Anda Nak Jadi Jutawan Hartanah ?

(Mulakan Langkah Anda Di Sini)

Category: Seminar

Seminar Pelaburan Hartanah Pulau Pinang 2012

Seminar Pelaburan Hartanah anjuran Abangensem.com dan tuanbri.com akan diadakan di Pulau Pinang pada hujung bulan ini.

Ramai yang selalunya menghantar email meminta agar kami mengadakan seminar hartanah di luar kuala lumpur.

Kini kami menyahut cabaran anda!

Pastikan anda tidak ketinggalan untuk menyertai Seminar Hartanah yang jarang jarang diadakan di luar Kuala Lumpur.

Bagi Mereka yang Berminat,

Sila SMS : Nama (jarak) Pulau Pinang (jarak) email anda
kepada : 016.3106500

dan KAMI akan membalas sms anda sekiranya TEMPAT masih ada lagi…

Setakat ini, TEMPAT hanya tinggal 7 SAHAJA lagi…HOT! HOT! HOT!

Seminar Hartanah Pulau Pinang

Seminar Pelaburan Hartanah

Ini adalah Tentatif Program Tersebut

8.30 am – 9.00 am : Sesi Pendaftaran
9.00 am – 10.30 am : Segalanya tentang Subsale (AbangEnsem)
10.30 am – 10.45 am : Minum Pagi
10.45 am – 11.30 am : Tips & Tricks tentang Pinjaman (AbangEnsem)
11.30 am – 1 pm : Lawyer’s Session (Lawyer AE)
1 pm – 2 pm : Makan Tengahari & Solat Zohor
2 pm – 3.30 pm : Segalanya tentang Lelong (Tuan Bri)
3.30 pm – 3.45 pm : Minum Petang
3.45 pm – 4.30 pm : Sambungan Sesi Tuan Bri
4.30 pm – 4.45 pm : Sesi Soal Jawab
4.45 pm – 4.55 pm : Sesi Fotografi
5.00 pm : Bersurai

Sifu Subsale = Tuan Meor aka abangensem.com
OtaiRumahLelong.com = Tuanbri
Peguam Anda = Tuan Rosaidy Effendy dari Tetuan Khairil & Co

PASTIKAN anda tidak ketinggalan untuk menyertai seminar hartanah ini!

Panduan Borong Vietnam Part 3

Salam Hari Jumaat.

Tengah rancak lagi dengan bisnes borong di Vetnam.

Kenapa ramai ingin beli di Veitnam, bukan di china ?

1. Lagi dekat dengan Malaysia

2. Kualiti tekstil yang dibuat di Veitnam lagi tinggi berbanding dari tekstil yang dibuat di China.
Ini disebabkan Di China, Kilang terlalu besar dan menerima begitu banyak sekali tempahan.

3. Kos Shipping lagi murah.

4. Pakar dalam bidang jahitan Manik.

Lagi Video dari Vietnam…

Tinggalkan komen anda di bawah !
Sila tinggalkan juga soalan-soalan yang anda ingin tahu.

Share di Facebook sekiranya anda rasa berguna kepada orang lain.

Baju Kurung di Vietnam

Baju kurung borong di vietnam

Panduan Borong Vietnam Part 2

Salam Hartawan Hartanah dari Vietnam.

Good Morning Saigon!

Penat kami berjalan selama beberapa Jam hari ketiga Kami di Vietnam.

Keluar pagi, balik hotel petang.
Balik kejap. Mandi, solat dan terus keluar lagi.

wow! kena buat satu Panduan Borong Vietnam bagi melancarkan lagi perjalanan mereka yang ingin
datang ke Vietnam.

Shahrol dan Zuraihan, Adha dan wife, Azhari Najib Assadok dan Tuanbri di bawah payung Kelab Hartawan Hartanah membongkar pelbagai Rahsia dan tip tip HOT yang kami cungkil semasa kami mengembara di Vietnam ini sendiri.

Saksikan sendiri Video Preview kami semasa kami di sana.

Kepenatan kami hilang apabila dilayan awek awek Vietnam yang sungguh Peramah.

Bukan ada maksud lain …ehehe

Panduan Borong Vietnam

Bagaimana nak borong di Vietnam

Panduan Borong Vietnam Part 1

Salam kepada semua pembaca blog.

Alhamdulillah saya berjaya menjejakkan kami ke bumi Vietnam dalam tahun 2012.

Tercapai juga salah satu azam saya untuk 2012 ini.
Akan datang ,saya juga bercadang untuk ke China pula.Insya Allah.
Banyak benda yang telah dirancang. Namun, Allah mempunyai kuasa untuk membenarkan hambanya.

