Anda Nak Jadi Jutawan Hartanah ?

(Mulakan Langkah Anda Di Sini)

Lelong Maybank, Affin & RHB

Tarikh : 26 Oktober 2010

Masa : dari 10 am kepada 3pm

Tempat : Lokasi mengikut pelelong. Megan Avenue Ehsan Auctioneer, Wisma Central Tancorp, JTR Brickfield aka Little India.

Kekalahan demi kekalahan dihadapi oleh Satu Solution.

Plaza Indah lelongan Idaman Auctioneer dimenangi oleh Padang Capaian lagi sekali. Kali ini beliau tidak membawa sekali isterinya yang pregnant. Bagi unit Sri Lavender Sepakat Indah 2 pula, Padang Capaian kalah sekali lagi kepada Pendekar Muda Lavender, Encik Ghazali. Beliau merupakan salah seorang geng “Menara 2”. Setiap musim akan muncul pendekar baru daripada “Menara 2” ini. Adakah perjuangan En. Ghazali ini akan berterusan ? Pada lelongan tersebut juga, aku ada berjumpa dengan silent reader Khairul (Babu G), Drifter Tasik Kesuma. Namun beliau juga menghadapi kekalahan seperti satu solution.

Di JTR pula, aku dah malas nak deal dengan Ulat Gonggok yang semakin mengganas sekarang ini. Di Ehsan, MachaFaris pula berjuang untuk Puncak Alam.

Sri Penara naik sampai 78k. Aku nasihat Redzuan supaya menarik diri daripada persaingan disebabkan unit adalah tingkat teratas sekali. Yang membeli ialah pakcik makcik melayu yg menggunakan agen Cha Ya Nun Alif. En. Redzuan, sila cuba lagi. First timer no luck.

Puncak alam juga tewas apabila terdapat 7 orang pembida…wow wee….rupanya air yang tenang ramai juga buaya….hehehe…En. Najah, sila cuba lagi.

  • *Kalah Menang biasa la tu…adat pertandingan..Yg penting jgn bputus-asa, cuba dan cuba lg…cewaaah…
    *Little India?…Esok perasmiannya…dan disebabkan ada perasmian besok…..opis aku dan bdekatan diberi cuti mengejut…yahoooooo. Bleh la g wat urusan housing loan besok.Hehehe

  • botol depan laptop tur tempoyak keer?..mana tau tuanbri layan listing sambil hidu tempoyak kehkeh..

  • kalah bukan sebab harga tapi sapa nak jawab outstanding tertunggak!! banyak beb.. (harga lelong + outstanding tertunggak = baik beli sub sale).
    tq tuanbri bagi idea n kata2 semangat.

  • bri

    padang capaian org developer tls ke?

    pernah jugak tengok couple tu datang auction di nst,depa lawan sri ria sehingga 100k

  • Abg Anwar – Padang Capaian tu nak sykt kepda TLS…
    TLS kan sykt anak beranak…

    tension je ajen ajen bila nampak muka dia…hehehe

    Fiz-email saya directly

    azhar-kenapa tak join celebrate sekali? bwk machaFaris sekali

    BabuG-Nanti kita jumpa lagi dan borak…

  • 顕著なウェブサイト、私が取り組むことができる識別コメント。私は先にシフトしています。しかし、私は追加の展開する必要があり、非常に充実することができるペットシッター、としての私の現在の仕事に適用される場合があります。あなたが読み、それは本当にシンプルに書く

  • >