Havoc Hartanah 2016

Havoc Hartanah kembali lagi untuk tahun 2016 ini! Kali ini menampilkan Tuanbri sebagai salah seorang speaker daripada 14 speaker yang akan terlibat dalam perkongsian ilmu hartanah. Jom Join Havoc Hartanah 2016!   Apa itu Havoc Hartanah ?   Havoc Hartanah 2016 **Kembali Lagi** . . Anda berminat utk mendapatkan ilmu pelaburan hartanah terkini? Inilah PELUANG […]

6 Tips Mudah Beli Rumah Pertama

  Beli rumah pertama anda sendiri. Sudah penat menyewa rumah, tengok kawan-kawan yang lain semua dah mempunyai rumah sendiri. Mesti ada angan-angan nak buat decoration rumah cantik-cantik mengikut impian yang lama terpendam. Tak kan selamanya nak menyewa rumah bukan? So, ada beberapa perkara yang perlu dilalui dan diambil berat dalam memastikan prosedur membeli rumah pertama […]

5 Cara Simpan Duit Beli Rumah Idaman

Beli Rumah Idaman? Setiap orang sangat menginginkan rumah idaman .Lagi-lagi pasangan yang baru mendirikan rumah tangga. Mestilah nak kan privasi. Memiliki rumah idaman sendiri akan memudahkan kehidupan bagi pasangan yang baru berkahwin. Jadi, sangat-sangat harus untuk memiliki rumah sendiri atau rumah idaman yang korang selalu angan-angankan masa zaman kanak-kanak dahulu. Tetapi, dihimpit dengan masalah kewangan […]

Episod 6 Sediakan Payung Sebelum Rumah

Setiap hari isnin, jam 7,30 malam slot Sediakan Payung Sebelum Rumah akan ditayangkan di Astro Oasis dan Astro Maya HD. Episod pada minggu ini sudah masuk ke episod ke 6, yang bertajuk Sewa atau Beli ?   Dalam episod ini, program Sediakan Payung Sebelum Rumah ingin membawa penonton ke satu diskusi ilmiah yang sering menjadi […]

Sediakan Payung Sebelum Rumah

Tajuk “Sediakan Payung Sebelum Rumah” adalah satu tajuk yang padat bagi mereka yang berminat untuk menambah ilmu dalam pelaburan hartanah. Rancangan ini akan ditayangkan di Astro Oasis (106) dan Astro Maya HD (135) setiap hari Isnin jam 7.30 malam sehingga 8.00 malam. Apa itu Sediakan Payung Sebelum Rumah ? Pernah dengar sediakan payung sebelum hujan? […]

Duit Oh Duit 2015

Program Duit Oh Duit pada 19 dan 20 Disember 2015 ini dianjurkan oleh Satu Solution Corp dengan kerjasama Urusinsan Sdn Bhd dan beberapa speaker yang lain. Untuk memudahkan peserta Duit Oh Duit ke lokasi program, saya sediakan beberapa cara untuk ke lokasi.   Antaranya ialah : BAS Nak free ke berbayar ? Monorail LRT Uber […]

Cadangan Bajet 2016 utk Hartanah

Bajet 2016 akan dibentangkan di Parlimen oleh Datuk Seri Najib Razak pada 23 Oktober ini. Harap-harap akan lebih banyak usul yang bernas untuk menurunkan kos sara hidup rakyat secara amnya. Ini termasuklah harga rumah yang orang-orang bawahan beranggapan tidak logik terlalu mahal.   Baru-baru ini (Sabtu lepas je pun) Harian Metro menemubual saya dan bertanyakan […]

Ampang Park Kena Rampas. Kenapa ?

Masih ramai lagi ke yang ingat akan Kompleks Ampang Park yang dahulu kala famous di kalangan orang-orang KL untuk pergi bershopping, makan-makan dan lepak ? Banyak nostalgia yang ada di Ampang Park untuk ramai orang. Ye lah, masa tu mana ada KLCC, mana ada Pavillion, mana ada Midvalley. Dibina pada tahun 1973 kot!   Ampang […]

Refinance Rumah Utk Tutup Hutang atau Korek Lubang ?

Refinance rumah selalunya akan menjadi topik hot pelabur pelabur hartanah tegar yang mencari bullet tambahan atau bullet baru. Anda wajib membaca artikel ini mungkin merupakan salah satu pelabur tersebut kan ? Jom baca dulu artikel ini, sebelum korang decide nak refinance rumah korang tu.. Ketahui TUJUAN korang buat refinance tu. Sebelum nak buat refinance rumah korang […]