Setibanya saya di Vietnam, saya meneruskan usaha untuk mencari tempat penginapan.
Kerana saya tidak menempah Bilik Hotel terlebih dahulu, seperti mana orang lain.
Bak kata , seperti menempah MAUT. hehehe..insya allah tidak ada apa apa rintangan.

Dalam amsa 30 minit, alhamdulillah saya dapat menempah sebuah bilik di Hotel yang berdekatan
dengan Ben Thanh, pasa besar di Vietnam ini yang terkenal dengan tekstil dan baju kurung bermanik.

Tips Borong vietnam

ramai yang borong di vietnam

Terdapat beberapa ISU besar juga di sini.

Apakah isu-isu tersebut ?
Ramai ke yang ingin menyertai seminar Borong Vietnam sekiranya saya anjurkan ?

Testimoni Peserta Seminar Pelaburan Hartanah

Tergerak saya untuk kongsi dengan pembaca Blog tuanbri yang tak seberapa ni.

Blog ni yang tak seberapa, bukan pembacanya…

Ini petikan dari tulisan peserta Seminar Pelaburan Hartanah anjuran Tuanbri.com bersama sama dengan
Kelab Hartawan Hartanah.

“Dulu saya ingat baca buku Azizi Ali jer dah cukup untuk pelaburan hartanah ni. Tapi lepas menghadiri seminar ini barulah saya tahu banyak benda lagi yg saya tidak tahu & kena belajar lagi.

Terima kasih Tuanbri! atas ilmu yang dicurahkan.

Seminar Pelaburan Hartanah

Pelaburan Hartanah


walaupun saya sudah mempunyai 4 property sebelum nie, rupa2xnya banyak juga perkara2x/selok belok pasal hartanah yg saya tidak tahu.

Kalau dulu saya concentrate to new launch property sahaja, tapi kini subsale dan lelong pun saya belasah jer!”

Testimoni peserta Seminar Pelaburan Hartanah anjuran Tuanbri.com dengan kerjasama Akademi Hartawan Hartanah dalam tahun 2012.

Tuanbri :-

Saya bercadang untuk mewujudkan Akademi Hartawan Hartanah (AHH) bagi meramaikan lagi Hartawan Hartanah
di Malaysia.

Ini kerana masih ramai lagi di luar sana yang tidak menyedari akan kekuatan Pelaburan Hartanah ini.

Bagaimana dnegan anda ?

Seminar Pelaburan Hartanah di Pulau Pinang Mac 2012

Salam Hartawan Hartanah.

sudah agak lama saya tidak mengupdatekan Blog.

Maklumlah sibuk sangat dengan perancangan Seminar Pelaburan Hartanah (Cara buat duit melalui Hartanah) bulan Januari 2012 dan bulan Februari 2012.
Sibuk sangat. Tka ada masa untuk menaip.

Ini ingin dimaklumkan Team Satu Solution dan Tuanbri.com dengan kerjsama Meor a.k.a. Abangensem.com akan membuat satu lawatan sambil belajar ke Pulau Pinang pada bulan Mac 2012.

Just nak survey, ada ke orang Utara yang berminat ?

Tarikh : 25 Mac 2012 (Ahad)
Masa : 9.00 pagi
Lokasi : Kepala Batas (kemungkinan besarHotel Sri Malaysia)
Harga : RM150.00 sahaja (untuk yang 10 orang PERTAMA)
RM200.00 sahaja (untuk yang seterusnya)

Isi Kandungan :

-Bagaimana nak beli rumah
-Tips tips HOT untuk Hartanah Pulau Pinang
– Bagaimana untuk beli rumah lelong
– Bagaimana untuk beli rumah subsale
– Bagaimana nak tackle awek anak mami Penang
– Bagaimana nak jadi tinggi seperti tuanbri, bukan seperti AE (Abangensem)
– Bagaimana nak tulis blog masa lalu kat Jambatan Pulau Pinang

Borang Pendaftaran Anda Dikirimkan!

Borang Pendaftaran Telah Berjaya Dikirimkan!

Tahniah kerana anda telah mendaftar untuk menghadiri Seminar Ringkas Hartawan Hartanah.

Borang Pendaftaran Anda akan diproses dalam tempoh 24 jam dari sekarang atau selewat – lewatnya 48 jam.

Silalah semak email anda sekarang kerana kami telah mengirimkan email balas otomatik

salinan email yang anda hantarkan kepada kami.

**Jika tiada di dalam INBOX, silalah semak di folder SPAM atau JUNK atau BULK mail anda.

Anda seharusnya menerima email salinan hubungi tersebut daripada kami dalam tempoh 1 jam dari sekarang. Jika tiada sebarang email diterima dalam tempoh 3 hari dari sekarang, sila email kepada kami secara manual dengan segera.

