banner Tuanbri.com merupakan satu Jurnal
perjalanan dan perkongsian
pelaburan hartanah.

Kelab Hartawan Hartanah ditubuhkan,

Seminar Hartanah juga diadakan untuk menggalakkan lebih ramai
lagi orang Islam menceburkan diri
dalam pelaburan hartanah.
Subscribe my blog.
More...
Oct
15th

MBSB di Property Auction House

Author: tuanbri | Files under Auction, Report

Lokasi :  Auction Hall, Property Auction House Jalan Ampang

Masa :  3.00pm

Tarikh :  14 Oktober 2010 (Khamis)

Terdapat beberapa hot properties, seperti Apt Sri Lavender di Taman Sepakat Indah. Pie bersama JV partner yang baru, Farhan yang selalu mencuba untuk mendapatkan satu unit disini dengan harga yang rendah. Nak fight utk unit ni.

Padang Capaian, Pemaju untuk Taman Sepakat Indah memang akan masuk lelongan unit apartment sepakat indah, Sri Lavender, Sri Dahlia, Sri Raya.  Semua unit yang dibeli kemudiannya akan dijual semula kepda pembeli yang sedia menunggu dalam waiting list diaorg. Sebab tu diaorang tak perlu risau akan harga yang dibida. Kali ini, Mr Tan Yee Pin datang bersama wifenya yang mengandung.  (mewakili Padang Capaian Sdn Bhd).

No of Bidder = 8 orang

SOLD = RM151,000 (padang capaian kalah buat kali kedua!)

Unit Sri Lavender

Bayu Apartment, Damansara damai

No Pembida = 3 org

SOLD = RM90,000

Pangsapuri Persanda, Shah Alam Seksyen 13

Reserve Price = RM160,000

SOLD = called off

Sorry Orangkaya Shah Alam Ren!

Denai Alam

Double Storey Terrace House (renovated)

Reserve Price =RM290,000

No of Bidders = 9 bidders

SOLD = RM412,000

unit ni En Azhar yang masuk sebelum ni utk lelongan unit Pantai Hillpark. Kali ini aku menggunakan teknik “Bunuh Diri” yang jarang jarang dilakukan di arena lelongan Malaysia.

Harga dibuka pada RM300,000 dan setiap kenaikan ialah RM2,000. Semua pembida unit ini adalah pembeli yang serious, lansung tiada ruang utk berkompromi.

Teknik “Bunuh Diri” – aku terus angkat paddle dan jerit “RM360,000″…………ada jugak orang yang terkejut…..sekejap je dah naik sampai RM400,000.

Kipark Selayang

RP = RM160,000

SOLD = RP

10 responses. Wanna say something?

  1. semang
    Oct 15, 2010 at 01:59:46
    #1

    itu teknik bunuh diri ker bunuh orang….huhu….

  2. Remy
    Oct 15, 2010 at 09:42:40
    #2

    bro bri.. caya lah.. usaha lagi bro.. hiodup bri..

  3. izmir
    Oct 15, 2010 at 10:01:01
    #3

    teknik yg boleh mengurangkan competitor dlm lelongan akan dtg..hoho

  4. Farid Adam
    Oct 15, 2010 at 10:31:00
    #4

    bila la boleh gi bidding lagi…tengah kayuh carik modal nih…huhu

  5. matjoe
    Oct 15, 2010 at 10:53:04
    #5

    suicidal btul jerit 360k

  6. wakif
    Oct 15, 2010 at 18:55:14
    #6

    kot2 ada yg lemah jantung terus jalan…:)

  7. ahmad
    Oct 15, 2010 at 19:40:49
    #7

    master bri …jgn dok praktikkk selalu teknik nie, nanti ada org pukul… hahaha

    TT weekend nie ON

  8. safuan
    Oct 17, 2010 at 08:26:44
    #8

    teknik ko ni kalau berjaya giler macho dow.
    haha

  9. samsul
    Oct 20, 2010 at 17:36:00
    #9

    Aku lg suka guna teknik tenuk keluar gua hasil nukilan macha faris.. Ala ala hero industan klau bejaya menang dgn teknik ni.. Lagi macho..

  10. Long
    Jul 24, 2012 at 16:48:14
    #10

    When will MBSB auction:

    No:1, Jalan BK 6B/7, Bandar Kinrara, 47100 Puchong, Selangor. A Double Storey Semi Detached Corner Gated. Area: 3,678 sq ft. Lot No: 65478 GRN 232936

    Account No: 000053800407103 MBSBS Klang Branch

    Market Price: RM1.6 million

Post a Comment