Servis

Satu Solution Corporate Services menyediakan perkhidmatan nasihat dalam pelaburan hartanah lelong.

Terdapat 2 pakej yang di sediakan.

1)   Report dan bidding.
2)   Full package.

Untuk maklumat lanjut,

sila hubungi:

tuanbri @ 016-3106500
bri [at] satusolution.com

Our Profile

Established in 2007, Satu Solution Corporate Services is an Auction Properties Consultants Agency. We are the first in Malaysia to provide consultancy and assistant to the home and investment buyer in all aspects of their real estate purchase through auction. Since then we have helped our clients from both within and outside Malaysia to locate a range of property, from apartments through to large free standing homes. We also service buyers of commercial and industrial property.
Satu Solution is ideally located to service the Klang Valley, Cyberjaya, Putrajaya and Shah Alam. We will also cover several other areas in Selangor and Negeri Sembilan if required.

Who benefits from our services?

  • Those with little real estate experience
  • Overseas, interstate & regional buyers who are unable to physically look at properties
  • Busy executives or working couples
  • The hectic family
  • Property investors
  • Those seeking confidentiality
  • Buyers not wanting to deal directly with selling agents
  • The bargain hunter
  • People intimidated by auction

56 thoughts on “Servis

  1. Saya nak tanya tentang scope perkhidmatan SS. Adakah SS sediakan consultancy service untuk rumah subsale yang bukan lelong? Saya sedang merancang untuk membeli rumah untuk disewa sekitar kawasan Bandar Tasik Selatan, Bukit Jalil, Serdang dan Seri Kembangan.

  2. Didie, memang dlm perancangan kita akan buat khidmat untuk subsale juga. tapi buat masa ni, kita just buat subsale utk properties yg dibeli melalui Lelong. Masa kami terhad, tapi dengan beberapa pekerja yg akan digaji, insya Allah kami akan maju setapak lagi…

    Nantikan khidmat tambahan kami.
    keep in touch.

  3. Salam Tuanbri,

    Saya bercadang nk membeli rumah lelong tapi kebanyakkannya ada di pantai barat. Memandangkan saya berada di pantai timur dan kesukaran utk melihat situasi rumah yg dibeli jadi menyukarkan lagi saya mendapat rumah yg tebaik dan boleh dibuat pasif income kpd saya. Soalan saya ialah bolehkan Tuanbri mengesyorkan saya rumah mane yg sesuai untuk dibeli dan seterusnya selepas berjaya mendapatkan rumah tersebut Tuanbri mencarikan penyewa yg berminat dan seterusnya membuat dokumentasi apa yg patut sehingga saya mendapat pasif income yg saya kehendaki. Berapakah kos perkhidmatan yg Tuanbri charge utk perkhidmatan ini?

  4. Memang tugas Satu Solution!

    kita provide servis utk org2x yang macam En Shafudin ni…

    Daripada masuk lelong sehingga mencari Penyewa!

  5. Salam,

    tuanbri, saya bekerja di seri kembangan & mempunyai tujuan yg sama seperti encik shafuddin. saya berminat utk membeli rumah lelong untuk dijadikan pasif income.. sy mahu mendapatkan khidmat tuanbri utk membantu saya merealisasikan impian ini .. 🙂

    apakah langkah pertama yg harus sy lakukan.. ?

  6. Tuanbri,

    Saya nak tanya…katalah saya gunakan khidmat en dari survey rumah sampai bid, tetapi saya kalah dalam bid tu. berapa fees yang saya kena bayar? Untuk survey tu, en akan buat report kan. Maksudnya en akan check berapa tunggakan kena bayar, siapa yang tinggal dlm rumah tu dan lain2 perkara seperti yang diceritakan dlm blog ni, begitu kan?

  7. Betul, satu laporan ringkas akan diberi kepada klien.

    Kalau kalah, kerja telahpun dijalankan dan kos-kos telah berlaku.
    duit dan masa telah dibelanjakan.

    Kalah bukan sebab kami. Tetapi sebab bajet klien.

  8. ok….saya dah faham. betul lah kan…tenaga dah dikeluarkan….belanja pun dah dikeluarkan…tak kan lah tak terima bayaran atas service yang diberikan…
    nway…tq

  9. tuanbri..saya sedang cuba untuk mancari2 dan membeli rumah sendiri..teres 1 tingkat atau 2 tingkat di kawasan putra perdana atau disekitarnyer..klu tuanbri ader information ttg rumah2 ni harga klu boleh bwh 130k..tuan bri blh tlg infrmkan saya..boleh saya dptkan khidmat tuan bri..thanks..baper charges yer

  10. salam..

    Berapa service charge yg dikenakan utk full package and report&bidding?