Nota: Pengguna email YAHOO mungkin akan menerima masalah menerima email autoreply salinan borang hubungi. Jika anda menghadapi kesukaran diatas, gunakan alamat email GMAIL atau maklumkan kepada kami tentang hal ini.

Sekian terima kasih.

Nota: anda juga boleh menghubungi kami di 016.441.5600 atau email kami di marketing{at}satusolution.com

 

Seminar Pelaburan Hartanah anjuran Tuanbri.com

kini kembali lagi…

atas permintaan ramai,

Seminar Hartanah Langkah 1 Hartawan Hartanah kini kembali lagi.
Bagi mereka yang tertunggu tunggu, inilah peluang anda untuk meneruskan
perjalanan anda dalam pelaburan hartanah.

Tarikh yang terbaru ialah :

Disember 2011
26 Disember 2011 – 3.00pm – Isnin
28 Disember 2011 – 7.45pm – Rabu
30 Disember 2011 – 7.45pm – Jumaat

Januari 2012
02 Januari 2012 – 3.00pm – Isnin
04 Januari 2012 – 7.45pm – Rabu
06 Januari 2012 – 7.45pm – Jumaat

Lokasi : Bandar Sri Permaisuri, Cheras (dewan mini Satu Solution Corp)

Apa maksud Seminar Ringkas Langkah 1 Hartawan Hartanah ini ?

1. Langkah Pertama – Seminar Hartanah (Hartawan Hartanah)

Penerangan bagaimana :

JIKA anda ingin bersara dengan matlamat

JIKA anda ingin bebas hutang dalam masa yang ditetapkan

JIKA anda ingin belajar asas pelaburan hartanah (rumah lelong/sekunder/baru)

JIKA anda ingin tahu apa maksud atau erti gaji pasif

JIKA anda ingin menjadi “Hartawan Hartanah” (lelong atau sekunder atau baru)

JIKA ANDA telah bermula dalam pelaburan HARTANAH, tanyalah diri anda.
adakah anda tahu apa kesilapan yang ANDA telah lakukan ketika pembelian tersebut ?
adakah anda tahu anda boleh buat lagi baik dari hasil pembelian tersebut ?


Bagaimana jika anda KELUARkan duit sedikit, sebanyak RM25 SAHAJA, untuk mendengar
apa pendapat saya mengenai RANCANGAN anda… ?
-Sedikit atau banyak RM25 ini untk anda ketahui benda/ilmu yang anda tidak pernah ketahui sebelum ini ?
-Rahsia Pendapatan Pasif

JIKA anda kata mahal, saya cadangkan kepada anda bahawa pelaburan Hartanah bukanlah bidang anda,
kerana dalam bidang ini, kita terlibat dengan jumlah yang lebih besar seperti ratus ribu atau juta…

Jimat Rm25 untuk rugi Rm2,500 ?
Belanja RM25 untuk untung RM25,00 ?

PILIHAN di tangan anda!

Untuk mendaftar, sila
Klik SINI untuk mendaftar.

Kenapa abgensem.com masuk paper ?

Pada 17 Disember yang lalu , satu seminar perundangan mengenai pembelian dan penjualan hartanah telahpun berlansung.

Seminar ini telah dianjurkan bersama oleh Kelab Hartawan Hartanah dan Tuanbri.com.

Lokasi : Dewan Mini Satu Solution, Cheras
Tarikh : 17 Disember 2011
Masa : 8.30am-1.30pm
Penceramah : Encik Khairul Anuar Shaharudin (penulis Buku 40 Soalan yang anda patut tanya….)

Boleh rujuk kepada posting terdahulu di sini.

Seminar berjalan dengan lancar dan turut menerima tetamu kehormat Abang Ensem yang sanggup hadir walaupun pada sebelah lewat tengahharinya terpaksa ke Seminar Property n Co anjuran Rohaniah Noor dan Siti Farazila.

abgensem.com


Seminar Property n Co kali ini adalah berunsurkan Charity, di mana duit yang dikumpulkan disumbangkan kepada Tabung Kebajikan NSTP.
Thumbs Up! Siap masuk paper lagi muka muka penganjur. Tahniah!

Siap ada mention abgensem.com sebagai salah seorang penaja kepada seminar tersebut. abgensem.com ? siapa tu ?
mana wujud laman web tersebut. Laman web yang sebenarnya ialah www.abangensem.com tetapi telah dicetak didalam
NSTP sebagai abgensem.com…..dapatlah ku bayangkan muka Abangensem yang kecewa dengan kesilapan cetakan tersebut.

