Anda Nak Jadi Jutawan Hartanah ?

(Mulakan Langkah Anda Di Sini)

Laporan minggu ini !

Minggu ini dalam Sejarah :

Renza kalah dalam pertarungan!
Sebelum ini http://tuanbri.com/blog/2010/02/ops-masuk-genting/

Sekarang ni , area Shah Alam pun telah mula ada orang luar yang cuba menguasai Rumah Lelong Shah Alam.

“Ada orang perasan tak aku ni Mr Cool?”

“Tetiba lak haus…ada lagi ke tak air kotak Ehsan Auctioneer ni ?”

“ke Bri dah tibai habis ?”

Kekalahan demi kekalahan dialami oleh satu Solution….sabar je la..

29hb Oktober, ada beberapa unit Satu Solution masuk lelongan. Shah alam, KL, Sri Kembangan dan Gombak.

Servis kepada Klien Satu Solution termasuk Survey Rumah….

Aku ketuk beberapa kali pintu rumah ni …dan akhirnya pintu terbuka sedikit sahaja..aku hanya nampak 2 bijik mata…bersinar…menyala….macam Machafaris ketika mabuk…(hehehe)

“Apa ni ketuk-ketuk rumah orang? U tau tak ni ILLEGAL ?”

mmm…duduk je Condo, tapi…(aku tau dia sure bengang org dtg rumah ketuk tanya pasal rumah nak kena lelong…

Utk Azhar Murphy Oil, sorry. Rumah Pantai Hillpark ni dah called off…

Utk Shahaliman,  rumah di Shah Alam pun kena called off…seperti yg aku jangkakan..sebab grill dia pakai wrought iron..Kita cuba yang lain pulak.

Utk Joefizi, Sorry bro. Rumah yang abang kau nak beli subsale dan dah bayar deposit, pastu rumah tu kena lelong, pun dah kena called off…maknanya abg kau boleh proceed utk Subsale ? Pening ?

Bila Aku datang tempat auction je baru tau unit-unit tersebut kena called.Sebelum tu call pelelong, semua masih “on”. Hampeh tul!

Aku menemani Cengkuk yang diserang Ulat..Awas!

Aku sound Cengkuk “bagi je dia menang”. Aku tak pernah deal/borak dgn ulat ni. Ulat tu masih lagi cuba gertak Cengkuk…aku malas nak advise lebih-lebih since Cengkuk dah berpengalaman dalam dunia lelongan ini..kan? hehehe..

Aku ada nak buat review utk Project Seri Putri di Cheras….nanti entri tersebut…ada sesiapa yang pernah dengar projek ni ?

Buat masa ni cuma tinggal satu unit je lagi. Tkt 21. Bumi lot.

p/s: Jangan Lupa hari Sabtu ni :

1.   http://tuanbri.com/blog/2010/09/open-house-satu-solution-2010/

2.   http://tuanbri.com/blog/2010/09/sesi-tt-merdeka-1/

  • muahahaha..sempat lg snap gambo the mancho man (aku arr tu). cina yg lwn aku tu nampak tgn jer (tahu takut nak tunjuk muka…muahahaha)

    apapun terima kasey satusolution (tn bri & faris). saya musti piley!

  • review seri puteri condo… pergh amat2 menarik..! mesti pileyy ni bro, jangan x piley.. view tkt 21 confirm cunn..

  • review seri puteri condo… pergh amat2 menarik..! mesti pileyy ni bro, jangan x piley.. view tkt 21 confirm cunn..  

    Aku tau siapa ini orang…kasi komen, letak nama sendiri la bro kalau berani…

  • bri,

    rumah gombak tu owner setelkan dgn bank dalam 12 tgh hari.
    owner tu sempat call abnag aku
    makne ye, unit lelong ni boleh call off anytime je.
    kalau lelong pukul 3pm, owner bayar duit pada 2 pm pun boleh call off.

    ps: masih tercari2 rumah lelong ku yang pertama

  • Salam tuan, nanti2 klu seri puteri ada unit lelong sy mahu cuba, guna khidmat ss. Agak2 5 thn lg ade x tu..

  • seri puteri satu lagi available..satu lg dh confirmed jd ambik..tahniah.bergetar hati aku ni.

    p/s ulat mcm2 taktik.1st dia offer aku 1k.then aku ckp ok aku agree.alih2 dia suruh aku byr 1k…sah x betul.
    tq tuan tanah..seri puteri…seri puteri..copet angkat.
    Sabtu ni kn pergi ambik mak mertua la plk kat puncak alam…ayoo miss lg ke aku ni..igt nk jumpa tokey2

  • woo… salam perkenalan… berminat untuk dapatkan rumah lelong menggunakan khidmat u all.. ape pon nak survey lebih kurang dulu.. tq

  • byk cerita kekalahan berturut2 je ni.. korang kena cipta taktik baru la nak menang..

    kecewa gak la bila called off.. tak dpt tambah collection hillpark aku..

  • salam , macam ne nk tau rumah lelong tu dh called off ke blm sblm lelongan tu bermula,,, dengan sape yg patut kita tanya ?? TQ allz

  • >