Anda Nak Jadi Jutawan Hartanah ?

(Mulakan Langkah Anda Di Sini)

Tag: seminar hartanah 2012

Pelaburan hartanah di Malaysia adalah satu pelaburan yang menguntungkan

Ramai lagi yang tidak sedar akan keindahan pelaburan hartanah di Malaysia. Walaupun pendedahan diberikan melalui buku-buku dan ebook hartanah, kewujudan seminar pelaburan hartanah, kelab hartawan hartanah, otai otai rumah lelong dan ebook yang menerangkan pelaburan hartanah sehinggakan diketahui ramai akan pelaburan hartanah tanpa modal.

 

Kenapa ? itu yang masih lagi menjadi persoalan saya.

 

Kenapa saya ingin menggalakkan pelaburan hartanah?  Pelaburan hartanah boleh menjamin masa depan seseorang sekiranya kena pada strategi yang dirancang pada permulaan pelaburan. Sebelum memulakan langkah dalam pelaburan hartanah, kita kena tetapkan matlamat dan strategi yang akan dgunapakai. Ini boleh dirangka dengan bantuan mereka yang telah lama berkecimpung dalam hartanah itu sendiri.

 

Saya agak terkejut kerana ramai yang secara tidak lansung mengetahui kewujudan otai otai hartanah ini tetapi mereka tidak mengambil kesempatan atau peluang yang ada untuk menimba ilmu. Mungkin keegoan atau segan malu ingin bertanya masih lagi menjadi budaya kita. Saya rasa kita sepatutnya beralih daripada sikap sebegitu untuk memajukan umat secara amnya dan diri sendiri secara khususnya.

 

Pelaburan hartanah juga sepatutnya didedahkan awal awal lagi kepada belia belia yang sedang menimba ilmu samaada di peringkat sekolah mahupun di peringkat universiti. Mereka sudah sepatutnya sedar akan potensi pelaburan hartanah ini walaupun mereka masih belum terlibat secara lansung dengan proses pembelian hartanah. Ini kerana jika mereka ingin menggunakan pembiayaan bank, pihak bank memerlukan bukti pendapatan yang kukuh daripada pihak yang dibiayai.

 

Kajian mendapati hampir 80% orang paling kaya dalam dunia terlibat secara lansung atau tidak dengan pelaburan hartanah. Mereka ini tahu akan kepentingan melabur dalam hartanah. Ada seorang sifu saya pernah berkata “barangsiapa yang mengawal hartanah sesebuah negara, mereka sebenarnya mengawal ekonomi negara tersebut”. Seorang jutawan hartanah.

 

 

Oleh itu saya ingin mengajak pembaca-pembaca supaya melibatkan diri dengan pelaburan hartanah sekarang! kerana masih belum terlambat lagi untuk anda memulakan langkah yang pertama. Anda masih lagi boleh menjadi seorang jutawan hartanah dengan menggunakan teknik pelaburan hartanah tanpa modal.

 

Ramai sifu-sifu hartanah di luar sana yang sanggup berkongsi ilmu, tips hartanah, lokasi hot hartanah, teknik beli rumah tanpa modal, sewa atas sewa dan pengalaman mengenai pelaburan hartanah kepada mereka yang betul-betul menunjukkan minat ingin menceburi bidang ini.

 

Anda tunggu apa lagi ?

Bertindaklah Sekarang! Klik Sini —>> –>>Teknik Pelaburan Hartanah

Seminar Pelaburan Hartanah Pulau Pinang 2012

Seminar Pelaburan Hartanah anjuran Abangensem.com dan tuanbri.com akan diadakan di Pulau Pinang pada hujung bulan ini.

Ramai yang selalunya menghantar email meminta agar kami mengadakan seminar hartanah di luar kuala lumpur.

Kini kami menyahut cabaran anda!

Pastikan anda tidak ketinggalan untuk menyertai Seminar Hartanah yang jarang jarang diadakan di luar Kuala Lumpur.

Bagi Mereka yang Berminat,

Sila SMS : Nama (jarak) Pulau Pinang (jarak) email anda
kepada : 016.3106500

dan KAMI akan membalas sms anda sekiranya TEMPAT masih ada lagi…

Setakat ini, TEMPAT hanya tinggal 7 SAHAJA lagi…HOT! HOT! HOT!

Seminar Hartanah Pulau Pinang

Seminar Pelaburan Hartanah

Ini adalah Tentatif Program Tersebut

8.30 am – 9.00 am : Sesi Pendaftaran
9.00 am – 10.30 am : Segalanya tentang Subsale (AbangEnsem)
10.30 am – 10.45 am : Minum Pagi
10.45 am – 11.30 am : Tips & Tricks tentang Pinjaman (AbangEnsem)
11.30 am – 1 pm : Lawyer’s Session (Lawyer AE)
1 pm – 2 pm : Makan Tengahari & Solat Zohor
2 pm – 3.30 pm : Segalanya tentang Lelong (Tuan Bri)
3.30 pm – 3.45 pm : Minum Petang
3.45 pm – 4.30 pm : Sambungan Sesi Tuan Bri
4.30 pm – 4.45 pm : Sesi Soal Jawab
4.45 pm – 4.55 pm : Sesi Fotografi
5.00 pm : Bersurai

Sifu Subsale = Tuan Meor aka abangensem.com
OtaiRumahLelong.com = Tuanbri
Peguam Anda = Tuan Rosaidy Effendy dari Tetuan Khairil & Co

PASTIKAN anda tidak ketinggalan untuk menyertai seminar hartanah ini!

Testimoni Peserta Seminar Pelaburan Hartanah

Tergerak saya untuk kongsi dengan pembaca Blog tuanbri yang tak seberapa ni.

Blog ni yang tak seberapa, bukan pembacanya…

Ini petikan dari tulisan peserta Seminar Pelaburan Hartanah anjuran Tuanbri.com bersama sama dengan
Kelab Hartawan Hartanah.

“Dulu saya ingat baca buku Azizi Ali jer dah cukup untuk pelaburan hartanah ni. Tapi lepas menghadiri seminar ini barulah saya tahu banyak benda lagi yg saya tidak tahu & kena belajar lagi.

Terima kasih Tuanbri! atas ilmu yang dicurahkan.

Seminar Pelaburan Hartanah

Pelaburan Hartanah


walaupun saya sudah mempunyai 4 property sebelum nie, rupa2xnya banyak juga perkara2x/selok belok pasal hartanah yg saya tidak tahu.

Kalau dulu saya concentrate to new launch property sahaja, tapi kini subsale dan lelong pun saya belasah jer!”

Testimoni peserta Seminar Pelaburan Hartanah anjuran Tuanbri.com dengan kerjasama Akademi Hartawan Hartanah dalam tahun 2012.

Tuanbri :-

Saya bercadang untuk mewujudkan Akademi Hartawan Hartanah (AHH) bagi meramaikan lagi Hartawan Hartanah
di Malaysia.

Ini kerana masih ramai lagi di luar sana yang tidak menyedari akan kekuatan Pelaburan Hartanah ini.

Bagaimana dnegan anda ?

>