Contact Us

We can be contacted at :

bri(at)satusolution.com

016.310.6500

www.satusolution.com

Satu Solution Corporate Services

http://maps.google.com.my/maps/place?hl=en&cid=12682550908980548054

26 thoughts on “Contact Us

  1. Satu Solution menyediakan perkhidmatan membida hartanah.
    Terdapat 3 pakej yang di sediakan.
    1)Register only.
    2)Report & bidding.
    3)Full package.
    soalan:

    1. full package tu ape maksudnye?
    2. bape charge?
    3. Adakah bayaran akan dibuat hanya untuk rumah yang berjaya di bida shj?

    4. hari dan waktu opis satu solution dibuka?

  2. Saya minat dengan beberapa apartment yang akan dilelong pada bulan depan. Saya nak minta nasihat tuanbri tapi macam mana nak emel pada tuanbri, eh?

  3. Salamz..Tuan Bri

    Ada auction gaks kat taman putra perdana 7/10 puchong, RP RM153k, 1700sqf+..ok x area ni eks?

    TQ

  4. salam tuan…
    nk ty sket..xde pengalaman bli umah lelong…sya akan bli umah lelong di bangi 17hb ni…dpt tau dr pelelong yg wt advertisement kt mudah.my…dia ckp dia bleh tlg bidding tnpa byr satu sen pn…kire tlg teman time bid tu..so nk ty ok ker klau kite mnta dia tlg…then ok ke klau ke bgtau dia nk bid smpai bape…dia pn ada bg tips eok bid smpai bape…ke org ni kire cam ulat lelong gaks…
    tlg clarify sket…
    tq..

    • dia temankan? ajen macam ni, bergantung kepada hati dia, ikhlas atau tak…

  5. salam tuanbri,

    sy ada sent 1 email to u for quotation on your service. Kindly response upon receiving it.
    ur feedback is highly appreciated. tqvm

  6. Askum Tn. Bari.

    Saya ingin beli rumah lelong kos rendah di Setiawangsa.
    Adakah saya boleh dapat kebenaran SUK jika dah punyai 1 umah RKR sebelum ni dan gaji lebih RM 2500.00

    Thanks atas maklumat yang akan diberikan.

  7. salam, tuan bri.
    nak tanya pendapat tuan bri.
    apa tu Section 6 of the Solicitor’s Remuneration Order 1991?
    Saya ada problem dengan lowyer saya.dia buat keja slow sangat sampai banyak keja saya kena follow up sendiri (rumah lelong punya hutang,approval coz lambat bayar, kelulusan kos rumah rendah). saya dah bayar dia RM1k. tapi sekarang saya memang berat nak bayar baki coz kerja dia x siap lagi (S & P yang berkaitan). saya takut dia lambatkan lagi kerja tu pasal saya x nak bayar. tapi dia ugut saya dengan act kt atas tu..Macam mana?dah tu dia remind saya pada 24/06/2010..28/06/2010 due date..apa tindakan saya seterusnya?

  8. salam…

    Tuan,

    Saya bercadang nak beli rumah teres 2 tingkat bank lelong kat Tmn Sri Gombak (TSG) dan bajet dlm 150k. Saya target dalam bln 9 – 12 untuk beli.

    Tuan ada tak list rumah kat TSG untuk dilelong dalam tempoh waktu tersebut?? Nak mintak advise and your quotation skali if possible.

    tq, wassalam.

  9. dheeyane – saya dah tolong sedaya upaya.Terima kasih.

    Nadzmie – saya ada email awak. please refer email.

    zack – pls email saya.

  10. salam Tuanbri,

    saya berminat untuk beli rumah lelong 13hb Nov nie.ini 1st time saya nak beli rumah. so memang langsung tak ada pengalaman.

    masalahnya saya cuma ada kat malaysia lebih kurang 1 bulan lebih je lagi. agak2nya sempat tak kalau saya nak uruskan segala urusan lepas pembelian tu?servis dgn tuanbri kena bayar berapa?

    tq

  11. Salam Tn Bri,
    Sy ade minat nk bli rumah lelong 19 nov ni. Details sy dh email pd Tn Bri.

    Kalu xdpt bgtau la yek bleh sy hantar smula. TQ.

