Anda Nak Jadi Jutawan Hartanah ?

(Mulakan Langkah Anda Di Sini)

Category: Cash Flow

Aliran Tunai 101 – Cashflow 101

Cashflow Deepavali 2014 (Aliran Tunai) adalah nama yang diberi untuk satu aktiviti yang dianjurkan di bawah Akademi Hartawan Hartanah di Dewan Satu Solution.

Apa benda cashflow 101 board game ni ?

Bagus ke main game ni?

Game kan ?

Apa kaitan dengan realiti hidup kita sehari-harian ?

Cashflow 101 Deepavali 1

Cashflow 101

cashflow 101

 

Lokasi : Dewan Jihad Ilmu, SatuSolution

Tarikh : 22 Oktober 2014 (Rabu)

Masa : 10 pagi – 3 petang

 

Jumlah peserta yang terlibat dalam program Cashflow Deepavali 2014 anjuran Akademi Hartawan Hartanah ini berjumlah lebih kurang 12 orang. Alhamdulillah mereka ini dapat dikumpulkan dalam masa terdekat sahaja memandangkan kami di Akademi Hartawan Hartanah tidak membuat sebarang promosi yang meluas, hanya kepada mereka yang terdekat sahaja.

 

Program Cashflow Deepavali 2014 yang dijangka tamat pukul 3 petang terpaksa ditamatkan pukul 4 lebih akibat kesyokkan para peserta bermain Cashflow tersebut. Mereka semua pulang dengan sesuatu perubahan dalam kepala mereka.

 

Saya dapat perhatikan mereka pulang dengan teori masing-masing. Hahaha. Lucu saya dibuatnya. Masing-masing cuba membuktikan teori mereka betul dan cuba diaplikasikan ke dalam gam tersebut.

 

Saya puas hati apabila mereka semua pulang dengan terdapat perubahan dalam cara mereka berfikir mengenai kewangan, walaupun sedikit. Ramai yang pulang hari tu dengan kepala yang dah pening….hahaha. Baru puas hati aku.

 

Kalau ada lagi program Cashflow 101 ni, ada ke yang minat nak main ?

Tinggalkan komen anda di bawah, kami akan follow up dengan anda sekiranya ada lagi.

Kemungkinan besar Akademi Hartawan Hartanah akan anjurkan lagi. Jangan takut!

 

Sesi Cashflow 101 BapakKayaBapakMiskin

Tempat : Dewan Mini Satu Solution
Tarikh : 18Jun 2011
Masa : 2.30 pm

Laporan penuh :

Ramai yang mendaftar untuk sesi ini terpaksa ditolak atau disingkirkan daripada Pendaftaran disebabkan had peserta yang telah ditetapkan.

Kekurangan Papan Permainan menyebabkan peserta terpaksa dihadkan.

Bermula dengan Sesi Pertama, Para peserta dikejutkan dengan tayangan Video Kelab Hartawan Hartanah.
Kemudian dikejutkan lagi dengan Video ucapan Robert Kiyosaki,

Seminar Cashflow

Laporan Penuh akan disiarkan beberapa hari kerana Tuanbri sibuk menghadiri seminar Intensif….

Cash Flow 101 -2011

Lokasi : Dewan Satu Solution Corp
Tarikh : 31 Disember 2010-1 Januari 2011
Masa : 10pm – 4 am

Salam Tahun Baru 2011. Apa azam anda ? sekiranya belum menulis azam anda,
sila tulis di : http://tuanbri.com/blog/2010/12/tahun-2011-azam-anda/


Sesi Game Cash Flow 101 kali ini adalah anjuran Tuanbri.Com dan Kelab Hartawan Hartanah. Ianya terhad khas kepada ahli kelab dan jemputan khas sahaja. Buat kali kedua diadakan di Dewan Satu Solution. Untuk mengenal kebebasan Kewangan.

Antara para jemputan adalah :


Juruukur aka Hafizal


Macha Faris


Kayzen

Majlis bermula pada jam 10 malam pada waktu kelibat remaja remaja Malaysia sedang berkeliaran di pusat ibu kota ataupun di tempat tempat hiburan yang tidak berfaedah.

Mengikut aturcara Majlis,


Sesi Pertama (1) permainan diadakan untuk peserta belajar dan membiasakan diri dengan syarat syarat dan peraturan permainan. Terdapat perutusan khas daripada Robert Kiyosaki sendiri (peerrgg! power!) khas untuk peserta peserta malam itu.


Hadiah misteri yang disediakan untuk Sesi Pertama ialah sebuah Buku Ho Chin Soon Edisi ke 2.

Pemenangnya tak lain tak bukan ialah :

Drum roll pleaseeeeeee…

Tuanbri.Com

hehehe..thank u thank u.

Kemudian peserta disajikan dengan makanan ringan dan tontonan bunga api melalui layar kaca TV.
Doa yang sepatutnya dibaca oleh AdHoc Committee, Saudara Fhati tidak berlansung akibat kelalaian melihat persembahan bunga api.

Sesi Kedua cashflow bermula sejurus selepas itu. Peserta tunggal wanita, Saudari Asiah memohon keberangkatan kerana ingin menjaga kesopanannya sebagai seorang perempuan.

Ramai yang ingin mengganas setelah memahami Konsep permainan tersebut.

Pemenang bagi Sesi Kedua (2)
Drum roll..pleeasssssee..

Tuanbri.Com

hahaha….jangan marah aa (Fauzi, adha dan Juruukur especially)..aku tak main tipu…..
akhirnya AdHoc Committee terpaksa memberikan hadiah kepada orang yang kedua berjaya mencapai kebebasan Kewangan, Iaitu Saudara Johan Junaidi. Hadiah diberikan oleh Saudara Juruukur.


-Terima kasih kepada ahli Kelab Hartawan Hartanah!

ingat, Adakah anda Pak Pandir atau Abu Nawas ?

>