  11. shafudin-saya dah terima info
    ezuedeen- tak bls pun email
    diena – kita still dlm discussion
    miza- sy dah reply email…jgn tunggu lama2x..

  12. Saya baru interested nak berjinak2 dalam property investment ni selepas membeli satu kondo di platinum victory. baru le nampak keajaiban investment in property ni.. sekarang baru nak cuba involve in auction ni.. nak tau berapa service charge yang dikenakan untuk full package dan report & bidding.. saya ni working full time..

    terima kasih

  13. slm. sy berminat utk membeli apt di sekitar bdr seri permaisuri sbg investment…any suggestion. ada x lot apt prisma cheras kat blkg hukm utk dilelong?? tq

  14. Didie, memang dlm perancangan kita akan buat khidmat untuk subsale juga. tapi buat masa ni, kita just buat subsale utk properties yg dibeli melalui Lelong. Masa kami terhad, tapi dengan beberapa pekerja yg akan digaji, insya Allah kami akan maju setapak lagi…Nantikan khidmat tambahan kami.keep in touch.  (Quote)

    hire la aku…sedia berkhidmat utk tuan..hehehe

  15. saya ingin tahu rumah di jalan enggang timur 6, taman keramat dah di lelong ke belum?

  16. fauzi- boleh. no prob.

    sarina – sila hubungi saya
    liza- unit tu belum ada lelong lagi masa terdekat ni.

  17. Tuan Bri,

    Palma Puteri apt, ok tak kalau beli untuk disewa/dijual ?

  18. boleh tak emailkan sy quote utk ur full package. sy berminat nak beli apartment lelong kat sri ixora shah alam. nak duduk sendiri.. thanx

  19. Tuan Bri,
    Nak tanya ade tak apartment di Prisma Perdana dalam masa terdekat ni, Berminatnak beli kalau ader yang lelong.Nak buat rumah sewa..

  20. Tuan Bri,

    adakah perkidmatan 1solution ini mencakupi hartanah lelong di sabah dan sarawak???

  21. Tuan, Minta info kos-2 terlibat untuk kami menggunakan perkhidmatan tuan. Hari tu ada nampak tuan buat sesi penerangan kat tempat tuan, dah tak buat ke? Satu lagi bagaimana kami nak dapat info hartanah yg akan dilelong?

  22. salamzz

    Nak tanya, adakah SS buat service rent collection untuk owner? maksudnye, tolong kutip sewa bagi pihak owner utk rumah sewa? if yes, berapa charge dia?

    tq

  23. boleh x emailkan kepada saya quotation untuk services yang ditawarkan?

  24. Salam Tuan Bri

    Mohon diemailkan quotation untuk servis full pakej SS.
    Sy berminat utk beli rumah lelong area Kajang, B.B.Bangi n shah alam.

    Tq

  25. Salam Tuan bri,

    Nak request full package untuk servis yang ade. lagi satu saya nak tanya samada pihak tuan ada menganjurkan sebarang kursus berkaitan rumah lelong ini dari A to Z.

  26. kenanga apartment at putra perdana ada x?
    yang penting ground floor

    email saya

    thanks

  27. Saya minat memberi rumah teres berdekat kl city
    lelong – most prfer corner
    budget RM200k-RM400k
    saya dari jb

  28. hi,just wnt to know prosuder rumah lelong,mudah atau susah,coz i interested beli rumah lelong,apartment menara orkid dkt area sentul,coz x thu mcm mne,klu gunakan perkhidmatan u,how much u charge?tq,pls reply me (urgent)tq

  29. blacklist bleh buat loan bank ke.ada yg ckp klu umah bank blh pertimbangkn. brapa kos servis tok ss jika mula kerja dri bid sampai dpt umah.mta tlg bgi info.

  30. tuan tolong email pakej dan harga pada saya..kalau boleh dari A to Z…thank sir..

  31. salam tuan….bagaimana untuk mengetahui serta mendapatkn maklumat berkaitan rumah lelong dikawasan utara khususnya di kedah….adakah perkhidmatan dr pihak tuan di kawasan utara….

  32. tuan.

    berminat rumah lelong di shah alam tapi tak tahu caranya. bolh bagi info serta services chg for full service

  33. salam tuanbri,
    Saya juga berminat nak beli rumah lelong di sekitar seri puncak jalil/lestari perdana
    Boleh email service charge for full package , report+bidding?

  34. salam tuanbri,

    saya ingin mencari rumah lelong di bandar tasik kesuma. teres single storey. untuk duduk sendiri..kalo boleh harga bawah 100k..ada info tak? dan berapa caj kalo guna perkhidmatan tuanbri? ..tq

  35. salam tuan,

    boleh email saya berapa harga full package ss? dan caj kalau kalah bid skali, terima kasih.

  36. tuan tolong email berapa harga full package / report and bidding..

