Anda Nak Jadi Jutawan Hartanah ?

(Mulakan Langkah Anda Di Sini)

Tag: Hartawan hartanah

Pelaburan hartanah di Malaysia adalah satu pelaburan yang menguntungkan

Ramai lagi yang tidak sedar akan keindahan pelaburan hartanah di Malaysia. Walaupun pendedahan diberikan melalui buku-buku dan ebook hartanah, kewujudan seminar pelaburan hartanah, kelab hartawan hartanah, otai otai rumah lelong dan ebook yang menerangkan pelaburan hartanah sehinggakan diketahui ramai akan pelaburan hartanah tanpa modal.

 

Kenapa ? itu yang masih lagi menjadi persoalan saya.

 

Kenapa saya ingin menggalakkan pelaburan hartanah?  Pelaburan hartanah boleh menjamin masa depan seseorang sekiranya kena pada strategi yang dirancang pada permulaan pelaburan. Sebelum memulakan langkah dalam pelaburan hartanah, kita kena tetapkan matlamat dan strategi yang akan dgunapakai. Ini boleh dirangka dengan bantuan mereka yang telah lama berkecimpung dalam hartanah itu sendiri.

 

Saya agak terkejut kerana ramai yang secara tidak lansung mengetahui kewujudan otai otai hartanah ini tetapi mereka tidak mengambil kesempatan atau peluang yang ada untuk menimba ilmu. Mungkin keegoan atau segan malu ingin bertanya masih lagi menjadi budaya kita. Saya rasa kita sepatutnya beralih daripada sikap sebegitu untuk memajukan umat secara amnya dan diri sendiri secara khususnya.

 

Pelaburan hartanah juga sepatutnya didedahkan awal awal lagi kepada belia belia yang sedang menimba ilmu samaada di peringkat sekolah mahupun di peringkat universiti. Mereka sudah sepatutnya sedar akan potensi pelaburan hartanah ini walaupun mereka masih belum terlibat secara lansung dengan proses pembelian hartanah. Ini kerana jika mereka ingin menggunakan pembiayaan bank, pihak bank memerlukan bukti pendapatan yang kukuh daripada pihak yang dibiayai.

 

Kajian mendapati hampir 80% orang paling kaya dalam dunia terlibat secara lansung atau tidak dengan pelaburan hartanah. Mereka ini tahu akan kepentingan melabur dalam hartanah. Ada seorang sifu saya pernah berkata “barangsiapa yang mengawal hartanah sesebuah negara, mereka sebenarnya mengawal ekonomi negara tersebut”. Seorang jutawan hartanah.

 

 

Oleh itu saya ingin mengajak pembaca-pembaca supaya melibatkan diri dengan pelaburan hartanah sekarang! kerana masih belum terlambat lagi untuk anda memulakan langkah yang pertama. Anda masih lagi boleh menjadi seorang jutawan hartanah dengan menggunakan teknik pelaburan hartanah tanpa modal.

 

Ramai sifu-sifu hartanah di luar sana yang sanggup berkongsi ilmu, tips hartanah, lokasi hot hartanah, teknik beli rumah tanpa modal, sewa atas sewa dan pengalaman mengenai pelaburan hartanah kepada mereka yang betul-betul menunjukkan minat ingin menceburi bidang ini.

 

Anda tunggu apa lagi ?

Bertindaklah Sekarang! Klik Sini —>> –>>Teknik Pelaburan Hartanah

Selamat Pengantin Baru Hartawan Hartanah

Selamat Pengantin Baru diucapkan kepada Saudara Master Fhati.


Master Fhati baru sahaja melansungkan perkahwinannya dengan kekasih sehidup semati semalam bertempat di Teluk Intan, Perak.

Walaupun belum lagi menghabiskan pengajian Master di salah sebuah univervisiti tersohor di Kuala Lumpur, beliau sudah tidak sabar sabar lagi untuk
mendirikan rumahtangga. Sebelum ini sudah banyak rumah rumah yang dibeli sebagai pelaburan tetapi orang rumah je belum ada.

Semalam ahli Kelab Hartawan Hartanah telah menghadiri Kenduri meraikan Perkahwinan Saudara Master Fhati.

Masih ingat tak pepatah orang tua ” Sambil menyelam minum air” ?

Habis je kenduri kami berpakat untuk terus ke Pantai Teluk Batik, Lumut pula untuk meneruskan aktiviti menyelam pula. Kat rumah Fhati dah minum sampai kembung perut.

