Anda Nak Jadi Jutawan Hartanah ?

(Mulakan Langkah Anda Di Sini)

Ops Masuk-Kepong

Lokasi : Kepong
Tarikh : Bulan Januari 2010
Masa : Petang.

Masa bidding di Ng Chan Mau, ada sorang mamat ni kata dia cam aku. Dia silent reader blog aku. Pada hari tersebut, dia berjaya dapatkan satu rumah lelong di kepong pada harga reserve! Pada mulanya unit ini ada Klien Satu Solution nak masuk tetapi atas sebab-sebab tertentu, dia menarik diri di saat akhir. Percubaan klien aku pada hari tersebut gagal, untuk mendapatkan rumah lelong pada harga reserve price.  Sebenarnya ada 2 bidders, aku dan sorang ajen cina. So bila auctioneer announce ada2 bidders, aku tgk muka ajen cina tu berubah.  Dia mesti ingat dia tak dapat. Mr. Foon from Ng Chan Mau usually will increase the reserve price if there are 2 bidders or more. The chinese guy raised his paddle first, and i stick to my client’s instruction…Reserve Price…i have to let him win…later, i can see the agent smiled all the way..he was lucky. Sorry Nija. Cuba lagi.

Lepas auction tu, cam biasa lah.Mesti ada sesi TT. Bila lepak dgn En. Man (itu je nama yang dia bagitau aku), aku ckp kita boleh tolong dia buat Ops Masuk utk rumah lelong yang baru dimenangi. 1 week later, dia contact aku.

Rumah dia well guarded.

0120_VS (2)

Ni bukan Pak Guard! Inilah Encik Man, pemilik baru rumah lelong ni.

Ruang tamu yang complete!

0120_VS

Dapur pun complete! Dalam peti sejuk tu, ada susu kotak (expiry date 2007)

0120_VS (8)0120_VS (7)

“Sayalah owner baru tu” dengan bangganya En. Man memberitahu jiran sebelah.

0120_VS (5)0120_VS (6)

Siap ada hadiah lagi untuk pemilik baru..apa Faris kacau ni? Bukan hadiah dia, sibuk je.

CIMG3844CIMG3846CIMG3847

The question is why the owner left his house in this manner ?

Whats with the rush ?

Everything is still intact. Even the dolls next to the sofa. He even didnt have time to open the present ?

Could this be the answer ?

0120_VS (3)0120_VS (4)

****************************************************************************************
Laman web ini diwujudkan untuk menolong pembeli rumah mencari rumah lelongan awam / rumah lelong / hartanah lelong oleh bank bank di Malaysia

  • Akulah encik Man tu. Hehehe… Thanks Tuan Bri and Tuan Faris sebab tolong melaksanakan ops masuk dgn jayanya.

  • Akhirnya aku berjaya memaksa Encik Man bersuara setelah menjadi silent reader sahaja..hahahaha…

    Tahniah sekali lagi..ramai nak tau ilmu apa yang kau pakai utk dapat rumahh tu…

    matjoe-banner aku dah ok tak ?

  • >