Berbalik kepada Seminar Perundangan Hartanah tersebut, Encik Khairul telah melakukan satu kerja yang bagus, mendapat pujian
para peserta. Cara beliau memberikan penerangan cukup padat, dan cara beliau menjawab semua soalan peserta adalah
tepat dan jitu. Memang puas hati. Pengalaman beliau yang cukup lama dalam hal hal yang berkaitan dengan hartanah
dikongsi bersama dengan para peserta seminar ini.



Kami daripada Kelab Hartawan Hartanah mengucapkan Ribuan terima kasih kepada Encik Khairul, kerana sudi berkongsi ilmu dengan kami.

Diharap kami dapat bekerjasama dengan beliau dalam masa terdekat ini.

Siri Seminar Perundangan Hartanah Ke-3

Atas permintaan ramai, Kelab Hartawan Hartanah dan Satu Solution Corporate Services
di bawah naungan TuanBri.com
membawakan kepada anda Siri Seminar Perundangan Hartanah siri ke 3.

Seminar ini adalah untuk siapa ?
-untuk mereka yang berminat membeli rumah kali pertama
-untuk agen hartanah
-untuk peguam hartanah
-untuk mereka yang telah memulakan pelaburan hartanah
-untuk mereka yang ingin beli rumah lelong
-untuk mereka yang ingin beli dari Pemaju / developer
-untuk mereka yang masih lagi mentah dalam hal undang undang yang terlibat
-untuk mereka yang berminat menambah ilmu dan “networking”

Jika anda betul-betul serius untuk terlibat dalam bidang hartanah, jangan lepaskan peluang ini.

Maklumat Lanjut :

Lokasi : Dewan Ilmu Satu Solution Corp, Bandar Sri Permaisuri, Cheras
Tarikh : 17 Disember 2011 (Sabtu)
Masa : 8:45am – 1.00pm
Penceramah : Tetuan Khairul Anuar –
Pengamal Undang-undang dan Pengarang Buku “40 Questions You Should Ask Your Lawyer Before Buying A Residential Property In Malaysia”

Bayaran : RM88

Bagaimana ingin membuat pendaftaran ?

Sila SMS kepada -016.310.6500 dengan format berikut :
NAMA (jarak) PEGUAM 3 (jarak) RM88 (jarak) email

Kami akan membalas SMS anda dengan arahan seterusnya.

Tarikh tutup pendaftaran : 15 Disember 2011
Anjuran : Kelab Hartawan Hartanah dan SatuSolution Corporate Services(TuanBri.com)

TEMPAT ADALAH TERHAD!
Makanan ringan disediakan.

tanya peguam anda

Apakah soalan-soalan yang perlu anda tanya kepada peguam anda sebelum membeli hartanah di Malaysia?
Jangan lepaskan peluang ini untuk bersemuka dengan pengamal undang-undang dan penulis buku pertama seumpamanya di Malaysia.

Ramai yang pernah membeli hartanah di Malaysia tetapi selalunya pasti akan menghadapi kerumitan dengan pelbagai undang undang yang berkaitan bukan ?
Anda perlu tahu semua lingo lingo bahasa Peguam untuk memahami setiap ayat dalam perjanjian jual beli contohnya.

Rumit bukan ?

Penceramah telah memudahkan perkara ini untuk anda!

Buku versi terjemahan 40 Questions You Need To Ask Your Lawyer Before Buying A Residential Property In Malaysia ini
akan menjawab segala persoalan dan memberi idea mengenai apa yang bakal dihadapi dalam proses pembelian hartanah.

Ia berkonsepkan ‘soal-jawab’ segala pertanyaan munasabah yang perlu anda tanyakan kepada peguam anda.

Khairul Anuar Shaharudin adalah seorang rakan kongsi di sebuah firma guaman yang stabil di Petaling Jaya.
beliau berpengalaman luas dalam menasihat pihak pemaju, penjual dan pembeli hartanah: tanah, rumah, apartmen, kondominium, dan sebagainya.

Khairul Anuar memegang Ijazah Perundangan dari Universiti Kebangsaan Malaysia dan Kewangan Islam di International Centre of Education of Islamic Finance.

Selain itu, beliau juga aktif sebagai penulis bebas, penulis blog, pensyarah, pelabur hartanah dan seorang usahawan.

Apakah cara yang terbaik untuk memahami soalan soalan ini selain daripada mendengar sendiri Penulis buku ini menyampaikannya ?

BONUS***: Buku “40 Questions You Should Ask Your Lawyer Before Buying A Residential Property In Malaysia” pada harga istimewa dalam kuantiti terhad.

p.s. : tangguhkan perkara lain dulu, seminar ini jarang jarang diadakan.

>