Tabung Mangsa Banjir 2014 TuanbriDotCom

Salam kepada semua pembaca blog Tuanbri.com. Anda berada di mana pada ketika anda membaca artikel ini ? Semoga anda dan keluarga anda berada dalam keadaan sihat walafiat.

Dalam artikel ini, saya cuma ingin berkongsi dengan anda mengenai keadaan mangsa banjir di Kelantan. Saban hari sejak 2 minggu lepas kita dihujani dengan berita kebanjiran di Pantai Timur dan keadaan yang semakin lama semakin runcing.

Ada juga beberapa berita yang tidak benar disebarkan pada masa yang runcing ini. Penyebaran dilakukan melalui laman sosial yang sering disalahgunakan oleh kita tanpa menyemak akan kebenaran sesuatu berita sebelum dikongsikan dengan orang lain.

Saya mendapat info direct daripada mangsa banjir yang berada di kelantan sekarang, menghadapi masalah banjir dengan hati yang pasrah.

Melalui Wasap yang kami gunapakai dalam berhubung, beliau menyatakan keadaan yang sebenar di sana.

 

“Nape xsah tn bri? ” – wasap yang pertama saya terima daripada beliau.

– ini merujuk kepada pertanyaan saya kepada berita yang disebarkan menyatakan ramai yang mati kat atas bukit kelaparan kesejukan. Banyak mayat bergelimpangan.

mangsa banjir

mangsa banjir

mangsa banjir

mangsa banjir

mangsa banjir

Isteri Nizam pula beranak dalam keadaan yang tidak seperti biasa.

Cadangnya nak bawa bersalin di hospital tetapi perancangan Allah lagi tepat.

mangsa banjir

Bantuan yang disalurkan menggunakan Helikopter adalah terhad dan amat tidak mencukupi.

mangsa banjir

Untuk mengangkut barang-barang, mereka terpaksa menggunakan perahu persendirian yang agak kecil.

mangsa banjir

Barang barang runcit masih lagi dijual pada waktu begini namun mereka terpaksa menggadaikan keselamatan mereka pula untuk meredah banjir dengan menggunakan perahu tambang untuk ke beberapa tempat tinggi.

Mangsa banjir

 

BANTU saya untuk BANTU mereka!

**(Hanya untuk mereka yang percaya pada saya)

**(Saya buat tabung ini atas inisiatif sendiri)

 

Ada 2 cara :

1. Anda menderma mengikut LOT.

1 LOT = RM50 sahaja

Masukkan Duit/Transfer Online ke :

MayBank Р5647 6210 3244  (Satu Solution Corporate Services)
CIMB – 86 0000 7148 (Satu Solution Corporate Services)

Selepas bank in/transfer, sila SMS : BANJIR (jarak) Jumlah Lot

ke : 010.250.9115

 

2. Anda JOIN Program saya sambil menderma!

**100% duit yang anda bayar untuk seminar, akan terus disalurkan ke Tabung  Mangsa Banjir 2014 TuanbriDotCom.

 

Program apa tu ?

10.01.2015 – (RLB) Rumah Ku Lubuk Duit – RM200

11.01.2015 – (ORL) Otai Rumah Lelong – RM299

Lokasi : Dewan Jihad Ilmu, Cheras

Masa : 9 pagi – 5 petang

Penceramah : Tuanbri

 

Jika berminat, SMS : Banjir (jarak) Nama (jarak) RLD/ORL/Combo

ke : 010.250.9115

 

 

Klik SHARE kat bawah ni pun dapat membantu secara tak langsung.

 

Semoga kita sama sama mendapat keberkatan dan kekuatan dalam menghadapi ujian ini. Saya tengah cuba untuk berkolaboraasi dengan Dewan Perdagangan Islam Malaysia – Biro Kebajikan untuk menarik lagi ramai Dermawan dan Sukarelawan bagi turut serta membantu mangsa bajir 2014.

 

* saya akan update di Facebook saya Jumlah Kutipan dari masa ke masa.

https://www.facebook.com/tuanbriCom

 

Tinggalkan apa apa cadangan anda di bawah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.