  37. salam,

    tuan, tolong email harga full pakage/report and bidding..

    ini first time sy nk beli rumah lelong, boleh x tuan beri penerangan prosess pembelian.tq

  38. salam..tolong email kat saya satu…saya pun first time juga

  39. bukan pemaustatin KL tiada sekatan kan beli rumah apartmen / flat DBKL /pkns lelong/sub sale

  40. Salam tuan Bri…

    Boleh tak tolong emelkan harga servis untuk full package/report and bidding pada sya..

  41. Salam,
    First timer dan ingin memiliki apartment di sekitar area ampang.
    Berapa service charge yg dikenakan utk full package and report+bidding?? tq

  42. Salam Tuan,
    boleh tak emailkan sy quote utk full package (report + bidding). sy berminat nak beli apartment/flat lelong kat area Bt Caves, Gombak, Sentul nak cuba2 buat investment. Nak tahu kos2 start dari bidding sampai dapat rumah tu.
    Terima kasih.

  43. Salam,
    Saya ingin membeli rumah lelong di area Kuala Lumpur dimana kawasan yang mudah untuk dijual kembali. Sila kontek saya melalui email.

  44. salam. Saya juga berminat untuk dapatkan rumah lelong nih di sekitar KL dan Selangor. Boleh saya dapatkan kos-kos yang terlibat untuk servis tuan. Rumah lelong nih utk pelaburan jer..tq

  45. Salam Tuan Bri,
    Saya berminat utk membeli satu rumah bank lelong, tetapi ilmu sy cetek berkenaan lelong.Apa beza full package & report bidding dan berapa service charge.kalau sy nak service tuan sehingga penukaran hak milik, berapa anggaran charge tu.

  46. Salam tuan Bri,
    Saya minat nak beli rumah lelong jenis teres 2 tingkat dekat kawasan Bandar Baru Bangi atau Kajang.
    Berapa bayaran yuran perkhidmatan tuan Bri?

  47. Salam Tuan Bri,
    Saya berminat utk membeli satu rumah bank lelong, tetapi saya memang xde pengetahuan langsung berkenaan lelong.Apa beza full package & report bidding dan berapa service charge.pls explain from A-Z

  48. salam tuanbri..sy b’minat nak beli rmh lelong area pantai dalam,tp sy xtau nak mula dr mana n bgmana cr2 nak beli umh ni..blh xtuan tlg terang’n pd sy n g1 sy xtau mcm mn nak dpt’n loan umh dr bnk tkt xlepas sbb basic gj sy undr rm1k je..

  49. salam..
    berkenaan rumah sewa di kawasan Sri Penara: still ada lg ke? sbb saya mencari rumah sewa di kawasan itu.range harga rm300 hingga rm450 per month.
    boleh tolong?

  50. salam,

    sy sangat berminat nak beli rumah di Apartment Seri Penara, apa yang patut sy lakukan? dan mcm mana sy nak dapatkan pinjaman perumahan, layak ke? sy berumur 24, baru je kerja, itupun kontrak.

  51. Salam Tuan,
    boleh tak emailkan sy quote utk full package (report + bidding). sy berminat nak beli apartment/flat lelong kat area shah alam, buat investment. Nak tahu kos2 start dari bidding sampai dapat rumah tu.

  52. Assalammualaikum wa rahmatullahi wa barakatuh,

    Tuan Bri,

    Buat pengetahuan tuan, sy bekerja di luar negara. Balik ke Msia setahun sekali atau dua, semasa anak2 cuti sekolah di sini, selalunya dlm bulan Julai atau Ogos (summer holiday).

    Sy amat berminat utk membeli hartanah lelong namun pengalaman amat cetek disamping kekangan masa utk berada lama d Msia.

    Sy harap tuan dpt berkongsi dgn sy cara yg terbaik utk sy menceburi bidang ini dgn situasi yg sy ada skrg ni.

    Sy dlm proses menambahkan portfolio hartanah sy cuma sy perlukan nasihat dr yg pakar spt tuan, adakah betul jalannya.

    Sekian, wasalam

  53. As’salam Tuan Bri,

    Saya bercadang nak beli rumah pertama di kawasan Sentul. Tetapi saya tidak bercadang untuk tinggal lama di rumah tersebut dan nak dijadikan rumah sewa sebagai pasif income saya nanti. Kalau boleh nak beli rumah lelong tapi saya tiada pengalaman. Bajet saya dalam RM250k ke bawah. Rumah jenis apartment atau kondo. Apa servis yang boleh Tuan Bri kepada pembeli rumah pertama macam saya dan berapa kos servis tuan?

    Terima kasih

    • salam…
      nak beli rumah lelong di sentul ?
      flat kos rendah boleh beli ke ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.