Anda Nak Jadi Jutawan Hartanah ?

(Mulakan Langkah Anda Di Sini)

Tag: rumah lelong

Teknik Beli Rumah Lelong 2017

Anda nak beli rumah tapi….semua rumah harganya mahal kat Malaysia ni ?
Tapi…bukankah orang kata rumah lelong ni murah ?
Ada tak peluang saya nak beli rumah lelong yang murah kat bandar ni ?
Macammana saya nak tahu teknik yang “TERBUKTI” dan “BERHASIL” untuk beli rumah lelong ni ?

 

Tentu anda tertanya tanya adakah peluang orang orang macam kita sekarang ni untuk memiliki sebuah rumah yang boleh kita letak keluarga kita di dalamnya dengan selamat ?

Apa lagi soalan-soalan yang berkaitan dengan rumah yang sering bermain di dalam kepala anda sekarang ?

  • RUMAH MAHAL
  • DUIT TAK CUKUP
  • BANK SUSAH NAK LEPASKAN LOAN
  • TAK ADA ORANG NAK AJAR

 

Pasti anda berminat kan kalau saya cuba sedaya upaya saya untuk membantu anda memahami dengan lebih lanjut lagi mengenai bidang hartanah ni… Ye la, nak beli rumah ni bukannya komitmen rendah. 30 tahun tu nak membayarnya balik ke bank. Tu kita tengok kengkawan kita yang lain tu pun, ada rumah diaorang yang dah kena lelong. Sp kita, taknaklah jadi camtu kan ?

 

Inilah yang saya nak kongsikan dengan anda!

Apa kata anda rebut peluang ini ? Sementara saya masih lagi buka peluang ini. Jangan kata abang tak payung.

uuh..uhh…

Apa peluang tu? Bagitaulah…

 

Ok. Baiklah.
Sempena hujung tahun ni, saya dan seluruh keluarga Satu Solution dan komuniti Kelab Hartawan Hartanah khususnya ingin mengajak anda untuk turut serta dalam kelas “Otai Rumah Lelong” yang akan dianjurkan pada cuti awam Krismas ini…
Yup. Mungkin anda telah pun ada plan anda sendiri, sempena cuti sekolah ni kan ? Saya faham. Tapi sebab itu juga saya buka peluang ini bagi mereka yang sanggup berkorban sedikit sekarang untuk masa depan yang lebih cemerlang.

 

Rumah Pertama

Apa itu “Otai Rumah Lelong” ?
– Kelas Intensif Rumah Lelong yang dikendalikan oleh Tuanbri Hashim
– 1 hari padat dengan info dan teknik yang akan dibongkarkan oleh salah seorang peneraju Pelabur Hartanah Rumah Lelong Bumiputera.
– Ketahui 3 cara untuk beli Rumah Lelong yang murah dalam kawasan Kuala Lumpur dan Selangor.
– Dan banyak lagi yang akan dibongkarkan dan dikongsikan di dalam kelas khas ini.

 

Berminat ?

Whatsapp ke Admin “OtaiRumahLelong” (010.250.9115) maklumat berikut :
1. Nama Anda

2. Negeri Anda

3. Kod ORL

 

Contoh : “AbuBakar Kedah ORL”

 

PERHATIAN!

Buat 10 orang pertama sahaja, anda cuma perlu bayar yuran sebanyak RM110 sahaja!
(selepas Diskaun lebih daripada 50% drpd harga asal)

Harga yang ditawarkan adalah jauh lebih murah drpd apa yang diiklankan di laman sesawang www.OtaiRumahLelong.com.

Tak percaya? Anda boleh lihat sendiri.

Tapi ingat…ianya terhad kepada 10 orang pertama yang whatsapp utk mendapatkan diskaun tersebut!.
Selepas itu, harga akan naik kembali normal.

RPGT CKHT 2014 – Apa Kesannya ?