Sebelum itu, singgah di Tesco untuk membeli pakaian mandi manda dan tuala…hahahaha

Jutawan Muda

 

Kami mengakhiri adventure kami dengan Makan Malam Ikan Bakar Lumut. Murah tetapi servis out….

kitaorang dah habis makan ikan Pari bakar dan Ikan Siakap Stim, baru nak hantar Ikan Jenahak 3 Rasa…

 

 

Paling seronok ialah Si Jutawan Muda, Muhammad Ukail a.k.a. Kaka.

Dilayan macam anak emas. Dapat makan ayam golek, dapat mandi laut, dapat jalan jalan, dapat kasih sayang.

Teluk Batik Lumut Perak

Jemputan Khas untuk Ahli Kelab Hartawan Hartanah

Assalamualaikum.

Saya dengan ini berbesar hati ingin menjemput ahli Kelab Hartawan Hartanah untuk menyertai Pra Pelancaran Hartanah iaitu sebelum ianya dilancarkan.

Sila tinggalkan “Aye” dalam ruangan komen sekiranya anda berminat untuk menyertai Sesi Pra-Pelancaran Hartanah yang terletak dalam bulatan Pertama pusat graviti-Ho Chin Soon.

Terdapat beberapa lagi pra-pelancaran hartanah yang akan disertai oleh Kelab Hartawan Hartanah. Akan diberitahu selepas Laporan Ringkas dibentangkan dan diluluskan dalam Mesyuarat Ahli Jawatankuasa Kelab.

p/s: Anda belum lagi menjadi ahli KHH ?
Tunggu apa lagi?
Daftarkan diri anda untuk Seminar Hartanah Langkah 1 – “4 langkah ke arah Hartawan Hartanah”.

Jom beli rumah !

Seminar Hartanah – Langkah 1 Hartawan Hartanah

Seminar Hartanah – 4 Langkah ke Arah Hartawan Hartanah – sesi Kedua 2011
*(telah dikemaskini pada 21 Mac 2011)

Kami mencari anda!

Untuk menghadiri Hartawan Hartanah-Langkah 1,

Program Hartawan Hartanah kini kembali dengan “Langkah Pertama”.

Setiap sesi mempunyai tempat yang terhad. Dewan Mini tidak mampu menampung orang yang ramai! Terhad!

Anda perlu mengorak langkah pertama dengan segera.

 

1. Langkah Pertama – Seminar ringkas Hartawan Hartanah

Penerangan bagaimana :

– untuk bersara dengan matlamat

– untuk bebas hutang dalam masa yang ditetapkan

– untuk belajar asas pelaburan hartanah (rumah lelong/sekunder/baru)

– untuk mengerti erti gaji pasif

– untuk menjadi “Hartawan Hartanah” (lelong atau sekunder atau baru)

Kos : RM55 (untuk pembaca blog, diskaun diberi – RM45) RM10 sahaja

 

1. Pembayaran :

  • Bayar kepada akaun Maybank (5644 4550 1969) atau CIMB (1403 0000 1541 01) atas nama ” Satu Solution Corporate Services”

2. Pengesahan Pembayaran :

  • Emailkan bukti pembayaran anda kepada
    “hartawanhartanah(at)satusolution.com”
    dan sms kepada “016.310.6500″
    (Nama<jarak>hartawanhartanah<jarak>tarikh seminar-ringkas<jarak>RM10<jarak>email)

3. Penerimaan tiket kemasukan :

  • Tiket akan dihantar melalui email beserta maklumat yang berkenaan dengan “Langkah Pertama”.

4. Hadirkan Diri Anda !

  • Selamat datang Hartawan Hartanah.

Nama Anda (wajib)

Email Anda (wajib)

No Telefon Anda (wajib)

Tarikh Pilihan Anda (wajib)


Introducer Anda (sekiranya ada)



Bayaran dibuat melalui : (wajib)


Tarikh Bayaran

Seminar Hartawan Hartanah-Langkah 1

Apa yang anda harapkan daripada Seminar ini ?


Selamat Datang Hartawan Hartanah !

Lokasi Seminar : Bandar Sri Permasuri, Cheras. (pejabat Satu Solution)

Malam tadi Sesi TT Hartawan Hartanah di Bangi Kopitiam, Bangi.

Antara yang hadir ialah :

Syukri pun ada (Dia sanggup turun daripada Nilai utk turun TT….mana orang Kajang ?)

