH SHARE LINK.. ^^

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.