Bajet 2014 yang dibentangkan oleh PM kita baru baru ini menyentuh RPGT CKHT 2014 yang dijangka memberi kesan kepada pelabur hartanah khususnya. Perkara ini telah dijangka oleh ramai pelabur-pelabur tegar hartanah sebelum pembentangan Bajet 2014.

 

Apa Itu RPGT ?

RPGT – Real Property Gain Tax. Dalam bahasa melayu, Cukai Keuntungan Harta Tanah (CKHT).

 

Apa Itu CKHT ?

Cukai Keuntungan Harta Tanah ialah cukai yang WAJIB dibayar apabila kita buat untung.
Macammana kita boleh untung? Pastilah selepas kita menjual harta tanah kita.

 

Hasil adalah kata lain untuk UNTUNG. Bagaimana pula sekiranya kita jual harta tanah tetapi rugi?

Jelas sekali apabila kita rugi, tiada cukai dikenakan. Sama sahaja seperti kita berniaga. Kalau rugi, tak ada cukai.

Kalau untung/ada hasil, kena bayar cukai.

 

Bagaimana kiraan CKHT ?

Kiraan Mudah

  1. Harga JUAL (RM_________) – Harga BELI (RM_________) = Hasil/Rugi
  2. Hasil x __% = RM________  Ini adalah berdasarkan tempoh pegangan harta tanah tersebut.

 

Jadual CKHT untuk tahun 2014

CKHT 2014

CKHT 2014

 

Bila tarikh pegangan harta tanah akan diambil kira ?

Adakah tarikh :

  1. Tarikh SPA (Perjanjian JualBeli) ditandatangani ?
  2. Tarikh SPA dimatikan stem hasil ?
  3. Tarikh Pemilikan Kosong ?

Saya buka soalan ini untuk perbincangan. Sila Komen Di Bawah.

 

Apa kesan CKHT 2014 kepada harga hartanah di Malaysia ?

Kalau tanya pendapat saya, harga hartanah di Malaysia akan meningkat juga, tidak akan terjejas teruk dengan peningkatan CKHT dalam tahun 2014. Tetapi ianya akan membuatkan pelabur pelabur hartanah yang baru menceburkan diri dalam pelaburan hartanah akan mula mengkaji dan menyusun strategi yang berlainan. Kemungkinan exit plan yang telah dirancang sebelum ini terpaksa ditukar.

Namun, untuk ianya menyebabkan harga RUMAH turun? Tidak sama sekali.

 

Apa lagi kesan yang ketara akibat pengumuman Bajet 2014 ke atas anda?

 

 

p.s.: Seminar “Otai Rumah Lelong” pada 10 November 2014 di Dewan Jihad Ilmu, Cheras.

p.s.s.: Tempat adalah terhad.

p.s.s.s.: Daftar? KLIK sini –>> www.OtaiRumahLelong.com

Seminar Otai Rumah Lelong satu fenomena di Hartanah Malaysia

Rumah lelong kian mendapat tempat di hati mereka yang ingin mendapatkan hartanah di Malaysia. Ramai yang sedar akan peluang untuk membeli rumah lelong semakin menjadi jadi seolah olah satu fenomena melanda Malaysia.

Mana taknya! Dengan ramai yang berhenti kerja untuk menjadi ejen rumah lelong kepada mereka yang melancarkan ebook rumah lelong seperti Sifu Pie2020 yang sering mendapat perhatian ketika sesi lelongan rumah lelong.

Ebook yang dilancarkan terus mendapat perhatian mereka yang mencari cari bahan untuk membeli rumah di lelongan awam. Maka ebook Sifu Rumah Lelong diberi, dan telah pun dilancarkan pada hujung bulan September 2013.

 

Jika anda berminat untuk membeli Ebook, Klik SINI –>> Sifu Rumah Lelong

 

Otai Rumah Lelong (ORL) pula akan mengadakan satu seminar :

pada 10 November 2013 bertempat di Dewan Jihad Ilmu, Satu Solution Corp, Cheras.

Seminar ORL ini telahpun ditunda sebanyak 2 kali atas sebab-sebab yang tidak dapat dielakkan.

