Anda Nak Jadi Jutawan Hartanah ?

(Mulakan Langkah Anda Di Sini)

Tag: kelab hartawan hartanah

Program Amal Sehelai Baju buat Mengesat Air Mata

Projek Amal Sehelai Baju Buat Mengesat Air Mata kembali lagi dalam bulan Ramadhan yang mulia ini.

Salam semua pembaca blog Tuanbri.com. Apa khabar semua? Ingin saya kongsikan sesuatu dengan anda.

anak melipat baju

 

 

“Projek Amal Sehelai Baju Buat Mengesat Air Mata”

 

INTRO – Bersempena dengan program www.SehelaiBaju.com yang mengumpulkan sehelai baju raya baru untuk anak-anak yatim di Malaysia,

Tuanbri dan Kelab Hartawan Hartanah akan menyumbangkan sedikit sebanyak Baju Melayu dan Baju Kurung untuk anak-anak yatim yang terlibat.

Bagi mereka yang ingin turut serta, bolehlah melayari laman web www.SehelaiBaju.com untuk mengetahui cara cara untuk menyertai Program yang Super Mudah ini

Atau

menyalurkan SUMBANGAN ANDA kepada Tuanbri (Pemilik Satu Solution Corp Srvc) dan Kelab Hartawan Hartanah dalam bentuk Wang Ringgit agar kami dapat menyalurkan kepada anak anak yatim ini.

SehelaiBaju

CARA-CARA – Untuk memudahkan perkiraan, sumbangan anda dikira sebagai harga 1 set baju = RM40. Kami akan membeli sehelai baju tersebut dan memberikan sehelai baju tersebut kepada mereka.

AMARAN – Kalau tak yakin dengan saya atau kami, JANGAN terlibat dengan program ini. Sila layari www.SehelaiBaju.com dan berhubung dengan penganjur tersebut.

Bagi yang mengenali saya, boleh sms kepada 016.310-6500 :-

 

FORMAT SMS – nama (jarak) email (jarak) Sedekah

 

dan saya akan sms kan no akaun Satu Solution untuk memudahkan pihak Tuan/Puan memindahkan derma anda.

Insya Allah mereka akan bergembira dengan Baju Baru mereka.

 

Sehelai Baju

 

 

Dalam hadith lain, nabi bersabda takutilah api neraka walaupun dengan sebelah biji tamar. Dan sabdanya lagi Sedekah itu penghapus dosa sebagaimana air memadam api.

Sedekah walaupun kecil tetapi amat berharga di sisi Allah. Dan digalakkan memberi sedekah pada awal pagi.

Sekiranya dapat diamalkan perkara-perkara di atas, insyallah rezeki yang dikurniakan oleh Allah akan kekal walaupun telah digunakan.

Allah akan membalas atau menggantikan apa yang telah dibelanjakan.

Amalkan ilmu yang ada, nanti Allah akan menambahkan ilmu lagi.

Begitu juga harta – belanjakan harta yang ada, Allah akan tambahkan lagi dari sumber yang kita tidak ketahui.

(Di pinjam dari www.amalansedekah.blogspot.com)

 

Rumah Anak Yatim Nur Hikmah Kajang-Kelab Hartawan Hartanah

jutawan hartanah projek amal

Ahli Kelab Hartawan Hartanah yang turut serta.

Rumah Nur Hikmah Pusat Jagaan Anak Yatim Dan Ibu Tunggal,
Lot 11552, Jalan 18, Taman Mesra, Kajang
menempatkan 60 anak yatim (30 lelaki dan 30 perempuan)
dari berumur setahun setengah hingga sekolah menengah.

Rumah Anak Yatim Nur Hikmah ini diuruskan oleh Hj Osman dan
dibantu oleh Pn Fatimah berserta beberapa pembantu lain

Seramai 20 ahli Kelab Hartawan Hartanah menghadiri Projek Amal ini
dan dibantu oleh 3 sukarelawan dari Universiti Malaya. Tiba-tiba
sahaja mereka ini muncul entah dari mana datang dengan niat untuk
membantu KAMI. PAda mulanya agak terkejut juga kehadiran mereka
di sini atas kerelaan diri sendiri. Alhamdulillah.
Ashraf,Amir dan Amylia (if i am not mistaken)

Kelab Hartawan Hartanah

Ahli Kelab Hartawan Hartanah yang terlibat di Projek Amal Kelab Hartawan Hartanah 2012

Kerja amal ini bermula jam 9.00 pagi dan berakhir jam 6.30 petang.

