Anda Nak Jadi Jutawan Hartanah ?

(Mulakan Langkah Anda Di Sini)

Tag: johor

Iskandar Malaysia Lubuk Emas ?

Sejak kebelakangan ini, saya sering je ke Johor Bahru untuk kelas susulan Kelab Hartawan Hartanah. Alhamdulillah ramai orang Johor yang berminat untuk melabur dalam hartanah. Dan kebanyakan mereka ini tiada sumber rujukan. Saya pula tidak melabur di Johor atas sebab-sebab tertentu, antaranya strategi pelaburan saya tidak menghalang saya untuk melabur di Johor. Walaubagaimanapun, saya tidak halang anda untuk melabur di Johor terutamanya di Iskandar Malaysia.

 

Bila saya berjumpa dengan orang Singapura pula ketika lawatan perniagaan saya di sana, orang Singapura sering bertanya kepada saya peluang pelaburan di Iskandar Malaysia. Memang salah satu strategi Iskandar Malaysia ialah menarik minta pelabur-pelabur asing terutamanya orang Singapura. Jadi soalan yang mereka sering tanya ialah “is it worth to invest in Iskandar Malaysia?” ….”Do you invest in Iskandar Malaysia?”…..”What is your personal expectation on the growth of Iskandar Malaysia?”..

 

Mak aiihh..banyaknya soalan-soalan membunuh dari orang Singapura ni. Saya jawab senang je, kalau you all dah buat research dan you all rasa berbaloi, then invest je di Iskandar Malaysia. Saya tak buat kajian pelaburan di Iskandar Malaysia dan saya tidak berada dalam posisi yang membolehkan saya bagi pandangan. Secara jujurnya. Apa yang saya nampak dan baca sikit sikit ialah ramai yang membeli di Iskandar Malaysia adalah pelabur jangka masa pendek, dalam erti kata lain…ramai juga lah yang tergolong dalam golongan spekulator.

 

Iskandar Malaysia

Iskandar Malaysia

Nasihat saya untuk mereka yang ingin melabur di Iskandar Malaysia, kenalpasti apa pelan KELUAR anda. Worst case senario, apa yang anda akan buat dengan pelaburan tersebut. Sebabnya banyak berita yang saya dengar dan baca adalah indah-indah belaka. Apabila “it’s too good to be true, then it is probably”. Kalau nampak sangat macam bagus je…mungkin ianya tidak bagus.

 

Pelaburan Hartanah umpama Pisau yang tajam,

makin tajam, makin berfungsi pisau itu,

makin senang jadi senjata berbahaya pula.

 

 

p/s: Orang Johor, kita jumpa lagi dalam bulan Ramadhan.

Orang Selatan! Jaga jaga dengan hartanah anda…

Pelaburan hartanah kat area Johor macam best je sekarang ni. Itu yang dah tak boleh tahan. Terpaksalah Tuanbri dan Abangensem bergabung lagi untuk mengadakan Satu seminar pelaburan hartanah di Selatan.

 

Jangkaan Abangensem ternyata meleset. Ini mungkin gara-gara Pemain Import baru pasukan Bolasepak Johor Fc iaitu Daniel González Güiza atau sebih dikenali sebagai Harimau Giza…memandai je aku ni.

So ramai yang orang Johor yang pasang impian nak sewakan hartanah mereka kepada pemain bolesepak Sepanyol ini yang pernah bermain dalam Piala Dunia.

Johor

Alhamdulillah sambutan bagi seminar pelaburan hartanah AETB edisi Selatan FULL HOUSE! Pertama kali turun johor je dah penuh. SO mungkin terpaksa lagi buat kat sana dalam masa terdekat ini.

 

Berikut adalah senarai nama peserta :

1    MOHD FADZLI
2    MOHD AZIZI
3    ZAMRIN
4    SOFYANSHAH
5    IFNU HAKIM
6    NOORAZLAN
7    NURRUL JANNAH
8    MOHD KHISWAR
9    HASLIN AHMAD
10    AHMAD ZAKI
11    AMEER IFTIKHARUDDIN
12    ZULFAHMI BUNAIM
13    AHMAD FAIZAL
14    MUHAMMAD AFANDI
15    SITI AISHAH
16    JULIYANA NASIR
17    NORAZZAM
18    SAZALI SAMSUDIN
19    MUHAMMAD AZRIL
20    AZRUL SYAHRIZAN
21    MOHD ZAINI
22    SUFI RAFIQ
23    ISMAIL MAHAMAD
24    ALIF FIRDAUS
25    KHAIRUN NISSA
26    AHMAD SAFUAN
27    NORHAZILAN
28    MUHAMMAD RAFFIEY
29    MOHD KHAIRUL AFIZAN
30    MUHAMMAD KASSIM
31    ABDUL RASYID
32    SHARIFUDDIN
33    MOHD FAEEZ
34    ANUAR
35    NOORJAN
36    AZLAN SHAH
37    MOHD HISYAMMUDIN
38    MOHD ACKMAL
39    ASLINA YUSOP
40    SAZALI SAMSUDIN
41    MUHAMAD ZULKIFLI
42    RAMLI
43    HAIRUL ADAM

 

Seronoknya bila dapat berjumpa dengan RAMAI orang yang berminat untuk berkongsi ilmu dengan Tuanbri dan Abangensem yang tak seberapa ni (merujuk pada saya, bukan abangensem). Lagipun, bukan selalu ada keinginan nak ke Selatan. Tahun 2012, kami asyik turun ke Utara je.. turun ke naik? sama je la…

 

Sabtu Malam Ahad pula mungkin nak buat sesi TT pulak kat JB, ada ke nak JOIN ?

 

Bagi sesiapa yang sudah membuat pembayaran tapi belum dapat lagi Etiket dari pihak Admin, sila tinggalkan komen anda dibawah ini.

 

Motto Tuanbri – “Bak Datang 2013!”

>