Insyaallah kali ini Seminar ORL akan dilansungkan dengan jayanya.

 

Kenapa Rumah Lelong ?

-Terus terpahat dalam kepala kita bahawasanya rumah lelong adalah lebih rendah harganya berbanding dengan harga pasaran.

-Rumah telah pun siap, bukan masih dalam pembinaan.

-Rumah kita boleh jangka apa yang akan berlaku, dalam kebanyakan kes.

dan banyak lagi….(Anda boleh tambah dalam komen di bawah….)

Rumah lelong shah alam

Rumah Lelong menjadi satu fenomena di Malaysia pada waktu ini kerana ramai yang telah sedar akan peluang yang menanti di dewan lelongan. Rumah yang dahulunya tidak laku dan kerap dilelong berulang kali, laku sepanas pisang goreng.

Kewujudan fenomena ini adalah disebabkan kenaikan harga hartanah yang tidak terkawal dan semakin mahal. Ramai rakyat Malaysia yang mengeluh akibat ketidakmampuan untuk memiliki hartanah pada masa ini.

Solusi? = Rumah Lelong?

TETAPI perlu saya bagi amaran terlebih dahulu! Jangan beli rumah yang dilelong jika anda tiada ilmu membeli rumah lelong. Memang anda mencari nahas sebenarnya. Banyak perkara yang anda perlu tahu sebelum anda membeli rumah di lelongan awam/mahkamah atau menceburkan diri dalam arena hartanah lelong ini. Banyak pembeli yang menyesal di kemudian hari setelah membeli rumah yang dilelong tanpa ada ilmu sekurang kurangnya panduan. Ambil sahaja contoh video Tuan Rumah yang telah dilelong di Pulau Pinang yang mejadi VIRAL di facebook dan youtube.

Rumah Lelong

Itu yang menjurus kepada khidmat ORL Satu Solution Corporate Services yang merupakan “Pioneer” dalam menawarkan khidmat beli rumah lelong dari a-z. Klien pada waktu itu kebanyakannya mereka yang berada di Malaysia namun ada juga yang berada di Jepun, Afrika, Abu Dhabi, Rusia dan beberapa negara lain lagi. Kepercayaan mereka terhadap Satu Solution amatlah saya berterima kasih.

 

Saya sering bertanya kepada mereka yang ingin menceburkan diri dalam hartanah lelong, apakah bayaran yang anda bayar untuk ebook Sifu rumah lelong atau seminar Otai rumah lelong mahal berbanding dengan kesilapan yang bakal anda lakukan jika anda tersilap langkah?

 

Dalam blog saya ini, sudah saya ceritakan pelbagai masalah yang telah saya harungi dalam arena hartanah lelong di Malaysia ini. Dari menang bida rumah yang lengkap dengan perabot, owner rumah tidak mahu keluar daripada rumah sehinggalah terjumpa bingkai pistol dalam mangkuk tandas.

 

Semua ini saya akan cuba huraikan dalam Seminar Otai Rumah Lelong (ORL) yang akan diadakan pada 10 November 2013 (AHAD), bertempat di Dewan Jihad Ilmu, Cheras, Kuala Lumpur.

 

Bagaimana untuk mendaftar Otai Rumah Lelong? –>> Klik SINI

 

Pembida Lelong

Semuanya di Seminar OTAI Rumah Lelong!

Rumah Saya nak kena lelong, apa yang saya boleh buat?

Masalah saya ialah rumah saya nak kena lelong. Boleh ke saya menjual rumah saya tersebut sebelum ianya dilelong oleh pihak bank? Tolong beri caranya tuan.minta tolong sangat.sya tak mahu muflis nanti

Ini adalah soalan seorang Pembaca Blog SETIATuanbri.com. Beliau mungkin segan untuk bertanya kepada Abang Ensem kerana beliau adalah seorang lelaki.

Kita semua pun tahu Abangensem ni selalunya hanya melayan perempuan Chikaro sahaja.