Berikut adalah aktiviti yang dijalankan:

1. Tukar pagar yang dah usang dan memasang pagar dawai hijau baru

2. Mengecat bahagian dalam beranda dan luar rumah serta pagar

3. Membaiki kebocoran atap

4. Tukar 6 unit kipas dinding yang rosak dengan kipas yang baru

5. Tukar 2 unit lampu kalimantang yang rosak dengan lampu kalimantang yang baru

6. Membetul dan menukar kepala paip, kepala shower dan pelampung

7. Beli 4 unit tilam bujang

8. Membetulkan tandas cangkung yang tersumbat dengan tandas duduk yang baru

9. Membantu anak-anak yatim melipat pakaian mereka dan mengatur semula kedudukan locker mereka

Alhamdulillah. Secara overall, saya sangat berpuas hati dengan Projek Amal Kelab Hartawan Hartanah kali ini. Dapat melihat raut wajah anak-anak yatim yang kesepian. Selain pelaburan hartanah, kita juga terlibat dengan pelaburan akhirat.

Amin. Ya Rabbal Alamin.

Seminar Hartawan Hartanah Langkah 1

Seminar Hartanah anjuran Tuanbri.Com dan Kelab Hartawan Hartanah kini kembali lagi.

Kami mencari anda! Jika anda ingin menyertai Seminar Hartanah, ini peluang anda.

Untuk menghadiri Hartawan Hartanah-Langkah 1,

Program Hartawan Hartanah kini kembali dengan “Langkah Pertama”.

Sesuai bagi mereka yang ingin membuat pelaburan hartanah, mereka yang ingin membeli rumah pertama, mereka yang ingin menggunakan EPF untuk beli rumah!

Setiap sesi mempunyai tempat yang terhad.
Dewan Mini tidak mampu menampung orang yang ramai! Terhad!
Anda perlu mengorak langkah pertama dengan segera.

1. Langkah Pertama – Seminar Hartanah (Hartawan Hartanah)

Penerangan bagaimana :

– untuk bersara dengan matlamat

– untuk bebas hutang dalam masa yang ditetapkan

– untuk belajar asas pelaburan hartanah (rumah lelong/sekunder/baru)

– untuk mengerti erti gaji pasif

– untuk menjadi “Hartawan Hartanah” (lelong atau sekunder atau baru)

Kos : Harga CadanganRM55 (untuk pembaca blog, KAMI bagi diskaun sebanyak – RM30) Cuma Bayar RM25 sahaja

1. Pembayaran :

  • Bayar kepada akaun Maybank (5644 4550 1969) atau CIMB (1403 0000 1541 01) atas nama ” Satu Solution Corporate Services”

2. Pengesahan Pembayaran :

  • Emailkan bukti pembayaran anda kepada
    “hartawanhartanah(at)satusolution.com”
    dan sms kepada “016.310.6500″
    (Nama<jarak>hartawanhartanah<jarak>tarikh seminar-ringkas<jarak>RM25<jarak>email)

3. Penerimaan tiket kemasukan :

  • Tiket akan dihantar melalui email beserta maklumat yang berkenaan dengan “Langkah Pertama”.

4. Hadirkan Diri Anda !

  • Selamat datang Hartawan Hartanah.

Nama Anda (wajib)

Email Anda (wajib)

No Telefon Anda (wajib)

Tarikh Pilihan Anda (wajib)


Introducer Anda (sekiranya ada)



Bayaran dibuat melalui : (wajib)


Tarikh Bayaran

Seminar Hartawan Hartanah-Langkah 1

Apa yang anda harapkan daripada Seminar ini ?


Selamat Datang Hartawan Hartanah !

Lokasi Seminar : Bandar Sri Permasuri, Cheras. (pejabat Satu Solution)

Antara yang pernah menjadi Speaker Jemputan untuk Seminar Hartanah ini ialah :

saudara Ho Chin Soon
saudara Zaidi Ismail
saudara Ali Jutawan Muda
saudara Meor Abangensem
saudara Pakdi

Ribuan terima kasih saya ucapkan kepada Speaker-speaker jemputan ini kerana memberikan kepercayaan kepada saya.
Anda ?

Futsal Raya Satu Solution 2011

Sambil sambil kita membuat pelaburan hartanah dan beli perak, kita juga digalakkan beriadah.

Apa yang sempat dibuat selepas bulan puasa ini ialah makan, makan dan makan.

Jadi , pihak Satu Solution mengambil initiatif untuk menganjurkan satu sesi “Futsal Raya”.

Lokasi : Bangsar
Masa : 9pm-10pm (malam)
Tarikh : 7 September 2011 (Rabu)

Peta ?

Nah , ambik ni (klik kat gambar, akan berlaku magis):

Tempat Futsal Tuanbri

Futsal Raya Satu Solution

Siapa mahu turut serta, tinggalkan nama anda di bawah.

Tempat adalah terhad.
Saya sudah mempunyai beberapa pemain daripada Kelab Hartawan Hartanah.

Kita perlukan lagi Pemain Utama, sebab kitaorang semua pancit…ngeh ngeh ngeh..

Jom la. Tunggu apa lagi.
Maybe sambil main futsal tu, lepas tu korang boleh survey pulak rumah lelong di Bangsar ni.
Sure hot hot punya rumah lelong. untuk masyuk beb beli rumah lelong kat sini.

p/s: SATU SOLUTION CORPORATE SERVICES kini diterajui sepenuhnya oleh tuanbri (100%).
Tidak ada orang lain yang berhak menggunapakai nama “Satu Solution” kecuali dengan izin tuanbri.

