Anda Nak Jadi Jutawan Hartanah ?

(Mulakan Langkah Anda Di Sini)

Desa Mentari Part 5

Masalah di Flat Desa Mentari yang telah dilelong, dibeli oleh tuanbri. Masalah bermula apabila….

Sila refer kepada :

Desa Mentari Part 1

Desa Mentari Part 2

Kata-kata tuan rumah lama masih lagi tergiang-giang di telinga aku. “Bunuh la akak kalau nak akak keluar daripada rumah ni”.

“Apa akak cakap camtu pulak? saya datang cara baik, nak berbincang. Kenapa nak sampai bunuh-bunuh pulak ?” aku membalas sambil ditemani isteriku yang terkulat-kulat.

Ngeri tak anda kalau tuan rumah cakap macam tu bila anda berjumpa dengan dia, just nak bagitau anda dah membeli rumah dia menerusi lelongan ?

“Siapa suruh dia beli rumah ni? Kenapa tak beli rumah lain ?” Suaminya pula bagi nasi tambah plus kuah.

Fast Forward :

“Assalamualaikum. Ni tuanbri ke? ada rumah untuk disewa kat Desa Mentari ?”
“Waalaikumsalam. Ada lagi. Bila nak tengok rumah ?”

Dipendekkan cerita, penyewa tersebut bersetuju untuk menyewa Flat Desa Mentari aku dan berpindah daripada Mentari Court. 3 orang anak gadis, kaki futsal kesemuanya. Kenapa mereka pindah daripada Mentari Court, itu rahsia di antara aku dan mereka. Tetapi aku gagal dalam perlaksanaan niat aku. Niat aku untuk menyewakan unit fully furnished gagal disebabkan mereka mempunyai perabot dan kelengkapan sendiri.

From this :
DM-Surround (9)DM-Surround (6)DM-Bri (19)

To this :

0113_020022DM-0104 (2)0107_154810

with my signature tikar getah and wall 2 tone paint.

Enjoy.

Before :

DM-0102DM-0102 (1)DM-0102 (2)

After :

0113_0158530113_015905

Before :

DM-Bri (15)DM-Bri (10)

During :

DM-Bri (23)DM-GrillDM-cat (1)DM-Bri (40)

Setakat ni, aku masih lagi menerima panggilan drpd mereka yang ingin menyewa Desa Mentari.

  • aku baca opening dgn closing jer…mana yg part tgh2 tu..camner pak cik tu akhirnya bersetuju keluar umah tu?..apa2pun tabik la kat ko bro…maintain coll & steady..hehehee

  • askum wrth… saye tengah cari rumah sewa di blok 4 @ 5 @ 6 tkt 1 hingga 3 “urgent” tima kaseh…

  • kalu ada umah sewa nanti saya nak wat signature gak lah … nak taruk epoxy pain kat lantai. Orang bagitau kalu bawah 700 ft2 dlm 2 tin (rm250) leh dapat, campur labor lah

    kalu tikar getah how much ek? tq

  • >