Bagi tuanbri, itu semua tidak menjadi masalah.

Isu di sini ada 2 sebenarnya.

Isu 1 :
Boleh ke Jual Rumah Sebelum rumah di lelong ?

Jawapannya :
BOLEH

Isu 2 :
Boleh ke seseorang itu jatuh muflis atau bankrap kesan akibat rumah dilelong oleh pihak bank ?

Jawapannya :

Boleh dan Tak.

Jika setelah rumah dilelong dan MASIH lagi mempunyai baki pinjaman dengan bank, melebihi RM30,000 (minimum utk isytihar bankrap) , maka pihak bank yang melelong rumah anda akan terus menuntut baki hutang tersebut. Sekiranya TUAN/PUAN masih tidak mahu bayar (rumah dah kena lelong, still nak bayar bank?) , maka pihak bank akan teruskan usaha untuk bankrap/muflis.

Berbalik kepada isu no 1.
Boleh ke jual ?

UNTUK PERHATIAN anda! – Rumah tersebut masih lagi milik anda (tuan rumah), maka anda berhak membuat apa sahaja terhadap rumah anda itu tadi.

CARA PERTAMA –>>

Standard procedure :
1. Bayar semua jumlah tunggakan bayaran bulanan.
1.1 Secara otomatik, pihak bank akan menarik balik rumah anda drpd lelongan.
2. Jual kepada pembeli.

Mudah sahaja kan ?

CARA KEDUA –>>

Hubungi pegawai bank yang terlibat.
Bincang dengan beliau. Mungkin ada ruang utk kompromi.
Salah satu ialah pengeluaran wang daripada akaun 2 KWSP anda. Anda juga boleh memohon meminta tempoh masa untuk menjual rumah tersebut. Sudah ada pembeli dan mereka meminta pengesahan rumah itu tidak akan dilelong dalam masa terdekat ini.

–>>ini bergantung kepada budi bicara pegawai tersebut. Ada yang bagi, ada yang tak bagi.

bagaimana jika rumah saya dilelong

Rumah Lelong Paling Murah!

Siapa yang tahu rumah lelong yang paling murah kat mana ?
Mesti ramai yang tertanya tanya kat mana kan ?
Rumah lelong sudah semestinya murah, ini pulak rumah lelong yang paling murah!

Kebiasaannya ramai yang datang berjumpa dengan aku nak beli rumah lelong.

ialah, dah aku ni kan terkenal sebagai ajen rumah lelong, takkan nak tanya pasal nak beli rumah dalam pembinaan pulak kan ?
Apa lah aku ni..

Cuma bila aku tanya kenapa nak beli rumah lelong, tak ramai yang boleh jawab soalan aku tu kecuali dengan satu jawapan je
“Rumah Lelong Murah !”

Next Question aku pulak
“Siapa yang kata rumah lelong MURAH ?
Abang Ensem – Meor ?
Mat Joe ?
Perdana Mentari Najib ?

Aku tahu semua orang yang baca BLOG ni sure bersemangat nak start atau continue your journey.
Tapi biarlah ada MATLAMAT.
Jangan main redah je.

Buat masa ni, aku menyepi sedikit daripada Scene Rumah Lelong.
Sebab asyik kalah je sepanjang tahun 2011. (ada gak menang!)
Cuma aku dah malas dan dah boleh predict kekalahan berdasarkan klien aku sendiri.

Esok siapa yang ada turun Lelong ?
nak masuk bidding rumah lelong kuala lumpur dan rumah lelong shah alam.

Kita JUMPA di sana!

Aduan Rakyat (8) – Beli Rumah Lelong ada Owner Lama

Saya di Tuanbri.com merupakan seorang perunding hartanah Rumah Lelong.

Nak kata pakar, masih jauh lagi.
Ada la pengalaman dan ilmu sikit, masih lagi dalam proses pembelajaran.

Baru baru ini saya terima satu email daripada Pembaca Setia Tuanbri.com.
Risau saya setelah membaca email tersebut.