Seminar Hartanah “Rahsia Pencen Awal”

Seminar Hartanah yang dianjurkan oleh Tuanbri.Com setakat ini alhamdulillah mendapat sambutan.

Gembira hati bila melihat masih ramai lagi orang islam yang meminati pelaburan hartanah….masih ramai lagi yang berminat untuk beli rumah, tak kisah sama ada nak beli rumah lelong, rumah Subsale, under construction, dan sebagainya.

Janji tips beli rumah kita dapat share sama sama….

Maka demikian, berakhirlah Seminar Hartanah – Langkah 1 untuk sesi kedua 2011. Akan diadakan lagi dalam masa terdekat ini sekiranya ada permintaan.

Seminar akan datang telah dirancang dan akan dibuat pada tarikh (RAHSIA) akan dihadiri oleh beberapa Speaker Jemputan, khas untuk para peserta Seminar Hartanah “4 Langkah ke arah Hartawan Hartanah”.

Antaranya ialah :
1. Ho Chin Soon – Si Pembuat Peta Malaysia. Ada buku dia dijual di Pejabat Satu Solution, rujuk kepada Hartanah Panas – Hot Properties.
2. Pak Di -Hanya untuk yang mahu Celik Wang- Pakar Kewangan, Pengarang buku “Rancang Wang Dari Sekarang”. Boleh cari buku beliau di kedai buku terkemuka.
3. Zaidi Ismail -Hidup Tenang Tanpa Beban Kewangan- Beliau juga pengasas ‘Urus Insan’.

Oleh itu, sesiapa yang berminat, boleh tinggalkan nama anda di ruangan komen.



 

 

Aku ada sms AbangEnsem dan aku dah ajak Mat Joe untuk turut serta malam ni…ramai yang bertanyakan mengenai mereka bila datang…

Yang paling aku tensen ialah bila awek awek yang muka macam Nabila Amy Search dan Lisa Surihani datang terus tanya “Awak ke abangensem ?“…
penat aku nak menjawab bukan, tapi saya lagi ensem daripada abangensemdan aku dapat melihat kepala mereka mengangguk tanda bersetuju.

Aku kena berterima kasih kepada mereka berdua ini sebab :
1. AbangEnsem selalu menyokong apa yang aku buat. Posting Aku Perasan Sorang Sorang-Tuanbri memang ensem banyak membuka minda orang yang membacanya.

2. Mat Joe ada membuat satu posting Seminar Hartanah Langkah 1 untuk membantu aku dalam usaha menyebarkan ilmu hartanah. Di samping memuji TuanbRi dengan berkata “Inilah baru dikatakan orang yang ensem. Tidak seperti orang lain yang “masuk bakul, angkat sendiri”.

Terima kasih Semua!

Kelab Hartawan Hartanah – Mesyuarat

Lokasi : Dewan Satu Solution Corp
Masa : 8.00 pm
Tarikh : 02 March 2011

Agenda : hehehe..rahsia. Khas untuk ahli kelab sahaja.

Masing masing dengan gaya yang tersendiri :

Tak lupa juga :

Ramai yang bertanya mengenai Seminar Hartanah yang bakal diadakan dalam bulan 3 ini. Insya allah tarikh Seminar Hartanah tersebut akan diumumkan selepas ianya disahkan.

Antara perkara yang kita akan sentuh dalam seminar ialah cara untuk membeli hartanah, bagaimana untuk menyewakan rumah kepada penyewa pasif, tip beli rumah lelong, proses pembelian rumah, bagi mereka yang beli rumah pertama dan sebagainya.

Majlis Berbuka Puasa Kelab Hartawan Hartanah

Salam Ramadhan.

Kelab Hartawan Hartanah akan menganjurkan satu majlis berbuka puasa khas bagi ahli-ahlinya.

Lokasi : Restoran Paksu Corner, Seksyen 16, Shah Alam
Masa : 630 pm

Terdapat beberapa orang telah dijemput khas ke Majlis yang mulia ini di mana kita berharap dapat berkongsi idea dan pengalaman dalam memajukan lagi Kelab Hartawan Hartanah ini.

Usaha untuk mengeratkan silaturahim di antara Kelab Hartawan Hartanah dan Urus Insan akan diadakan di masa akan datang.

Peta ke lokasi :

Peta Paksu Corner. (Sila klik pada gambar, untuk pembesaran)

atau boleh layari laman sesawang Paksu Corner
http://www.paksucorner.com/

atau boleh hubungi :
Restoran Paksu Corner
Heman Bersatu Sdn Bhd (821549-M)
No 2-1-1 , Suria Avenue
Jalan Dawai 16/2
Seksyen 16 ,
40200 Shah Alam
Selangor
Tel : 017-2972678 / 016-3684445
Tel Pejabat : 03-55100444
Fax Pejabat : 03-55100444
Email : paksucorner@gmail.com

p/s: Kehadiran Ahli Kelab Hartawan Hartanah adalah diwajibkan!

>