Siapa Tuanbri

Tuanbri & Satu Solution

Ditubuhkan pada tahun 2007, Tuanbri Hashim menubuhkan Satu Solution Corporate Services (SATU) adalah Syarikat terawal yang menawarkan khidmat pembelian rumah lelong A-Z.

Kami yang terawal menawarkan khidmat runding membantu rakyat Malaysia membeli dan memiliki hartanah lelong termasuk bantuan khidmat nasihat, pemantauan rumah lelong, kajian pasaran hartanah lelong dan juga hal-hal yang berkaitan dengan guaman.

Kami telah membantu ramai pelanggan kami dalam memiliki hartanah lelong termasuk yang berada di Jepun, Afrika, Singapura, Brunei dan lain lain tempat lagi.
SATU beribu pejabat di Bandar Sri Permaisuri, Cheras Kuala Lumpur. Kami sedia membantu anda dalam memiliki rumah idaman anda melalui lelong.

 

Siapa Yang Mendapat Manfaat Daripada SATU ?

Who benefits from our services?

  • Those with little real estate experience
  • Overseas, interstate & regional buyers who are unable to physically look at properties
  • Busy executives or working couples
  • The hectic family
  • Property investors
  • Those seeking confidentiality
  • Buyers not wanting to deal directly with selling agents
  • The bargain hunter
  • People intimidated by auction

10 thoughts on “Siapa Tuanbri

  1. salamz

    saya berminat nak beli dekat XXXXXXX. Apa pendapat TuanBri?

    bagaimnana nak proceed dgn lelong ni if berbaloi?

    TQ

    berbaloi, saya pun memang minat area ni

  2. Salam Tuan

    saya nak menjual rumah saya di Bandar Meru Raya Ipoh, yang berderakatan dengan Mydin Meru Raya, bagaimana saya hendak mencari agen hartanah yang bersesuaian?

  3. Salam Tuan,

    saya telah menerima Notice of Terminataion daripada pihak bank yang memberikan tempoh 14 hari untuk saya melangsaikan tunggakan installment rumah. adakah rumah saya masih boleh diselamatkan dari dilelong pihak bank?

  4. Assalam Tuanbri,

    Kalau dilihat pasaran rumah pada masa kini, kebanyakan rumah baru bermula dengan angka 4, 5, 6 hingga berjuta-juta.. macam mana orang macam sy yang baru kerja 3-4 tahun nak mampu beli rumah idaman macam tu dan apabila gaji naik lagi, harga rumah berganda-ganda naik.. sampai bila pon tak dapat nak beli rumah idaman yang berdesign modern dengan angka mula 2xxx,xxx.xx Kekadang agak frust tengok harga perumahan zaman kini. kalau sekalipon ada yang murah, di bukit jelutong which we have to travel 50km a day to tempat kerja.. pergi balik dah 100km tak masuk tol, minyak, etc. when we think about owning a landed house, really frustrated 🙁

  5. salam tnbri,

    tahun 2004 ayah memberi satu rmh sebgai tanda kasih sayang.sy buat pinjaman blk d atas sebab keluarga.
    rmh ni tak pernah sy miss buat bayaran.

    utk pengetahuan pihak tuan, sy dan suami ada membeli rumah…dan sudah pun d lelong.
    nama rmh atas dua nama.bln 8 dpt surat dr insolvensi.dan berjumpa dgn pegawai.

    soalan sy,
    1)adakah rmh pemberian ayah jg akan d lelong.betul ke kita x perlu byr monthly rmh
    2) sy x faham …pihak bank dah dpt duit dr lelong rmh…kenapa masih nak charge lg.
    3) pegawai insolvensi kata tabungan duit anak2 jg turut d ambik.sedangkan itu nama anak2.sy hanya sebagai penjaga.

    sy masih lg ddk d rmh tersebut.

    betul ke lps 5 tahun nama kita akan bebas dr bankrupt

    terima kasih.

    • salam tuan bri,

      pagi ni sy ada cal pegawai insovensi, sy x berani bagitahu abah ttg hal ni..sbb abah bersusah utk dptkan rmh ni..smpai tangan sy..dah kena lelong.
      pegawai tu minta sy cal bank utk berbincang utk byr 50%..boleh ke buat begitu sedangkan sy dah sign document.dah ambik cop pesurahanjaya sumpah..sebolehnya2 sy tak nak rmh tu d lelong..sy byar rmh tu x pernah miss.sy harap tuan bri blh tlg sy

  6. Salam tuan..saya ingin bertanya jika tuan dapat membantu ibu saya. Dia belum diisytiharkan muflis,tetapi datuk sy telah memindahkan sejumlah hartanah ke nama ibu sy untuk dijual kerana datuk sy dah uzur dan tidak mampu untuk mengurus proses penjualan tanah tersebut. Pohon tuan bantu ibu sy. Sekarang dia dah xtau nak buat macamna kalau disytihar muflis sebab itu bukan aset dia..ibu sy cuma nk bantu datuk sy jual tanah tersebut. Sy difahamkan sekiranya tukar hakmilik dlm masa 5 tahun,ia dianggap tidak sah..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.