Anda Nak Jadi Jutawan Hartanah ?

(Mulakan Langkah Anda Di Sini)

Tag: wtf?

Faizul Ridzuan Penulis Buku WTF? 23 Properties By 30 (pelaburan hartanah)

Beliau lebih dikenali sebagai Faizul Ridzuan WTF? angkara buku Pertama beliau yang bertajuk WTF23 Properties by 30 telah menjadi BEST Seller kat Kedai BUKU MPH.

 

Masihkah anda belum membeli buku ini ?

Boleh dapatkan buku ini di kedai kedai buku yang berhampiran ataupun anda boleh beli di MPH ONLINE BOOKSTORE.

Buat masa ini, buku beliau telah mengalahkan buku Dr. Mahathir di Top Ten. Sungguh menakjubkan!

Review yang ditulis oleh pakar-pakar :
Pakdi -wtf-23-properties-by-30-buku-pelaburan-hartanah- Faizul Ridzuan

Abang Ensem – Faizul Ridzuan WTF? 23 Properties by 30

Ariff Shah – Faizul Ridzuan WTF?

Eriqazz – Jumpa Faizul Ridzuan wtf?

 

 

Forum yang beliau asaskan bersama rakan rakan beliau ialah di :
Forum WTF?

 

Kelebihan Buku WTF? 23 Properties by 30 :

1) menggalakkan lagi ramai orang terlibat dengan hartanah

2) menjadi sumber inspirasi bagi mereka yang telah berkecimpungan dalam pelaburan hartanah

3) membuktikan bahawa kalau kita MAHU, ada JALANnya

4) Usaha adalah TANGGA kejayaan

5) Pentingnya berkawan atau networking dalam usaha kita untuk berjaya

 

Kekurangan :

1) Ramai yang boleh tersilap taksir maksud buku ini. Sama seperti kes pemuda samurai yang mengamuk di Putrajaya baru-baru ini. Bila belajar, kena berguru. Baca buku BAGUS, tapi perlukan guru untuk mentafsirkan dengan lebih jelas maksud buku itu sendiri. Dalam kes ini, Faizul Ridzuan adalah guru yang terbaik!

2) Faizul Ridzuan TIDAK menganjurkan sebarang seminar hartanah yang komprehensif seperti Seminar Hartawan Hartanah atau Seminar Hartanah Utara.

3) Penggunaan kad kredit dalam membayar Deposit rumah. Dibolehkan sebenarnya tetapi TIDAK digalakkan. Kenapa ?

Perlu saya ingatkan PUNCA ramai orang bankrup : – salah satu ialah Hutang Kad Kredit. Tak percaya ? Sila rujuk blog Kad Kredit

 

 

 

OPIN akan wujud dengan satu Forum Seminar Hartanah OPIN pada hujung bulan Julai ini dengan Faizul Ridzuan sebagai speaker utama.

Beliau pernah menjadi Speaker Jemputan di Pelabur Underground yang dikendalikan bersama oleh Tuanbri.

23 Rumah oleh Faizul Ridzuan – Scam? WTF?

Faizul Ridzuan WTF? muncul secara tiba-tiba, ujar rakan sekeliling ku. Terus aku nafikan. Dia dah lama terlibat dengan property hartanah ni, cuma korang tak pergi di mana beliau berada. Its all about where to find la bro. Memanjang aku dapat pertanyaan daripada orang yang jumpa aku.. “Siapa Faizul Ridzuan ni?” “Kenapa dia tiba tiba je add aku dalam Facebook?” “Mesti dia anak orang kaya kan ?” @Itu tajuk buku je….marketing je kan ?” “Buku dia mencarut ke Bri?” “Bri, WHAT TO FIND? (WTF?)”

 

WTF?

WTF?

perrghh..pening aku dengan fenomena yang diwujudkan oleh mamat yang bernama Faizul Ridzuan ni.

Ntah dari mana datang tetiba je budak Sentul ni muncul. Dalam arena hartanah melayu.

 

Siapa Faizul Ridzuan ?

-Melayu

-Islam

-Berkahwin

-Masih lagi bekerja

-Ada 23 unit hartanah pada masa umur dia 30 tahun

-Bergiat aktif dalam forum berbahasa inggeris. (Otai)

-Kini telah menubuhkan forum berbahasa inggeris yang baru.

-Tinggal di kawasan PJ bersama keluarganya

-Pergi kerja naik motor

-Berbadan tegap

-A very down to earth guy

-Berpegang pada JANJI (apa lagi yang boleh dipegang sekiranya janjipun tidak ditepati?)

What ????

 

 

Seminar Hartanah yang dianjurkan oleh tuanbri.com dulu dah hampir disertai oleh Saudara Faizul, namun terdapat beberapa rintangan yang mana akhirnya beliau terpaksa menarik diri..

 

Buku ini menjadi BOOM di kalangan ahli Kelab Hartawan Hartanah setelah 2 buah buku diletakkan di Satu Solution,seperti viral yang melanda faceeebooke.

 

Ramai yang ingin memberi komen membina kepada beliau,seperti contoh ayat ayat yang ditulis dalam buku ini tidak di’Justify’kan..ayat yang ditulis senang sangat untuk difahami, penggunaan kad kredit yang berlebihan semasa ingin membeli hartanah, beli rumah tak guna duit, beli rumah terus dapat penyewa dan macam macam lagi.

Ada juga yang mengatakan perwatakan beliau tak nampak profesional…hahahaha

 

 

Hand ???

 

Where the Hand ? dah kena tukar tajuk tu bro…

Macammana la boleh accident ?

 

>