Email beliau seperti di bawah :

“Assalamualaikum WBT pada tuanbri.

Terlebih dahulu saya kenalkan nama saya ___________________________.

Sekarang menetap di ___________________ dan bekerja di Bukit ______________.

Saya mempunyai satu masalah berkaitan rumah lelong yang telah dimenangi pada bulan Februari yang lalu.(rumah ini dibeli tanpa menggunakan khidmat Tuanbri)

Masalahnya bermula apabila tuan rumah enggan keluar dari rumah yang diduduki sehingga sekarang.
pada pemulaan saya tidak pernah mengambil tindakan sehinggalah bulan 6 lalu apabila saya ke rumah tersebut untuk berjumpa dengan tuan rumah namun tidak berhasil. Hanya dapat no telefon dari anaknya…telefon nmun xpernah berbalas, setiap kalu pegi rumah mmg owner xpanh ada, tp org ada dlm rumah, da hantar surat jgk untuk peringatan tp masih tiada maklum balas.

Saya hubungi tuan memandangkan pada bulan 10 ni da ada org yg nak masuk untuk menyewa. So bagaimana caranya yang mungkin tuan boleh suggestkan ataupun pihak tuan mempunyai khidmat untuk menyelesaikan masalah ini. TQ:)”

Mungkin pembaca pembaca setia Tuanbri yang lain boleh bagi suggestion atau pendapat ?

pakar internet dan pakar rumah lelong

Futsal Raya Satu Solution 2011

Sambil sambil kita membuat pelaburan hartanah dan beli perak, kita juga digalakkan beriadah.

Apa yang sempat dibuat selepas bulan puasa ini ialah makan, makan dan makan.

Jadi , pihak Satu Solution mengambil initiatif untuk menganjurkan satu sesi “Futsal Raya”.

Lokasi : Bangsar
Masa : 9pm-10pm (malam)
Tarikh : 7 September 2011 (Rabu)

Peta ?

Nah , ambik ni (klik kat gambar, akan berlaku magis):

Tempat Futsal Tuanbri

Futsal Raya Satu Solution

Siapa mahu turut serta, tinggalkan nama anda di bawah.

Tempat adalah terhad.
Saya sudah mempunyai beberapa pemain daripada Kelab Hartawan Hartanah.

Kita perlukan lagi Pemain Utama, sebab kitaorang semua pancit…ngeh ngeh ngeh..

Jom la. Tunggu apa lagi.
Maybe sambil main futsal tu, lepas tu korang boleh survey pulak rumah lelong di Bangsar ni.
Sure hot hot punya rumah lelong. untuk masyuk beb beli rumah lelong kat sini.

p/s: SATU SOLUTION CORPORATE SERVICES kini diterajui sepenuhnya oleh tuanbri (100%).
Tidak ada orang lain yang berhak menggunapakai nama “Satu Solution” kecuali dengan izin tuanbri.

Ops Masuk Rumah Lelong – Kajang

Salam Ramadhan…

Ramai yang masih mengikuti blog ini (sekiranya masih) beranggapan bahawasanya Tuanbri.com sudah tidak lagi berkecimpung
dalam Dunia Lelongan. Ye la. Sikit sikit cerita pasal Seminar Hartanah sana, seminar Hartanah sini. Lepas tu sibuk pula dengan Kek Lapis Sarawak pula.

Lepas tu nak kasi panas pulak dengan Pelaburan Perak….mana Sekmen Rumah Lelong ni..???

Sebenarnya aku bukan sudah menarik diri daripada Dunia Rumah Lelongan, cuma bergerak secara Underground.
Macam dalam Seminar yang saya turut kendalikan www.PelaburUnderground.com …ngeh ngeh. Masih lagi menyertai lelongan lelongan awam di sekitar kuala lumpur dan selangor khususnya.

Masih ada lagi Agen-agen Satu Solution yang bergerak cergas.

