Anda Nak Jadi Jutawan Hartanah ?

(Mulakan Langkah Anda Di Sini)

Category: Kajang

Ops Masuk Rumah Lelong – Kajang

Salam Ramadhan…

Ramai yang masih mengikuti blog ini (sekiranya masih) beranggapan bahawasanya Tuanbri.com sudah tidak lagi berkecimpung
dalam Dunia Lelongan. Ye la. Sikit sikit cerita pasal Seminar Hartanah sana, seminar Hartanah sini. Lepas tu sibuk pula dengan Kek Lapis Sarawak pula.

Lepas tu nak kasi panas pulak dengan Pelaburan Perak….mana Sekmen Rumah Lelong ni..???

Sebenarnya aku bukan sudah menarik diri daripada Dunia Rumah Lelongan, cuma bergerak secara Underground.
Macam dalam Seminar yang saya turut kendalikan www.PelaburUnderground.com …ngeh ngeh. Masih lagi menyertai lelongan lelongan awam di sekitar kuala lumpur dan selangor khususnya.

Masih ada lagi Agen-agen Satu Solution yang bergerak cergas.

Nak beli rumah lelong di johor ? Boleh contact http://rumahlelongjohor.blogspot.com dan juga Izwan .

Baru baru ni ada klien Satu Solution berjaya memenangi sebuah rumah lelong di Kajang. Area Hot.
Ntah macammana ntah, doa yang dibaca mustajab. Kekalahan demi kekalahan dialami oleh klien ini.
kesian dia. aku pun hampir hampir nak menangis dengan dia.

Bila menang,wow! melompat kegembiraan beliau…bayangkanlah…..

3
2
1

dah …boleh buka mata balik. Kang korang bayangkan benda lain lak. Dah la bulan puasa ni.

Jadi bermulalah Ops Masuk yang hampir sinonim dengan Team Satu Solution, Pakar Ops Masuk.

Langkah 1 , halangan telah dikenalpasti melalui MMS yang dihantar oleh klien, Orang Kaya Kajang (OKK)
Langkah 2, hari penentuan telah tiba. Aku datang berlenggang sahaja. Sebabnya berdasarkan MMS tu, kacang je kot 🙂

Langkah 3, alamak….apsal ada halangan lain ? Laa…ingatkan kau tau..jawab OKK.

Langkah 4, ingat motto Satu Solution “There is only one solution” , otak pun berpusing, perut pun sama. PUASA beb.

Langkah 5, pintu dan mangga dan grill dan segala halangan terbuka dengan sekelip mata.

Langkah 6, ambik gambar bukti.

rumah lelong

ops masuk rumah lelong

kot kot ada lagi api (eletrik)
rumah lelong 2

yang aku tak boleh lupakan ialah gambar Sumpit ni :
Sumpit pelaburan hartanah

Mungkin lain kali aku kena masukkan kelas amali ini sebagai silibus Seminar Hartanah anjuran Tuanbri.Com.
Best ke ?

Lelong Hong Leong – 16 Jun 2010

Lokasi : Megan Avenue 2, Ng Chan Mau
Waktu : 3.30 pm

Kali ini EN. Kamal , my school senior called me up. Dia kata ada satu unit dia nak masuk. Area Kajang. Sebelum ni dia sudah menang satu unit di Seremban.
Sila rujuk :
Seremban – Kamal

So dia pass kat aku cek dan salinan ic untuk aku mewakili dalam lelongan disebabkan lelongan diadakan pada waktu bekerja. Aku dah siap preparekan bank draf 2 hari sebelum lelongan. Seperti biasa aku pilih CIMB sebab hanya dikenakan cas RM2.15 sahaja utk buat bank draf. Kalau buat kat Maybank, kena RM5. Double tu.

So bila sampai di Ng Chan Mau, aku adalah orang yg pertama register. Hanya ada satu unit sahaja called pada hari itu. Unit yang sedang ditunggu oleh En. Azhar Teratak. Lepas register je terus pergi Restoran Hakim bersebelahan untuk membasahkan tekak sambil memikirkan strategi.

Bila masuk balik, jumpa satu agen cina tua. Dia ni agen dan investor. sama macam aku. Bila dia tanya aku, dia sudah tau berapa range sewa kat area yg aku nak masuk tu. Dia dulu pun ada satu unit kat situ. Kita orang tahu mana agen yang serious dan yang mana satu “ulat gonggok”. Hari ini lansung tak ada ulat gonggok kat NgChanMau. Aku pelik jugak. Ada sebab ni.

Bila lelongan dimulakan, Mr Foong kata cuma ada dua unit sahaja yang ada pembeli dan kedua-duanya mendapat harga risab! yee haa..Alhamdulillah.

Lepas sign kontrak, terus naik ke Ehsan Auctioneers. Tu dia…baru la penuh dengan ulat gonggok…rupa-rupanya kat sini dah kira macam mega auction dianjurkan oleh Citibank.

Malam pulak aku settlekan masalah dengan Penyewa Penara Aku. Ada lagi satu kisah yang akan membuatkan korang tak duduk senang.
Aku belum sempat nak buat follow up kisah Desa Mentari .

Sorry geng. Siapa yang datang Kelas Hartawan Hartanah dah pun dapat tau keseluruhan kisah tersebut.

Houses Broken Into

Time : 11.00am – 1.00am (the whole day)

Date : 29 September 2009

There are a few houses related to Satu Solution was broken into during Hari Raya Aidilfitri.

One in Kajang (Perhentian Kajang), another in Subang.

In Kajang, we receveived an email from a silent reader saying that her house was broken in a few times already. She is willing to let go her unit in the near future.

While we were in Perhentian Kajang checking the damages, there are other problems.

IMAGE_153IMAGE_154

Leaking from restroom in Master Bedroom. Problem with water tank.Overflow.

Front doors for several units we notice that they have been enforced  with extra measures!

Check this out !

IMAGE_157

house no 1.

IMAGE_156

house no 2.

IMAGE_158

house no 3.

Subang is known for its crime rate due to the mixture of races and nationalities staying there. I am not surprise if i hear any news on snatch theft, car stolen or house broken in…..

IMAGE_160

So what can we do to prevent this from happening ? take pictures of the thief ?

Even the police is trying very hard to minimize the rate but failed to do so drastically.

Do you guys have any ideas ?

We are smart, the thief are even smarter than most of us.

>