  12. salam tuanbri,

    saya berminat nak beli rumah lelong. tapi tak berapa tahu prosedurnya.

    saya berminat untuk beli dalam masa terdekat ni (sebulan atau ke dua bulan depan)

    tuan ada tak list rumah di area putrajaya, sri kembangan, serdang atau bukit puchong? boleh saya review.

    macam mana saya nak minta tolong tuan dan berapa kosnya?

    terima kasih

    (dianaanordin10@gmail.com)

  13. salam tuan bri.. saya sangat2 perlukan tunjuk ajar tuan bri. hrap dpt membantu dan jutaan terimakasih di dahulukan.

    1.mcm mane nk join kelab tuan bri?
    2. kalau saya bekerja dgn jawatan contract, adakah susah untuk mohon loan rumah?
    3. sekarang saya berjawatan tetap, lagi dua bulan akan tukar kerja jadi contract.so perlukan saya beli rumah sekrang,?
    4. adakah rumah yang hendak dilelong area templer pj yng boleh dibuat property memandangkan sy akan tingal di area sana buat sementara..?
    5. dengan gaji 3k sy layak ke?
    6. boleh ke hubungi tuan waktu malam?
    terimakasih…

  14. Salam Tuan,
    bila akan diadakan seminar lagi?

    macam mana nak join kelab tuan ni?

  15. Salam Tuan,

    Saya sekarang sedang mencari rumah teres untuk dibeli (didiami dgn family) area Bukit Tinggi Klang / Shah Alam. Ini merupakan rumah pertama. Kelayakan pinjaman dengan majikan RM250K. Tapi, saya ingin mencari rumah sekitar bawah RM120K shj dengan monthly payment RM700-RM800. Ini berikutan saya ada komitment lain seperti Pinjaman Peribadi Bank Rakyat (RM297 per month) & Pinjaman Kereta AmBank (RM456 per month). Basic + allowance saya RM2,702.00.

    Kriteria rumah yang dicari :

    1) 3 bilik tidur + 2 bilik air
    2) Kejiranan Melayu
    3) Owner Asal rumah Melayu
    4) berdekatan dengan kemudahan awam (sprt: Bas mini/ RapidKL, teksi, Komuter)
    5) Senang nak akses highway ke KL
    6) Berdekatan dengan klinik, hospital, kedai, shopping complex, stesen minyak (shell & petronas), masjid/surau, kedai 24jam, restaurant,bank (Maybank/AmBank/CIMB/Bank Islam)
    7) Senang nak ulang alik ke pusat bandar Shah Alam.
    8) Usia rumah tidak terlalu lama.

    Mohon, jika ada rumah yang available inform saya thru email : ex_arauboyz@yahoo.com
    Terima Kasih

  16. Salam Tuan Bari..
    Saya mempunyai masalah dengan main contractor yang tidak mahu membayar kepada saya (sub-contractor) berjumlah lebih 800k. Mohon jasa baik Tuan Bari berikan serba sedikit panduan serta tuntutan undang2 yang boleh diambil. Buat masa skrg ni pihak peguam saya telah mengeluarkan notis 14 hari kpd main-contractor tersebut tetapi tidak diendahkan. Diharap Tuan Bari dapat membantu saya.

  17. Assalamualaikum. saya berminat untuk sertai seminar hartanah.. saya harap seminar tersebut masih diadakan pada bulan oktober nanti

  18. Assalamualaikum Tn.

    Saya ingin meminta pandangan tuan, saya berhajat nk beli rumah seorg yang diistiharkan muflis. Bank nk buat private treaty tetapi pihak insolvensi tidak setuju. Bank dah nk buat lelong tetapi apa yg difahamkan oleh insolvensi untuk memudahkan urusan jual beli sy kena buat bayaran hutang2 tuan rumah tersebut terlebih dahulu. Apa pandangan dan nasihat tuan. Terima kasih

  19. Assalam tuanbid…sy ieta dan rumah sy akn di lelong pada 10.8.2015 …masih sempat lg ke sy utk jual rumah…sy da buntu cr jln penyelesaian…5.7.2015 sy naik mahkamah kerana admit hptl…pd tarikh itu mahkamah lth putus kan rumah ini uk di lelong…sy telah berbincang pihak bank Sblm ni utk memberi tempoh sehingga tahun ni utk sy langsaikam sume hutang…tp telah di tolak…blh tuan bg oandangan utk elk kan rumah sy di lelong…sekian terima kasih…0177239148
    Utk tindakan tuan utk personal pm…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.