Nak beli rumah lelong di johor ? Boleh contact http://rumahlelongjohor.blogspot.com dan juga Izwan .

Baru baru ni ada klien Satu Solution berjaya memenangi sebuah rumah lelong di Kajang. Area Hot.
Ntah macammana ntah, doa yang dibaca mustajab. Kekalahan demi kekalahan dialami oleh klien ini.
kesian dia. aku pun hampir hampir nak menangis dengan dia.

Bila menang,wow! melompat kegembiraan beliau…bayangkanlah…..

3
2
1

dah …boleh buka mata balik. Kang korang bayangkan benda lain lak. Dah la bulan puasa ni.

Jadi bermulalah Ops Masuk yang hampir sinonim dengan Team Satu Solution, Pakar Ops Masuk.

Langkah 1 , halangan telah dikenalpasti melalui MMS yang dihantar oleh klien, Orang Kaya Kajang (OKK)
Langkah 2, hari penentuan telah tiba. Aku datang berlenggang sahaja. Sebabnya berdasarkan MMS tu, kacang je kot 🙂

Langkah 3, alamak….apsal ada halangan lain ? Laa…ingatkan kau tau..jawab OKK.

Langkah 4, ingat motto Satu Solution “There is only one solution” , otak pun berpusing, perut pun sama. PUASA beb.

Langkah 5, pintu dan mangga dan grill dan segala halangan terbuka dengan sekelip mata.

Langkah 6, ambik gambar bukti.

rumah lelong

ops masuk rumah lelong

kot kot ada lagi api (eletrik)
rumah lelong 2

yang aku tak boleh lupakan ialah gambar Sumpit ni :
Sumpit pelaburan hartanah

Mungkin lain kali aku kena masukkan kelas amali ini sebagai silibus Seminar Hartanah anjuran Tuanbri.Com.
Best ke ?

Pelabur yang tamak haloba

Pelakon Utama : Anthony Lee (49thn) @ Encik AL
Pelakon Tambahan : Conn Farrell (57)-Peguam , Patrick Dolan (68)-Introducer
Pelakon Lain : Karen Maguire (Direktor Property-Source.com), Terence Collins (Perunding drpd London Allied Holdings Limited), Boekhoorn (Pelabur Belanda yang kalah World Cup Final)

……….disambung drpd SINI Part 1

Perjanjian Rahsia “Notting Hill” telah ditandatangani.

Earnest Deposit sebanyak $1j telah dibayar.

Untung $50j dalam tangan.

Apa lagi yang tak cukup ?

Encik Boekhoorn dan rakan pelaburnya sebelum itu telah dibawa ke dalam Hotel tersebut dan diberikan lawatan sambil belajar. Mereka sempat berbincang mengenai perubahan yang akan dilakukan setelah selesainya proses jualbeli.

Tiba-tiba mereka diberitahu bahawa Adik Beradik Barclay bercadang menjual sekali bangunan berhampiran, menjadikan harga jual kepada $470j. Wah!…apa lagi, terkejut mereka dengan tawaran tersebut. Daripada $250j kepada $470j…. Boekhoorn hanya mahukan hotel Ritz sahaja, bukan bangunan lain yang kurang nilai komersialnya. Mereka bertindak menarik diri daripada jualbeli tersebut.

Surat memohon pulangan deposit tidak dijawab kerana Encik Al berpendapat earnerst deposit dah burn sebab mereka tidak lagi berminat membeli. Saman-menyaman mula melayang layang.

Encik AL hanya pemandu lori yang kehilangan syarikatnya akibat kegawatan ekonomi. Sewa rumah sudah lama tak berbayar. Hutang dengan saudara mara dan keluarga semakin bertambah. Kisah ini bermula pada tahun 2006 apabila Encik AL bertemu dengan seorang agen hartanah dan bertanya ada ke mana-mana hotel kat London untuk dijual ? Agen tersebut menjawab  “kalau ada pun, mungkin Hotel Ritz kot” (spekulasi). Berdasarkan spekulasi ini sahaja, Encik AL menulis satu surat rasmi yang memberi kuasa untuk menjual seperti yang ada dengan agen hartanah yang lain.