Main Bowling Menang Rumah ?

Lokasi : Alamanda, Putrajaya
Masa : 2-6pm
Tarikh : 20hb Februari 2011

Berkumpulnya ahli ahli kelab buat kali pertama di luar pejabat Satu Solution (pejabat tuanbri.com) secara rasminya.

Siapa agaknya pemenang bagi Pertandingan Bowling Kelab Hartawan Hartanah edisi Sulung ini ?
Tuan bri ke ?

atau Tuan Presiden : Saudara Fauzi ?

atau Tuan Penasihat : Tuanbri ? (lagi ????)

Taniah kepada pemenang !

Pemenang Pertama :
Group 4

Pemenang kedua :
Group 2

Bowler terbaik :
Saudara Fhati

Bowler ke 2 terbaik :
Saudara Kamal

Bowler ke Longkang Terbaik :
Saudara Syahman





Kelab hartawan hartanah


Tahniah kepada semua ahli!

Terima kasih kepada AdHoc Committee yang diketuai oleh Saudara Adha.

Hartawan Hartanah Langkah 2

Seminar Hartanah anjuran Satu Solution Corporate Services

“4 Langkah ke Arah Hartawan Hartanah”

Lokasi : Bilik Seminar Satu Solution, Bandar Sri Permaisuri

Tarikh : 24, 25 dan 26 Disember 2010 (Jumaat, Sabtu dan Ahad)

Masa : 9.00am – 5.30pm (6.30pm)

Syabas diucapkan kepada semua peserta yang melangkah kali kedua ke arah Hartawan Hartanah.

Hujung tahun ramai orang yang menghadiri kenduri Kahwin, kelas tambahan, bercuti bersama keluarga atau bersanti dengan awek.

Ada pulak segelintir manusia yang sanggup berkorban masa 3 hari sepenuhnya daripada pagi hingga ke petang, hanya untuk menambah ilmu di dada.

Antara Penceramah Jemputan adalah :

1. Saudara Zaidi Ismail (Klik Sini – Urus Insan)
2. Saudara Meor aka Abang Ensem (Klik Sini – Abang Ensem) dan (Review Seminar oleh Abang Ensem)


Input yang diluahkan sepanjang 3 hari ini amat memuaskan walaupun terdapat rungutan kuih karipap yang disediakan tidak mencukupi! (sangat sedap!)


“Muka Syahman Karipap yang kelaparan”


Hafiz Jepun berlagak melukis Japanese Candle Stick

Maka bermulalah perjalanan hidup mereka dalam perniagaan baru mereka. Semoga mereka menjadi Ahli Perniagaan yang Berjaya! Amin.

p/s: Team Hartawan Hartanah akan berehat buat seketika daripada menganjurkan Seminar Hartawan Hartanah. Kepenatan. Ketidakcukupan masa untuk perniagaan sendiri.

– Akan datang, :

1. Seminar Kelas Menambah Harta (Penyelesaian Pinjaman Perumahan dlm masa 6 tahun) , 8 atau 9 January 2011
2. Seminar “Rumah Lelong” (tarikh akan dimaklumkan kemudian)

Seminar Hartanah-Langkah 2

Seminar Hartanah “4 Langkah ke arah Hartawan Hartanah”

Lokasi : Bilik Seminar Satu Solution, Bandar Sri Permaisuri

Tarikh : 5, 6 dan 7 November 2010 (Jumaat, Sabtu dan Ahad)

Masa : 9.00am – 5.30pm

Tahniah kepada mereka yang menyertai Seminar “Langkah 2 Hartawan Hartanah”.

Aku agak berpuashati dengan penyertaan kali ini. Ramai yang berminat dan ingin mengetahui cara cara untuk menjadi seorang hartawan hartanah.

Kehadiran Saudara Ali “Jutawan Muda ” ((Klik Sini) menyemarakkan lagi semangat mereka.

Kehadiran speaker tetap, En Zaidi Ismail daripada UrusInsan.Net (Klik Sini) menambahkan lagi skop ilmu yang sedia ada.

Eh, tanpa dijanji.

Kehadiran Abang Ensem (AE) juga membuatkan para peserta terkejut. Malah ada yang tersenyum sipu entah mengapa.

Oklah. Apa-apa pun, aku ucapkan TAHNIAH kepada semua peserta Langkah 2 Hartawan Hartanah.
Anda telah selangkah lagi mendekati impian anda.