Mahkamah mendapati :

– Encik AL bersalah menipu semua orang. (termasuk anda?)

– Patrick Dolan tidak bersalah (introducer sahaja?)

– Peguam Conn Farrell juga tidak bersalah (hanya ikut arahan klien, dalam kes ini ialah Encik AL)

– Hukuman Penjara 5 tahun dan disahkan bankrupt untuk Encik AL (dia dah bayar semua hutang dia, beli kereta mewah bagi kat awek dia, shopping)

– Boekhoorn rugi $1j (bnyk bagi kita, sikit ke bagi dia?)

– Terrance Collins merupakan seorang yang senior (memiliki Agensi Hartanah sendiri) dalam bidang hartanah pun boleh kena tipu. kalau kita ni ?  aduuhhh.

Pengajaran : (korang bagi la pulak)

***************

Ingin membeli rumah lelong? Kuala Lumpur? Shah Alam? Kajang? Klang?

Hubungi saya di :

bri(at)satusolution.com

016.310.6500

Borang Daftar di atas.

Soalan-soalan Rumah Lelong

SEBELUM BELI RUMAH LELONG
  1. Macammana saya nak beli rumah lelong ?
  2. Macammana menggunakan KWSP untuk beli rumah lelong
  3. Deposit kalau kalah lelongan, macammana ?
  4. Kalau lebih 90/120 hari, apa berlaku kepada deposit kita ?
  5. Boleh bagi saya gambar dan keadaan rumah lelong tersebut ?
  6. Rumah Lelong – Harga Beli sama dengan harga yang diiklankan ?
  7. Boleh ke saya beli rumah lelong guna loan govt ?
SEMASA BELI RUMAH LELONG
  1. Boleh ke buat pinjaman LEBIH daripada Market Value ?
  2. Adakah saya layak ke beli rumah kos rendah ?
  3. Fee Satu Solution sudah termasuk kos lawyer dan baikpulih rumah ?
  4. Kos Peguam untuk beli Rumah Lelong
  5. Boleh TAK saya nak dapat rumah landed bawah 100k, dekat KL ?
  6. Siapa pula yang bayar tunggakan cukai tanah, cukai pintu, maintenance fee, telekom ?
  7. Macammana saya nak beli rumah lelong ?
  8. Kalau owner duduk rumah tersebut, boleh ke saya halau dia ? Kalau boleh, bila? Bagaimana ?
SELEPAS BELI RUMAH LELONG
  1. Apa itu Kaveat – Part 1
  2. Apa itu Kaveat – Part 2
  3. Apa itu Kaveat – Part 3
  4. Apa itu Master title – part 1
  5. Sindiket Rumah Lelong – Bank Lelong
  6. Perbankan Islam

Sila klik pada soalan tersebut, untuk mendapatkan jawapan.

Pendapat anda untuk dikongsi bersama ?

_________________________________________________________
Perhatian: Tuanbri Dot Com ingin menolong pembeli rumah mencari rumah leong di Kuala Lumpur, Shah Alam, Kajang, Bangi, Selayang, Gombak, Serdang, Sri Kembangan, Semenyih yang dilelong oleh bank bank di Malaysia.

 

Bank bank rumah lelong tersebut adalah seperti CIMB (mega auction), RHB Bank Berhad, Maybank, Ambank, Public Bank, OUB, Allianz Bank, Standard Chartered.

Rumah Lelong, malaysia, property, real, estate, auction, PBB, UOB, HSBC, AmBank, MBSB, Auction, sale, bank, finance, bungalow, land, house, apartment, penang, kl, kuala lumpur, johor, rawang, selangor, bidding, bid, pda, propert listing, carnival, low cost, flat, semi, detached, terrace, shop, lot, lots, office, block, landed, tanah, rumah, sewa, jual, beli, harta, pangsar, lelong, lelongan, jualan.

>