Bagi mereka yang belum melangkah,

sila klik Sini

Seminar Hartanah.

Hartawan Hartanah – Langkah 2

Lokasi : Bilik Seminar Satu Solution, Bandar Sri Permaisuri

Tarikh : 5, 6 dan 7 November 2010 (Jumaat, Sabtu dan Ahad)

Masa : 9.00am – 5.30pm

Aku telah anjurkan Langkah 1 – Hartawan Hartanah pada bulan lepas Oktober 2010 dan kini bersambung pula kepada Langkah 2 – Hartawan Hartanah.

Alhamdulillah pengambilan peserta telahpun ditutup kerana tempat yang terhad dan agar fokus tidak hilang bersama bilangan peserta yang ramai.

Sekarang ni agak pening kepala sikit sebab kerja yang terlampau banyak dan aku pulak selalu on the move je…masa bnyk terbuang dalam perjalanan…kalaulah ada time travel…kaachingg..dah sampai…kerplunk…dah sampai sana pulak,….mmmm..dulu ingat masuk tahun 2000, semua pakai kereta terbang. Ingatkah anda kepada rancangan tv “Beyond 2000”.

Oklah. Apa-apa pun, aku ucapkan TAHNIAH kepada semua peserta Langkah 2 Hartawan Hartanah. Aku telah menjemput 2 tetamu istimewa,

En Ali Majis (Jutawan Muda)

dan

En Zaidi Ismail (Urus Insan)

untuk bersama sama share knowledge….siapa yang tak join , sure rugi punya….

http://tuanbri.com/blog/2010/10/langkah-pertama-selesai/

http://tuanbri.com/blog/2010/05/hartawan-hartanah-langkah-kedua/

http://tuanbri.com/blog/2010/05/hartawan-hartanah-langkah-pertama/

p/s: Selamat Bercuti kepada yang tak join….korang perasan tak dulu tak ada orang pakai wording Hartawan Hartanah, sekarang ni aku search, dah start orang mula pakai dan tulis dan cakap….

Langkah Pertama Selesai

Salam semua.

Bagi yang mengikuti perkembangan Hartawan Hartanah, kita telahpun selesai Langkah Pertama ke arah Hartawan Hartanah.

Sambutan yang diterima menggalakkan. Terima kasih pada semua.

eh..itu macam orang kaya Shah Alam….betul ke? Kenapa pulak dia nak sertai seminar ni ?

Aku jemput khas utk mendapatkan knowledge sharing daripada mereka-mereka yang berpengalaman…(Dia ni aku jemput khas)

Banyak jugak benda yang aku goreng…..2+2 =5 , Teori Penaakulan Mantik dan sebagainya….

Siapa yang hadir sahaja tahu cerita sebenarnya. Ilmu hendaklah dicari.

Masih ada lagi orang yang berminat ? Sila tinggalkan komen anda bagi yang berminat.

Selamat Datang Hartawan Hartanah!

Kelas Terakhir Hartawan Hartanah

Langkah Pertama hartawan hartanah alhamdulillah mendapat sambutan. Aku mempunyai perasaan takut berbaur segan apabila memulakan projek ini. Projek ini semuanya berdasarkan idea aku yang dah lama terperam dalam kepala otak.

Cuma tak tau jalan untuk merealisasikan. sekarang ini dah mula nampak sikit. Cuma ada banyak lagi ruang yang boleh diperbaiki. Aku perlukan “moral support” daripada korang, kritikan membina – kat mana kelemahan aku , kelemahan team aku, kelemahan satu solution dalam aku memperbaiki servis aku kepada korang. berkhidmat untuk rakyat!  hehehe…tapi aku still kena charge korang. untuk cover kos. Jgn lah korang mengharapkan aku charge rm10 tu termasuk makan dan minum. Jangan terlampau selfish, pentingkan diri sendiri.

Team aku yang terlibat dalam projek Hartawan Hartanah ini ialah Izuan, Fairul dan Naza. Tanpa bantuan diaorg, aku tak rasa korang dapat menimba ilmu dengan harga yang amat berpatutan. Terima Kasih!

Kelas terakhir ialah pada Hari Jumaat (21 Mei 2010) bertempat di Pejabat Satu Solution, Bandar Sri Permaisuri.

Antara gambar-gambar peserta Hartawan Hartanah :

Hah? Kena nyanyi lagu NegaraKu ke ? alamak…dah lupa lirik la..

SELAMAT DATANG HARTAWAN HARTANAH.

>